För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 22 februari 2017

Järnkonsum

Ytterligare ett tecken på samhällets idiotifiering.

När man är ute och kör på dagarna ser man allt oftare dessa budbilar som kör ut mat från Coop och Ica till folk som är så sjukt lata att de inte ens orkar torka sig i ärslet när dom skiter.

"Storhandla utan kläder" är Coops slogan.

Undrar hur ofta de som kör dessa bilar faktiskt träffar på människor som tar detta bokstavligt när de levererar varorna. Kan förstås säkert vara trevligt ibland, men majoriteten av de som inte ens ids gå och handla lär ju inte vara alltför bildsköna.

Antagligen samma klientel som beställer hemkörning från Max trots att de bor 200 meter därifrån...

Fast för de pensionärer som inte får beviljad färdtjänst eller orkar vänta fyra timmar på sin bil kan det ju i och för sig vara en fördel...

Jag tror ändå inte att det är så många sådana som utnyttjar denna tjänst. Det är garanterat istället de idioter som bara handlar kravmärkta ekologiska varor bara för att känna sig duktiga utan att ens fundera på huruvida de bilar som kör deras mat sjutton varv runt jorden kanske eventuellt släpper ut en del föroreningar som utgör majoriteten av kunderna.

fredag 17 februari 2017

Stolpskott

Den heter Kronanrondellen.

Inom taxi kallas den för Uffes rondell...

Jag kallar den för det stora stolpskottets rondell.

På min färdväg till jobbet finns en relativt nybyggd rondell nedanför den nya stadsdelen Kronan. Allt i enlighet med tidsandan måste man givetvis smycka ut alla nya rondeller man bygger i en stad för att folk ska förstå att politikerna minsann har ett "feministiskt och kulturellt" tänk...

Därför har Luleå kommun börjat ställa ut färgglada stolpar i varenda förbannad rondell dom bygger.

Ja visst. Det kan väl vara fint med lite dekoration men det vore ju kanske bra om man tänkte till lite först ibland...

För när man kommer körandes där på morgonen, yrvaken och i full kareta, när det är mörkt så är det lätt att missta dessa färgglada små pinnar för överförfriskade fylltrattar som står i rondellen och urinerar på varandra.

Måhända är det därför som vi på taxi kallar den för Uffes rondell...

torsdag 16 februari 2017

Det sjuka huset

Som vissa kanske vet har landstinget för några år sedan tagit  ett principbeslut att man inte ska sälja tobaksvaror på Sunderby sjukhus. Orsaken till detta tros vara för att man anser att det är onyttigt.

Detta är dock ganska jobbigt för de långväga gäster som är intagna och som kanske inte har någon som kan leverera dessa varor.

Men det är väl bara att sluta att röka då!

För mig var det inga större problem men för de flesta skapar detta oro och stress som förmodligen kan orsaka lika många dödsfall per år...

Det är dessutom oklart varför det endast är tobaksvaror som inte får säljas. Ska man ta onyttigheten som anledning borde man ju även sluta sälja godis och glass. Spel och dobbel skapar beroende och borde också förbjudas.

Och mat blir man ju fet av!

Dessutom hörde jag att man kan dö om man dricker för mycket mjölk.

Ja varför inte bara klappa igen hela skiten  för det kostar ju ändå bara en massa pengar.

Man kan faktiskt dö av att leva...

söndag 5 februari 2017

En liten fråga

Idag har det varit en sån där meningslös diskussion igen på FB. Nån (fjollträskare) hävdar att plättar heter pannkakor och så drar drevet igång.

Vi behöver inte diskutera sakfrågan. Som vanligt har fjollträskarna fel. Som vanligt så hävdar fjollträskarna med bestämdhet att de minsann har rätt och att fjollträsk minsann är bäst i hela universum.

Då har jag en fråga till er.

Varför bor ni då i Luleå om nu fjollträsk är så förbannat bra?

Ja givetvis för att de enda som har råd att bo där är miljonärer och uteliggare. (En uteliggare betalar som bekant inte hyra).

Eftersom ni själva med ert val av bostadsort tycks medge att hyrorna i fjollträsk är löjeväckande höga kan ni ju försöka övertala mig om dess förträfflighet.

Ni kan även försöka hävda att den om rödluvan är sann.

Jag köper inget av dessa argument  :)

torsdag 2 februari 2017

Det finns en dag för allt

Kanelbullens dag och fotsvettens dag.

Idag firas den Internationella våtmarksdagen som tydligen ska göra oss uppmärksamma på att det finns träsk och  träskmonster i världen. Oklart hur den firas men jag tänker mig att det är ju inte svårt att hitta träsktroll. De finns överallt...

Är det dom eller vi som ska bjuda på tårta. Eller är det dom som är vi och isåfall vem är jag?

Nu blev det rörigt värre men tanken på att man måste ha en dag för allt är ju lite korkat. Vore det inte bättre att uppmärksamma problemen varje dag istället för på just deras egen dag?

Förutom för kanelbullarna eller fettisdagen förstås för det hade inte varit nyttigt...

När jag gjorde min omfattande research inför detta inlägg frågade jag faktiskt en vaniljbulle vad hen tyckte om att kanelbullen har en dag och inte hen. Hen svarade inte men fick något tomt i blicken.

Förmodligen kommer hen att lämna in en skrivelse till regeringen så att även vaniljbullen kan få en dag. Liksom wienerbrödet och stångkorven...

För i landet mellanmjölk får man ju inte kränka någon...

Bäst man börjar träna om man ska kunna fira alla dessa dagar. Fast gymnasterna och gropgrävarna har väl också dom sina dagar så det kanske jämnar ut sig?

onsdag 1 februari 2017

Bläckfisken

En fot i näsan.

Ett finger i ögat.

Eller varför inte bli skallad i pungen?

Att vistas i samma säng som en bäbis med överskottsenergi är som att sova med en bläckfisk som letar efter sina bilnycklar.

Blir knappast många timmars sömn i natt och till råga på allt ska jag jobba om 4 timmar...

Nåväl. Sova får man göra i graven. :)