För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



fredag 10 november 2023

Nikola vänder sig i graven

Nu har vi kört de här amerikanska leksaksteslabilarna i drygt två år. Så nu är det väl äntligen dags för en ordentlig recension.

Kundernas första intryck är beundran men när de frågar vad jag tycker och får ett något dröjande svar så inser de nog att dessa bilar inte är det innovativa rymdskepp från framtiden som de kanske först trodde.

Komforten är acceptabel. Stolarna är bra. Designen är minimalistisk och ful men de flesta elbilar ser ju ut som hej kom och hjälp mig så där är det ingen större skillnad...

Vi går nu in i hjärnan på en Tesla och kollar vad den sysslar med på dagarna...

"Hum hum hum nu går det 100 på 100 väg det är för bra. Jag måste hitta på nåt sattyg snart."

"AAAH!! En geting i luften!!!! JAG MÅSTE TVÄRNITA!!!"

"Hej älgen på sidan om vägen som jag inte bryr mig om alls"

"Nu är det 30 grader varmt och klarblå himmel utan ett endaste moln så långt ögat kan nå. Jag tror jag kör vindrutetorkarna på maximal hastighet i några minuter för att reta den som kör" 

Dessa ovanstående exempel är några grejer man kan reta sig på i en Tesla. Kanske inte den mest solida byggkvalitet man skulle kunna önska sig, fast vad hade man förväntat sig av en bil som kommer från landet störst bäst och vackrast?

Egentligen inte speciellt mycket mer... 

Noteras bör att det finns saker jag retar mig på i de flesta bilar jag kör...

Som exempel har alla Mercedes Benz Vito jag kört som tillverkats 2016 och senare har radion katastrofalt dålig mottagning och ingen vet varför det är så... lågvattenmärke för en så pass välrenommerad biltillverkare som MB. 

Sammanfattningsvis får man väl ge dessa Teslabilar godkänt.

Men nog tror jag att kvalitetsproblemen får Nikola Tesla att vända sig i graven...

Och att man vägrar den svenska modellen med kollektivavtal är ju givetvis uruselt. Fortsätter detta tycker jag de ska kastas ut med huvet först. Det finns andra biltillverkare som är bättre på att ta sitt ansvar...