För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 12 juli 2015

Raise your Fist

I helgen har jag haft äran att kunna besöka Luleå Hamnfestival i sin helhet.

Generellt sett så är nog denna typ av tillställningar ett utdöende släkte men i Luleå har arrangörerna verkligen gjort ett kanonjobb när det gäller att hitta evenemang som passar bra för alla.

Först fick vi se Gubbarna med stort G i Electric Banana Band som sin mycket  respektabla ålder till trots levererar en lysande och familjär spelning även om man stundom kan tycka att en sådan ytterligt briljant gitarrist som Janne Shaffer kanske hade kunnat sikta på en större karriär...

Några timmar senare förmedlades en helt annan show på samma scen. Grabbarna i Raised Fist fullkomligt exploderar med  energi och visar upp karatemoves som hade fått självaste Jackie Chan att bli svart av avund.

Dessa grabbar har även dom börjat komma till åren men det syns inget av detta faktum här. Att de väljer att spela på hemmaplan för en förhållandevis minimal publik när de är stora nog att fylla hela Wembley Stadium är ju inget annat än underbart och inger hopp för en mänsklighet som i övrigt är under stark deterioration.

Det fanns bara en enda sak som kunde ha gjort detta framträdande bättre.

Om Janne Schaffer hade tagit plats på scenen tillsammans med grabbarna och rivit av ett legendariskt gästsolo hade denna kväll för alltid etsat sig fast i mitt minne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar