För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 31 augusti 2014

Vi blev med barn

Nä alltså det är inte som ni tror.

Vi har inte skaffat en sån där liten en som skriker och bajsar och har sig.

Den här är stor. Ja alltså inte så jättestor kanske, förmodligen relativt normalstor, men den är ändå avsevärt mycket större än en sån där liten en.

Dessutom är den betydligt mer självgående. Den klarar sig själv, och framför allt så luktar den inte bajs hela tiden!

Till skillnad från en sån där liten så kostar den här heller inte pengar utan tvärtom...

Ja så småningom blir det nog en sån där annan sorts barn också men än så länge kan det vänta. Tillsvidare tränger vi in oss i ett hörn tillsammans med alla våra saker.

I dessa akuta bostadsbristers tider är det inte helt fel att ta in en sån där student under sitt tak, så gör man en god gärning samtidigt som det givetvis ger ett bidrag till hushållskassan...

torsdag 14 augusti 2014

Hur svårt kan det vara?

Hej era dumma idiotiska fårskallar till grannar.

För att ni någon gång ska fatta hur man källsorterar sina sopor så kommer här en liten lathund som till och med den mest urdumma korkskallen borde kunna förstå.

Ofärgat glas ska sättas i behållaren som det står OFÄRGAT glas på.

Färgat glas ska sättas i behållaren som det står FÄRGAT glas på...

Om det är oklart vilket sorts glas som anses vara ofärgat så avses alltså glas som har samma färg som fönsterrutorna i din lägenhet. Det vill säga helt GENOMSKINLIGT...

Grönt och brunt glas anses inte vara ofärgat!

Metall skall vara i den behållare som det står METALL på. Det ska inte vara i behållaren för plast, eller i behållaren för brännbart för den delen...

Detsamma gäller för hårdplast men tvärtom mot ovanstående. (Ska alltså placeras i behållaren som det står HÅRDPLAST på)

Kompostlådan är en behållare som skall innehålla organiskt material. Med organiskt material avses t.ex. sådant material som möglar ,som t.ex. den där halva ostbiten som du har har haft i kylen i sex månader utan att fatta att du kanske borde slänga bort den.

Även bröd, sallad och INNEHÅLLET i dina konservburkar är exempel på organiskt material. Konservburken är INTE organiskt material (se avsnittet som handlar om METALL).

För allas trevnad är det bra om man använder en för ändamålet anpassad kompostpåse när man ska slänga sitt organiska material...

Ett annat exempel på material som inte anses vara organiskt är halvätna matpåsar från McDonalds. Var vänlig och släng dessa i brännbart. Din halvätna hamburgare kan du dock sätta i kompostpåsen innan du går ner till soprummet med resten av skräpet.

Vidare skall hushållssopor placeras i den behållaren som det står HUSHÅLLSSOPOR på. Med hushållssopor avses sådana sopor som är brännbara men inte organiska. Exempel på dessa är t.ex. tomma mjölkpaket och smörbyttor.

För den som vill gå överkursen kan man förstås även sortera dessa exempel i avsedd låda för papper och plast, men man får faktiskt även slänga dom i brännbart...

Och till sist. NEJ! En mikrovågsugn kan inte klassas som brännbar! Den skall lämnas till återvinningen på Kronan...

HOPPAS ATT NI FATTAR NÅT NU ERA JÄVLA KLAPPSKALLAR!

fredag 8 augusti 2014

Allmänt utrop till alla humlor

Hej alla humlor, bin och andra pollinerande flygfän där ute!

På metargränd 27 våning 3 finns det en massa tomatplantor som vill bli pollinerade.

De väntar med spänning på erat besök...

Det är uppenbarligen inte så lätt för er att hitta hit men om ni följer strömmen av mygg, knott och blindingar så borde ni hitta!

Som sagt ja. Vi har en himla massa tomatplantor, men dom är väldigt svåra att pollinera på egen hand, då blommorna är så enormt små.

Ja jag skrev enormt små med flit.

Så fick jag in ett sånt där syftningsfel också som är så otroligt vanligt i dagens sverige, då ungdomarna inte har fått lära sig det svenska språket i skolan...

Vilket bra inlägg det här blev. Både vädjan och klagomål i ett!