För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 28 januari 2015

Islamoflummi

Alice Blah har kommit med ett nytt utspel.

Nu ska vi skattebetalare tydligen finansiera utbildning och upplysning för människor som "lider" av islamofobi.

Sedan när blev detta en folksjukdom?

Den som kritiserar Islam är tydligen sjuk i huvudet och behöver vård...

Jag läste en utmärkt artikel  i ämnet som pekade på att hata islam och att hata muslimer är två skilda saker vilket alla normala människor kan räkna ut med  röven men i Blahs värld är det tydligen samma sak.

Hur man kan vara för jämställdhet och gilla islam är för mig en gåta då islam står för systematiskt förtryck av kvinnor och en människosyn som hör hemma i 1800-talet.

Ja. jag är fullt medveten om att det finns många så kallade muslimer som inte följer Koranen men då är man i mina ögon inte heller muslim. Det är precis som att Sverige är ett kristet land men hur många i Sverige följer Bibelns ord?

Och följer man inte Bibeln är man inte kristen i mina ögon. Likafullt kan man vara både en bra människa och en idiot vare sig man är religiös eller inte. Oavsett om man råkar vara född i Sverige eller i Afghanistan. Men faktum kvarstår.  Följer man Koranen är man muslim. Och följer man Koranen så är man positiv till kvinnoförtryck, könsstympning och massmord.

Detta vägrar jag acceptera.

Det är därför jag hatar begreppet islamofobi. Man kan inte påstå att rädslan för Islam är irrationell. Iallafall inte om man har något som helst vett i huvudet...

Detta får mig att tycka att det är dom människor som kallar sig för antiislamofober är dom som behöver utbildning och vård. Denna kan jag med glädje vara med och finansiera!

Och det gör mig inte till rasist för Islam är inte ett folkslag. Religionsfrihet betyder respekt för en religions utövare. Inte för religionen i sig. Och Islam är mer av en religiös ideologi än en faktisk religion.

Kalla mig gärna för Islamofob. Det betyder bara att jag är en frisk och rationellt tänkande människa!

Och mitt politikerförakt når nya höjder för varje ny dag som går...

måndag 26 januari 2015

Gemene man är extremt korkad

Med risk för att verka dryg.

Jag är faktiskt smartare än den genomsnittliga människan...

Det tydligaste exemplet på detta kan man i allmänhet skönja på t.ex. Facebook och i synnerhet då på diverse Köp och säljsidor där gemene korkskalle försöker sälja grejer dom köpt utan att behöva dom för att de blev lurade av nån reklam, och sedan vill sälja skiten för samma pris...

Vissa säljer saker för en femma... Hur ids man ens?

Och häromdagen var det nån som skulle sälja ett bord. Utan att nämna någonting om vad man vill ha betalt för en grej så torde det väl vara tämligen givet att folk börjar bjuda lågt?

Varpå personen då börjar protestera och tycker att folk ska bjuda högre...

Då kommer det nån relativt vettig människa in i diskussionen och tycker att säljaren borde nämna ett startbud.

Vilket också slutligen sker, men...

"Jag sätter ett startbud på x kronor, men jag klargör att jag inte kommer att sälja bordet för dessa pengar".

Hmm...

Om du nu ville ha mer betalt hade du ju kanske kunnat lämna detta startbud från första början?

Korkskalle

Sen var det ju det här med att vara politiskt korrekt... Jag säjer inget mer så har jag inget sagt.

Men som sagt. Gemene man är extremt korkad.

torsdag 22 januari 2015

Konsumtion utan gränser

I dagens samhälle handlar allt om pengar och grejer.

Mest prylar när man dör vinner.

Sen finns det ju dom där som är åt helt andra hållet. Mest pengar när man dör vinner.

Själv väljer jag att försöka ligga däremellan, vi köper det vi behöver och vi snålar inte, men vi drar inte heller hem en massa skrot som ändå bara samlar damm i nån låda...

Jag är sedan tiden som egen företagare urbota less på alla jävla försäljare och lurendrejare som ska försöka sälja på en en massa skitgrejor till överpris. Jag förstår förvisso deras situation, de försöker sköta sitt jobb och vill tjäna sitt levebröd. Fast när dom gick i skolan så fick dom tydligen inte lära sig vad uttrycket "jag är inte intresserad" innebär.

Mest irriterad är jag dock på alla dessa mängder med reklam och gratistidningar som kommer i brevlådan. På vår dörr har vi en skylt som säger: "ingen reklam tack". Då tycker man att man inte borde få nån reklam heller, men tydligen anser sig Luleå gratistidning och Tidningen Extra stå över reklamstatus, eftersom de brukar ha med ett imbecillt reportage ibland som dock drunknar bland alla miljarder med reklamannonser som dom pressar in för att få lönsamhet på skiten.

För att ytterligare understryka att vi inte vill ha reklam har vi därför satt upp en till skylt som på ett väldigt tydligt och pedagogiskt sätt understryker att vi inte vill ha några gratistidningar eller bli störda av försäljare, lurendrejare, Jehovas vittnen eller annan liknande verksamhet.

Tror ni det hjälper? Nä det gör det ju inte...

De som delar ut dessa tidningar måste vara blinda analfabeter, så här kommer ett tips till er som är blinda analfabeter. Det finns ett jobb för er också!

Öhm...

Just det. Om man är blind analfabet kan man ju inte läsa det här heller :)

söndag 18 januari 2015

Höjden av lathet

Vissa människors extrema lathet finner inga gränser.

Jag kan väl inte själv skryta över min träningsiver men jag befinner mig iallafall inte på den nivå som vissa tycks behärska.

Man kan till exempel skaffa sig en app till telefonen som styr teven. Bra om man inte ids sträcka sig ända fram till bordet för att plocka upp den fjärrkontroll som ligger där. Man kan röststyra appen så man slipper röra sig. Hur man ska orka prata framgår inte men eftersom vissa tycks ha den inopererad i örat så kanske det problemet löser sig.

Snart kommer det säkert en version som man kan styra med tankarna. Sen var det ju förstås det där med att majoriteten av befolkningen har glömt hur man använder sin hjärna...

Ja jag brukar ju facebooka en del och även mitt telefonberoende är stort men jag har iallafall insett att det är ett problem :)

onsdag 7 januari 2015

Om politisk korrekthet

PK är det nya modeordet i Sverige.

Jag brukar inte debattera politik av den anledningen att jag inte är vare sig insatt eller speciellt intresserad av den.

Häromdagen länkade jag dock till en hemsida som i mångas tycke står för saker som inte är politiskt korrekta.

Denna hemsida var exponerat.se och den artikel jag hänvisade till handlade om att vänsterideologer anses vara mindre intelligenta än högerväljare.
Artikeln i fråga var direktlänkad från en annan sida som starkt sympatiserar med högern.

Tämligen omgående fick jag kritik för detta av flera vänsteranhängare eftersom dom anser att exponerat är en rasistisk sida.

De människor som hårdast förespråkar detta är oftast själva hårda sympatisörer med en annan sida som heter Inte rasist men... eller IRM som den förkortas.

Jag ser det som tämligen underligt att just denna IRM som kraftigt påpekar människors lika värde systematiskt väljer att förtrycka och mobba ut de snart 20% av Sveriges befolkning som råkar sympatisera med "fel" parti.

Alla människor har lika värde,  förutom dom som röstar på SD förstås... De är inte vatten värda.

Är det inte lite konstigt att i ett andetag påpeka en sak och i nästa säga något helt annat?

Jag har inte mycket till övers för er IRM-älskare. Ni tycker inte alls att alla mäniskor har lika värde.

Men det är väl mer politiskt korrekt att gilla dom istället för att gilla exponerat...

Jag läser inte någon av dessa sidor speciellt frekvent utan jag väljer att istället bilda mig min egen uppfattning om sakernas tillstånd.