För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 19 juli 2016

Genom ett regnigt Europa

Planer är till för att grusas. Så blev det med våra planer, men det är inget att hänga läpp för, alltid kan man ju hitta på nåt annat att göra.

Som till exempel en spontan bilsemester runt Europa...

Det blev totalt 15 länder och ca 800 mil bakom ratten på 12 dagar, så vissa länder genomarbetades väl utan några längre stopp.

Min tanke är att göra mer djuplodande reportage från de flesta länder vi besökt, men till att börja med blir det en snabbgenomgång.

Det som slår mig mest är att de flesta länder egentligen är ganska lika varandra, det som skiljer mest är kvaliteten på vägar och toaletter, samt på hur olika människor framför sina fordon i respektive land... :)

Man kanske kan tro att det skulle vara Tyskland som ar högst standard på sina inrättningar, men detta antagande kan inte vara mer fel. Detta land är nämligen det i särklass mest skitiga och nergångna av de vi besökt.

Bäst på denna lista är faktiskt Polen, som har utvecklats kraftigt sedan vi senast besökte detta fantastiska land. Som ett exempel kan nämnas att man just nu bygger motorväg mellan Warszawa och Bialystok, en sträcka på ca 20 mil. Och vägarbetet fortgår i olika etapper längs hela denna sträcka!

Vad gäller framförandet av fordon kan man lugnt påstå att italienare är absolut värst, medans finnarna har högst respekt för lagen.

I Italien tycks folk vara färgblinda, det spelar nämligen ingen roll om det är rött eller grönt, så länge som vägen är fri så kör man...

Och det billigaste landet att tanka i? Tro det eller ej men det var faktiskt Luxemburg!

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar