För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 23 november 2021

DiFiRiF

Öppet brev från styrelsen för Diskriminerade Fiskars Riksförbund (DiFiRiF)

Vi börjar bli trötta på denna särbehandling nu!

Sikarna har en hel massa träsk och näs och till och med en å (Sikeå) uppkallade efter sig. Gäddorna har även dom en massa träsk och Abborrarna har flera tjärnar.

Vad har vi? Ingenting alls har vi! Tycker det är dags att döpa om några platser så att även vi får vår del av kakan!

Styrelsen för DiFiRiF genom ordförande Konrad Kålmule

Övriga medlemmar i styrelsen är som följer:

Margareta Marulk
Bernt-Bertil Braxen
Niklas Nissöga
Per-Pål Piggvar
Göran Grönling
Fredrika Fjärsing


fredag 15 oktober 2021

Hallå vin och tanter i järn

Bättre sent än aldrig. 

Jag råkade upptäcka att ett av mina gamla favoritband i smyg har släppt ett album...

Helloween

Nya skivan har samma namn som bandet. Huruvida detta är ett tecken på en nystart vet jag inte, det är inte speciellt nytänkande om man frågar mig för det låter som Helloween alltid har gjort.

Absolut inget fel med det, nya albumet innehåller 15 hyfsade alster som man absolut kan plöja på en rundresa till Piteå i brist på annat. 

Betyget blir en stark trea.

Sen har ju gudarna också släppt nytt. Det hade till och med jag koll på. Även här låter det som det alltid har gjort... 

Få band kan göra 10 tiominuter långa låtar i rad utan att det blir det minsta tråkigt. Men några överraskningar bjuder de inte på.
Med tanke på titeln och omslaget hade jag hoppats på lite mer samurajer och ninjor men antar att man får nöja sig med vad som erbjuds. De har ju snart hållit på i 50 år och än håller de måttet gubbarna...

Iron Maidens Senjutsu får en fyra av 5 trots allt för det är ett album som helt saknar tråkiga passager.


söndag 26 september 2021

Tesla

Chefen har köpt en leksak till jobbet för att imponera på stamkunderna.

Det är nog allmänt känt vad min inställning är till dessa metoder, så jag väljer att inte utveckla mina tankar kring detta närmare. 

Dock har ju alla andra chaufförer gått och dreglat runt den och i den nu så då måste jag väl åtminstone provköra åbäket idag när jag ändå jobbar...

Sådärja! Nu vet ni att jag inte är bakåtsträvare, kanske bara möjligtvis något restriktiv och inte lika lättköpt som de flesta andra 🙂


onsdag 1 september 2021

Barnet som kom i kläm

Det finns inget mer tragiskt än ett barn som far illa när två vuxna inte kan samarbeta. 

Här är det lätt att falla in i fällan att bara klanka ner på den andra. Jag tänker inte sänka mig till samma nivå.

Istället försöker jag att hitta förklaringar till ett så totalt irrationellt beteende som min motpart uppvisar.

Är det psykisk ohälsa? Med största sannolikhet. Vilken sorts ohälsa? Oklart. Är det viktigt? Ja faktiskt. För jag vill ha svar.

Svar på varför man offrar ett barn för sin egen vinnings skull. Svar på hur man kan bli så blind att man inte ser hur man förstör en ung människas liv. Svar på vad man får ut av det.

Förmodligen för att bedöva sin egen smärta. Allt i jakten på att må bättre. Samtidigt som man i sten förnekar att man har problem. Jag är frisk som en nötkärna! Jag vägrar undersöka mig själv för jag är frisk! Alla hundratals människor som påpekar för mig att jag är sjuk är de det är fel på! Jag isolerar mig själv och söker tröst bland likasinnade. 

Under tiden som detta pågår dras ett barn allt närmare ruinens brant.

Kämpa min älskade lilla underbara. Det kommer att bli bättre en dag! Hoppas du klarar av den här mardrömmen du har hamnat i...

Har jag aldrig gjort nåt fel? Ja självklart har jag det. Men jag intalar mig själv att allt jag gör är för min dotters bästa och jag hoppas och tror verkligen att det är så.

Under tiden skyddar jag mig själv genom att intala mig att hon inte finns. Jag vet ju att hon finns. I mina tankar. Varje dag, varje minut och varje sekund. 

Men hon finns ändå inte. Ska jag orka kämpa måste jag tänka så. Och kämpa det kommer jag att göra. Nåt annat finns inte. 

Jag älskar dig Astrid 💖 hoppas aldrig du glömmer mig 

lördag 15 maj 2021

Lille skutt

Livet tar oväntade vändningar ibland. För en månad sen hade jag definitivt inte trott att jag skulle vara hjälpreda på en kaninhoppartävling men men...

Alltid roligt att göra saker och jag kan tänka mig värre saker att fördriva tiden med på en lördag. 

Jag trodde kaniner var såna där som bara käkade morötter och såg söta ut men ack så fel jag hade. De hoppar ju högre än Stefan Holm och i ett tempo som får självaste Usain Bolt att avundas.

Fascinerande sysselsättning och kul att se ungdomar som brinner för nånting som inte involverar ständig uppkoppling mot internet 🙂

söndag 9 maj 2021

Gunilla blev trea

Inspirationen kom tillbaka 

Jag vet att jag inte har varit så aktiv på bloggen och det har sina förklaringar. Pandemin var ju bara toppen av isberget.

Men nu har livet vänt. När man slutar att leta är hon där. Hon med stort H.

Och nu är Gunilla på tredje plats. Tror inte hon misstycker alltför mycket ändå. För när allt kommer omkring är ju Gunilla trots allt bara en termos om än en mycket uppskattad sådan.

För nu har jag hittat någon som ger mig värme dygnet runt 🤗

Med lite tur blir det mera bloggande framöver. Om jag har tid. Inspirationen är det inte nåt fel på längre.