För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 25 oktober 2009

Tabula Rasa

Funderar kring en filosofi som Kallas "Tabula Rasa" (Tom tavla på latin).

Den handlar om att människan föds som ett oskrivet blad, och alla egenskaper man har som vuxen är sådana som man fått allt eftersom man lärt sig av sin omgivning under sin uppväxt. Låter ju intressant, men filosofin säger inget om man har olika grundförutsättningar för att erhålla dessa egenskaper, vilket jag antar måste gälla, för hur kunde annars jag utvecklas till ett sådant unikum medans alla andra människor är att beteckna som normala?

(ok då, kanske inte riktigt alla... :)

tisdag 20 oktober 2009

Om Schack

Jag vet inte egentligen riktigt varför jag spelar schack. Det började givetvis som en oskyldig hobby, men numera kan det nog mera betecknas som terapi. Fast det är billigare att själv skrynkla hjärnan än att gå till någon som gör det åt en.

Känslan när man har vunnit ett schackparti och dessutom förtjänat det önskar jag att alla fick uppleva. Lika avskyvärd är givetvis känslan av en förlust när man borde ha vunnit. Nu är jag givetvis inte så naiv att jag tror att schack är den enda sysselsättning som kan skapa denna känsla, det är nog ungefär samma sak som att t.ex rida eller att planka ner på den borgerliga alliansen om det är detta som man finner som sitt kall.

I mitt fall har jag aldrig känt något behov att att utveckla mina kunskaper inom min hobby, jag tror att om man tränar eller lär sig för mycket så kanske det inte längre är att betrakta som en hobby utan det blir kanske mera allvar, och då kanske det inte längre är lika kul.

Notis: Köp mera spolarvätska, ty det är stockholmsklimat utomhus och vägverket verkar även denna vinter ha för avsikt att salta E4 mer än Gud har saltat döda havet.

söndag 4 oktober 2009

Korsord är fettbildande

Läste i Aftonbladet häromdagen att man kan bli tjock av Sudoku och korsord, eftersom hjärnan får jobba så att man blir utmattad utan att man rör på sig...

Skönt att höra att de 29 månatliga deluxemålen på max inte har någonting med saken att göra!
Den nyaste superbantningsmetoden går alltså ut på att fördumma sig på sin lediga tid genom att utföra aktiviteter som inte engagerar hjärnan det minsta...

Aftonbladet - årets bantningspiller 2009