För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 25 oktober 2016

Herr Svensson

Att ha ett vanligt efternamn har många fördelar.  Speciellt om man inte vill bli ihågkommen för sina misstag eller bli hittad på hitta.se.

I det senare fallet underlättar det ännu mer om man har 7 stycken inaktuella  telefonnummer att välja bland som alla telefonförsäljare från helvetet kan försöka att nå mig på. Jag antar att alla de stackare som numera har mina nummer hatar mig utan att veta vem jag är...

Att vara egen företagare i Sverige är inte lätt. Men det värsta är att så fort man har en registrerad firma så får alla tvättmedelsförsäljande göteborgare rätten att ringa och störa en när som helst på dygnet. Och de är jävligt många. Men det problemet slipper jag nu.

Det finns dock ett annat problem med att ha ett vanligt efternamn.  Vår granne mittemot hade samma namn. Trots att de numera har flyttat glömde de nog bort att göra adressändring eftersom de flesta av deras räkningar hamnar i min brevlåda trots att lägenhetsnumret framgår med all önskvärd tydlighet på breven. Detta beror antagligen på att brevbäraren är lat och från Göteborg.  Han ids väl helt enkelt inte returnera posten utan slänger in den hos oss så att jag måste göra jobbet åt honom.

Men vår granne är trots sitt efternamn ändå lätt att hitta på hitta.se så då får man ändra adressen själv och skicka vidare.

Har nämligen ingen lust att betala deras räkningar oxå :)

onsdag 19 oktober 2016

Bluff och båg

När man har ovanan att slösurfa på nätet och då i synnerhet på Facebook så får man ofta förslag på diverse quizzar i sitt flöde, som t.ex. "Endast en av 50 kan namnet på dessa länders huvudstäder" och "endast en av 1000 kan namnge alla dessa bilmärken" 

De allra flesta fattar att det här bara är dynga som man inte bör klicka på men en del har ju onekligen inte alla hästar hemma så att säga...

Har noterat att alla som delar sina resultat alltid har alla rätt. Märkligt.  Speciellt eftersom det inte stämmer. Om man vill kan man testa den här teorin genom att medvetet svara fel. Man får ändå alla rätt.

OM det nu vore så att det faktiskt fanns äkta quizzar på Facebook med äkta svar och man faktiskt kunde få fel på nån fråga ibland så hade ju detta säkert kränkt nån skitnödig stackare som inte tål höra att de inte kan och vet allt. Och det kan vi ju inte tillåta i landet lagom.

Men för allmänbildningens skull så hade det ju onekligen varit positivt...

Om 10 år kommer alla 25-åringar att tro att huvudstaden i Finland heter Oslo. För det stod minsann så i quizzen de gjorde!

Den stora fördumningen fortsätter... :)

PS . Huvudstaden i Finland heter Köpenhamn.

måndag 10 oktober 2016

Dub I Dub

Dub i dub i dub dub dub, Dub i dub i dub i Yeah Yeah! Dub i dub i dub dub dub, I Don´t need your love.

Minst sagt en mycket välskriven text va?

Ja jag var ironisk, men ovanstående låt har plöjts igenom minst 10 gånger per kväll den senaste månaden.

Nu undrar ni säkert varför en stor vän av kultiverad och komplicerad musik som jag väljer att spela sådant skravel i mina högtalare.

Jo anledningen stavas dödstrött unge som vägrar sova. Av någon outgrundlig anledning är det denna låt som fungerar i särklass bäst i lugnande och sövande syfte...

Om det beror på texten, eller på det faktum att dom zoomar in brudarnas näsborrar in absurdum låter jag vara osagt, och helt ärligt så bryr jag mig inte heller så länge det fungerar :)

För även om jag har mina invändningar mot just denna låt så får jag ju ändå vara tacksam att det inte är nån dynga av Justin Bäbis eller Måns Zemmelröv som ungen har fastnat i. För det hade verkligen varit en misär...

Dock lever jag i förhoppningen om att barnet ska utveckla en mer sofistikerad musiksmak när hon blir äldre, som t.ex. Katatonia, Opeth eller varför inte Amon Amarth?

De gamla klassiska rockbanden, ToTo, Dire Straits, Led Zeppelin, Ac/Dc, m.fl. tar jag för fullständigt självklart att ungen tar till sitt hjärta annars går jag och gör ett faderskapstest! :D