För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 26 december 2012

Annorlunda jul

Så var den då över igen.

Årets jul gick om möjligt fortare än någonsin tidigare, fast i år har den varit betydligt mycket intressantare än den brukar vara.

Trots att jag har jobbat en hel del har jag även hunnit med att fira, fast jag har firat på ett sätt som kanske sticker i ögonen på den inskränkte traditionalisten. I år har vi ätit ett julbord bestående av Flygande Jakob, Sushi, crabsticks och kalkon. Målet var att minimera konsumptionen av griskött, och istället se det hela i ett litet större internationellt perspektiv.

Hur man än vrider och vänder på det så är det nog bara köttbullarna som är genuint svenskt på vårt genuina "svenska julbord". Så varför inte piffa upp det med lite nytänkande?

Japaner lever i snitt längre än oss västerlänningar och de har betydligt lägre statistik av hjärt och kärlsjukdomar. Kan nog till stor del förklaras av att den mat dom äter är nyttigare.

Och vad är egentligen sushi? Rå fisk javisst, men det är även gravad lax, gurka, och ris. Det är ju mat som vi svenskar ändå har på vårat julbord, fast kanske i en lite annan form. :)

tisdag 18 december 2012

Harem

Vårt kollektiv börjar få fart...

Vi är fyra vuxna som delar på en stor trea på Hertsön och det funkar faktiskt ganska bra. E och S lagar mat. Jag diskar och den andra mannen sover :)

Nä skämt åsido.  Jag tycker att vi alla gör vårt för att alla ska trivas och även om det här är en temporär lösning så funkar det faktiskt bra. Och kul är det dessutom!

Jag som vanligtvis brukar trivas bäst i mitt eget sällskap har för omväxlings skull hittat tre människor som jag faktiskt kan tänka mig att umgås med dagligen.  Hoppas att dom tycker lika...

Åtminstone en av dom :)

fredag 14 december 2012

Totalt kaos

Har beställt bil till 18.15. Nu är klockan 18.35 och fortfarande syns ingen bil till.
De flesta kunder hade kokat vid det här laget men det gör ju inte jag eftersom jag har koll på hur läget ser ut samt har stor insyn i hur det funkar.

Dessutom är jag väl med all rätt nedprioriterad...

Det saknas typ 10 bilar i trafik och med detta väder på det så fattar jag definitivt paniken som råder i vårt växelrum just nu.

Jag gissar att telefonkön är ca 25 samtal lång, varav 20 är från kunder som eftersöker sin bil. Hade varit så mycket enklare om dom hade väntat bara utan att bry sig men så funkar det ju givetvis inte.  Har de beställt bil till en viss tid så finns det ju en anledning till det...

Det slutar nog med att vi får palla svart taxi vilket jag nästan ändå hade räknat med :)

Jag kommer inte att sluta åka med sexan ändå. Hoppas att alla andra kunder tänker likadant men den förhoppningen är ju liten :)

onsdag 12 december 2012

Snälla skjut mig någon

66 på plåten med två böjda stag. Det var mitt fel.

67 har trasig växellåda...

68 måste byta bromsklossar.

HUR I HELVETE KAN MAN BYGGA EN BIL UTAN BROMSKLOSSVARNING??

Nä just det jag glömde... Det är ju en fransk skapelse. Och fransmän fokuserar ju inte på såna praktiska enkla saker som t.ex. varningslampor och sånt trams.

Nä en Renault ska vara sexig att köra. Man ska få orgasm eller nåt bakom ratten. Och till viss del lyckas dom ju, för upphetsad blir man ju. Fast inte på det där sköna sättet som en orgasm innebär då utan mer av det slag som inträffar när man råkar spika sig själv i tummen eller tappar en 20 kilos slägga på stortån.

Den typen av mindre trevlig upphetsning.

Till spagetti och köttfärssås äter man ketchup.

Till korv och bröd äter man bröd.

Till en bil med bromsklossar har man bromsklossvarnare när de börjar ta slut.

Herre och fru gud och alla jävla smågudar!!

32:an här är jag! Kom och hämta mig!!

tisdag 4 december 2012

Namnsdagsbarn

Jag blev välsignad med tre förnamn. Två av dom infaller i den vedertagna almanackan dessutom efter varandra.

Därför har jag nu i dagarna två blivit bjuden på middag i goda vänners lag.

Igår blev det vegetariska vårrullar och idag blev det ungsbakad kyckling med ris och hemlig currygrädde.

Inte för inte som man känner sig lite bortskämd, och att få avnjuta maten med så trevliga människor är ju givetvis ett plus.

Med detta faktum i åtanke känns det lite lite med endast tre namnsdagar. Jag ska härmed skicka in en formell ansökan till Patent- och Registeringsverket om att få tillägga några av mina smeknamn till den svenska almanackan.

Det räcker med mumlet och fumlet. För då har jag ju i allafall fem gratis middagar per år!