För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 22 december 2013

Nystart

Så blev det då äntligen (?) definitivt.

I torsdags sattes Mytax i konkurs och de flesta reagerar på detta med bestörtning.

Ja visst är det ju lite vemodigt att man efter sju långa blodiga år inte längre kan kalla sig egen företagare, och såklart tråkigt att fyra anställda förlorar sin sysselsättning, men de har ju i alla fall turen att få lönegaranti.

Själv får jag noll. nada. zip.

Detta anses ju givetvis vara starkt orättvist då jag varit anställd på samma villkor som alla andra och betalar lika mycket i skatt. Men det är ju bara en negativ sak i hela raden som kommer med egenföretagande.

Det finns även en hel del positivt i det här för mig personligen, jag har nu en helt annan möjlighet att vidga mina vyer och sikta mot något annat, och nu, när nån ringer och frågar om man kan jobba julafton kan man ju faktiskt begagna sig av det uttryck som man inte har kunnat fast velat använda i sju år:

DU KAN TA DITT JÄVLA PASS OCH STOPPA UPP DET I RÖVEN!!

Typ... fast det är ju bara för att jag slipper vara desperat som jag kan göra så, tydligen måste jag ha varit en ganska bra chaufför, ty sedan i fredags hade jag haft jobb dygnet runt om jag hade velat...

Så sammantaget så tror jag det här blir bra.

Återstår att se om jag tycker detsamma till sommaren då det står klart hur mycket av skulderna som hamnar på mig personligen... :)