För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 30 augusti 2016

Pissers, Skitero och herr Frigolit.

I Sverige finns det två stora tillverkare av engångsblöjor. Libero och Pampers,  men jag väljer att kalla dem vid deras mer passande epitet, Skitero och Pissers. För det är det de är. Piss och skit alltså.

Själv använder vi givetvis inte sånt skrot utan vi använder riktiga tygblöjor som man tvättar efteråt. Men av någon konstig anledning så är det vi som betraktas som konstiga och går mot strömmen.

Hade jag använt underkläder av papper hade jag blivit klassad som en jubelidiot och förmodligen blivit inlåst i ett vadderat rum. Men med bäbisar är det tydligen tvärtom.

Antar att folk blivit indoktrinerade av den helt sanslösa mängd reklam som Skitero och Pissers överöser oss småbarnsföräldrar med...

För de är inte bättre någonstans. För det första kostar tygblöjor minst 10 lax mindre för första ungen och sen blir skillnaden ännu större eftersom man inte behöver köpa nya till nästa gång :)

Utan att raljera så är de är bättre på alla punkter. Den ringa mängd ökad tvättning det innebär är tämligen försumbar. Och dessutom har man ju numera maskiner som gör jobbet åt en. :)

Jag tycker att Miljöpartiet de gröna borde ägna sig åt att sträva efter ett förbud mot pappersblöjor, eftersom det är denna produkt som står för den i särklass största mängden avfallet i världen.

På så skulle de vinna mer respekt hos mig än det de håller på med nu.

Att herr Frigolit slösar skattepengar på att diskutera huruvida man ska byta namn på skolans höstlov och istället kalla det för läslov är nämligen inget som känns speciellt relevant...

söndag 28 augusti 2016

Blöjbarnsdieten

Sedan man blev småbarnsförälder har det schema som man tidigare trodde var tight blivit dubbelt så fulltecknat. Att hinna med någon träning på egen hand är ju stört omöjligt, för övrigt har jag inte ekonomin för att betala femhundratusen miljarder för ett årskort på gymmet som man ändå bara utnyttjar tio gånger.

Därför har jag utvecklat en egen metod som kombinerar träningen med de övriga sysslorna. Och det funkar! Tre kilo back på två veckor sedan jag började praktisera dessa enkla övningar.

Eftersom jag inte är speciellt egoistiskt lagd delar jag med mig av mitt träningsprogram i helhet.

Rygg, Mage, Ben

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Ögon öron kinden klappen få.

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Kör denna tio gånger per dag i rask takt med bäbisen liggandes på golvet framför dig. Som motivationsbonus brukar man få ett och annat skratt från lyriskt blöjbarn.

Sida, armar

Lägg blöjbarnet på skötbordet, ta tag i benen och kör den här:

Prästens lilla kråka skulle ut och åka, prästens lilla kråka skulle ut och åka, ingen hade han som körde. Än slank han hit, än slank han dit än slank han ner i diket.

Observera att blöjan bör sitta på, annars finns risken för ofrivillig vätskeutgjutning...

Ben, rygg

I tvättstugan brukar jag köra knäböj och sätta in varje plagg ett och ett i tvättmaskinen. Effektiv, enkel och praktisk metod!

Armar, axlar

Kör lyft med "liten" bäbis. Armar uppåt sträck tio gånger per dag.

Om man gör detta precis efter den har ätit kan man dessutom bli bjuden på en dos aptitsläckande mjölkspya rakt i ansiktet. Som alternativ kan man vända på bäbisen, ibland (läs oftast) brukar den då avlägga en fjärt som får Patrik Svanbergs fisar att lukta nyslagen sommaräng. Detta är även mycket effektivt för att minska aptiten.

Genom att praktisera dessa enkla metoder i olika utsträckning kan jag garantera en effektiv viktnedgång.

Och för er som inte har någon blöjbäbis att tillgå så får ni gärna vara barnvakt så ofta ni vill! :)