För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 24 november 2013

Härlig vecka med ohärligt slut

Detta är nog det äckligaste inlägget i Mummelbloggens historia, så är ni krösmagade så rekommenderar jag att ni slutar läsa...

Förra veckan avfrostade jag frysen.

Spenderade föregående helg i Umeå där en stor schackturnering ägde rum. Efter detta evenemang som slutade sisådär för min del så åkte vi vidare söderut för att plocka svamp, eftersom min sambo hade hört att det blivit svampexplosion i södra Sverige. Så vi styrde kosan mot Enköping och Fagerskogen där vi plockade lite kantareller första dagen, dock fanns de inte i så stor mängd som vi hoppats på. Efterföljande två dagar spenderades i skogarna utanför Arboga där vi faktiskt hittade hyfsat med trattkantareller, även om de inte var så många som det brukar vara vissa år.

På onsdag kväll efter en hel dag i skogen tog vi bilen till Stockholm Quality Outlet i Barkaby för en liten behövlig paus från svamprensningen.

Där spenderade vi alla pengar som finns i hela Sverige.

Dagen efter blev det en tidig avfärd norrut mot min sambos föräldrabostad som angjordes sent på kvällen.

Hela nästföljande dag spenderades vid köksbordet, för rensning, torkning och packning av svamp, och genom idogt arbete lyckades vi faktiskt bli klara med alla de 20 kilo vi fått in.

Nu till det äckliga, och även för att återknyta till frysen som nämndes högre upp...

När vi sent omsider kom hem på lördagseftermiddagen så möttes vi i dörren av en minst sagt mindre angenäm odör.

Jag hade frostat av frysen innan vi åkte, jag hade satt tillbaka alla frysvaror. Dock hade jag utelämnat en smärre detalj. Nämligen att slå på frysen igen...

20 matlådor, diverse abborre och några kilo spenat fick kasseras och jag kan villigt erkänna att en och annan spya följde med maten ner i slasken.

Sensmoral med denna historia:

Låt någon som inte har Alzheimer frosta av frysen nästa gång...