För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 2 november 2016

Den imaginära verkligheten

Vad är det för fel på oss egentligen?

I dagens samhälle kan man tydligen inte ens åka taxi i 10 minuter utan att börja pilla på sin grej. Det finns ju en uppsjö av exempel på folk,även yrkeschaufförer(!), som till och med  måste pilla på den när dom kör!

Och nu trodde ni förstås att jag menade nåt annat  som de depravrade översexuella människor ni är.

När jag var barn för en herrans massa år sedan bestod den lediga tid man hade av lek. Precis som den gör nu. Men jag upplever att vi hade större tålamod förr. Man kände iallafall till betydelsen av ordet vänta.

På den tiden lekte man ute med det man hittade på marken typ. Numera leker man inne eller ute med sin grej.

Pokemon Go är nog ett steg i både rätt och fel riktning.  Det får ju ungarna att aktivera sina ben men hur är det med fantasin och lusten att upptäcka?  Tror nog att den blir lidande.

Att sedan även vuxna barn håller på med spektaklet är ju bara tragiskt.

Körde häromveckan ett gäng med flygvärdinnor till Kallax som ville ta en omväg eftersom det fanns ett Pokestop längre fram... Vittnar om hur tragiskt vårt samhälle har blivit.

Och jag är inte bättre själv. Men i mitt fall är den lediga tiden så pass fulltecknad av händelser IRL att jag turligt nog inte hinner fippla alltför mycket på min grej...

Vad framtiden har att utvisa kan man ju bara gissa men jag tror på en utveckling där elektroniken blir alltmer integrerad på både gott och ont. Klart vi måste ha inbyggd teknik i våra ögon som hjälper oss att se bättre i mörkret och samtidigt kunna kolla kattklipp på Youtube medans vi äter för att effektivisera vår vardag.

Apropå översexualitet förresten... Häromdagen körde jag en kille som, medvetet eller omedvetet, tackade nej till en stensäker helnatt med tre brudar bara för att han skulle hem och spela CS eller nåt annat verklighetsflyende trams.  Där kan man snacka om att mänskligheten befinner sig i fritt förfall. Vilken tur att han snart kan integrera Youporn i sina ögon så att han kan effektivisera sitt spelande med hjälp av sin helautomatiska robotarm :)

2 kommentarer:

  1. Undrar om inte taxichaufförer får uppleva en hel del intressant?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt mycket som är intressant och ännu mer som är mycket ointressant :)

      Radera