För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



torsdag 5 september 2019

Papperstrassel

Storebror är i farten igen

För några dagar sedan var jag inne på Ikea.se för att kolla på en ny soffa

Idag fick jag reklam från Ikea i brevlådan. 20% rabatt på soffor...

Imorgon kommer det väl från Mio. 25% rabatt på soffor...

I dagens samhälle där miljöångest är det nya svarta så borde man ju verkligen tänka om.

Mitt konstruktiva och möjligen något radikala förslag är som följer

Förbjud samtliga trycksaker för engångsbruk

Reklamblad, postkodslotteritjafs och gratistidningar som egentligen bara är förtäckt reklam är ju sånt som majoriteten av folket ändå inte ens läser utan bara kastar direkt i återvinningen. Är inte detta slöseri med resurser så är ju inget det!

Idag får de allra flesta sin samhällsinformation via elektroniska källor så det blir inget problem för företagen att nå ut med sitt budskap. Och om färre nås kanske konsumtionen minskar vilket ger ännu större miljöeffekter...

Visst. Jag tycker också att det är en speciell känsla att bläddra i morgontidningen men om vi människor måste börja göra uppoffringar för att överleva är det bättre att offra detta än att börja cykla 7 mil till jobbet i snöstorm...

Men böcker då?

Det är en viss skillnad med böcker för det är inte dagsaktuellt innehåll som kan läsas flera gånger och kan byta brukare många gånger. Men även där kommer tiden att göra sitt för att göra boken redundant.

Detta är avsevärt mer effektivt än att lalla runt hela jordklotet på klimatkompenserade flygresor med sin klimatkompenserade Gucciväska av imiterat krokodilskinn samtidigt som man äter grönt klimatkompenserat kött från McDonalds.

Nästa bekymmer är energiförbrukningen men det problemet får vi ta tag i senare...

Man måste börja nånstans :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar