För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



måndag 29 oktober 2012

Skyfall

Har varit på bio för första gången på mycket länge. Helt enkelt för at jag anser att det inte riktigt är värt att betala 120 spänn för att sitta och kolla film tillsammans med en massa hormonstinna fjortisar som sitter och fnissar och prasslar med godispåsar när man istället kan sitta i sin egen soffa och kolla gratis med nån mjuk tjej.

Fast idag var jag ju tvungen att gå. Den 23:e Bondfilmen har haft premiär och är det nån film man ska se på bio så är det väl Bond.

Nu tror ni kanske att jag ska höja den till skyarna men så är faktiskt inte fallet.

Jo som actionfilm är den bra.

Det hade nog varit en bättre film om man hade stoppat in en hormonstinn Vin Diesel eller varför inte den avdankade guvernören Arnold Schwartzenegger i huvudrollen?

För det här är en helt ok actionfilm. Men det är inte Bond.

En Bondfilm i min värld är en film med finess, glimten i ögat, gadgets och coola bilar. Inte som den här med explosionsfylld USA-action och gamla tegelhus från sekelskiftet som våldsamt exploderar när de blir träffade av en helikopter. De måste ha gömt en gammal gasdepå därinne...

Och när Bonds ärkefiende spränger hans klassiska Aston Martin DB5 i luften får det inte bara Bond att se rött. Det får även mig att undra varför det är nån ide att tillverka nya Bondfilmer när man tycks göra allt man kan för att förstöra allt som andas klassisk Bond.

Jo jag vet

I en ständigt föränderlig värld så är det inte lätt att hålla ställningarna. Och efter 23 filmer så är det klart att man inte kan göra exakt samma sak som på 60-talet.

Fast lite mer finess och känsla hade man kunnat eftersträva!

Betyget blir ändå helt godkända 7 av 10.

Detta för att årets Bondskurk måste vara en av de slemmigaste nånsin.

onsdag 24 oktober 2012

Brudmagneten

Nu har jag fått henne.

PZU 208. Jag tänkte kalla den för Pia Susanna, eller Sussi.

Men Moa tyckte hon skulle heta Puss. Och från Puss till Pussy Wagon är steget inte långt.

Nån kallade det för en tjejbil, och det är ju det som är meningen :)

Nu är det bara en hund som saknas, för att göra mig oemotståndlig... Kanske en Mops, jag tror dom gillar såna, eller gör ni?

Ska fixa några bilder när jag har tid, just nu är det för mörkt för att göra henne rättvisa.

onsdag 17 oktober 2012

Däckdjungeln

Man blir lika överraskad varje år.

Trots att jag givetvis vet att det kommer att bli halt varje år, att det kommer att komma snö.

Jag kan vänta en vecka till

Man blir lika överraskad varje gång, och inser snabb enfalden i att inte ha bokat några tider för däckbyte innan den första blixthalkan har slagit till.

Och då är man inte ensammen på däckverkstan...

Det är nog den inbyggda snålheten man får på köpet när man skaffar egen taxibil. Och får man den inte på köpet kommer den krypande av sig själv en kort tid efter man blivit åkare.

Det är fullständigt naturligt med tanke på de mycket små marginaler vi har.

Men det kan också bero på att hjärnan automatiskt skyddar sig från den enorma logistiska apparat som krävs för att ro hem tre däckbytartider på bilar som i princip rullar dygnet runt, när däckfirman har två lediga tider att erbjuda fram till jul.

Sen när man väl har hittat tider som passar gäller det ju att hitta däcken...

Jag har däckhotell, så att jag vet att nånstans därinne på Däckias enorma lager ligger dom. Men vilket skick är dom i? Vad sitter det för fälgar på dom? Har jag ens några funktionsdugliga fälgar?

O.S.V... O.S.V...

När Sabor mördade Bettan (gamla 67) vet jag att en av fälgarna strök med. Därför köpte jag två nya fälgar, och sparade en som funkar till ett reservdäck. Så långt full koll.

Men vad hände egentligen med Ellens vinterdäck? Ellen är alltså gamla 68 som numera ägs av Sexans Taxi och tjänstgör som lånebil nummer 98.

När den såldes följde endast sommardäcken med eftersom det var sommar då, men vinterdäcken fanns ju då i förvaring hos däckverkstan. Nu är de emellertid spårlöst försvunna...

Jag tror att vinterdäcken var slut och att jag tog fälgarna till Beda, eller satte jag dom på Embla? En sak är säker, de sitter i allafall inte på Nettan för på henne passar dom inte... :)

Kanske finns en poäng med att ha bilar av olika modell, så att man bättre kan hålla reda på vilka däck som sitter var.

Den nya chefsbilen, min privata A-klass, kommer på måndag. Hon ska heta Pia-Zusanna. Fast jag lär kalla henne för Sussi :)

Och hon har 18-tummare så de kan jag inte förväxla

lördag 13 oktober 2012

Den stora tystnaden

Jag blir lite fundersam.

Nu är det snart två veckor sen det ringde en försäljare och försökte pracka på mig nåt skräp.

Två veckor sedan de ringde, fast det är nog minst ett år sedan jag senast svarade på ett sådant samtal. Min telefon vet ju om det är en gam som ringer. Praktiskt.

Men att tro att de skulle ha sett slaget förlorat är inte ens tänkbart. De sitter väl och slickar sina sår i nåt hörn. Smider nya ränker för hur de ska kunna besegra mig.

Det är ett krig utan slut, en ständigt pågående kamp.

Som Aliens vs. Predator

David vs. Goliath

Mytax vs. lönsamhet

Idag gjorde jag en Tore. Körde mot fel färg alltså. Fast jag hade mera tur för Fabror P hade annat att göra.

Dags att förbjuda mobiltelefoner vid bilkörning snart?

måndag 8 oktober 2012

Hon heter inte Nettan

Hon hade en skruv lös. Eller ganska många var det nog.

När dom monterade ihop motorn i Nettan glömde dom tydligen att dra åt skruvarna till remskivan...

Fast jag vet inte om hon förtjänar att vara namngiven. Inte för att det är hennes fel att det är apor som jobbar på fabriken i Frankrike eller vars den nu är ihopskruvad...

Men ändå

Hursomhelst är den iallafall klar nu och går i trafik igen imorgon, vi får väl hoppas att den håller mer än 2600 mil innan den är därinne igen.

Håller tummarna, men jag är allt annat än konfident :/

De senaste veckornas i princip konstanta regn kanske har gjort att skruvarna lossnat? Det vore inte underligt egentligen, taket på garaget har ju lossnat av allt vatten, så då kan väl ett par skruvar lossna.

För trots allt verkar den ju vara idealiskt konstruerad för att klara +20 grader, torr väg och vindstilla.

Det blåser väl i en vindtunnel va?

torsdag 4 oktober 2012

Fönstertittare

Man kan väl lungt påstå att jag valde fel dag för detta projekt.

Beckmörker och spöregn är ju inte direkt underlättande omständigheter när man ska bära fönster, men det gick faktiskt riktigt bra sånär som på ett litet missöde.

Farsan ramlade från släpet rakt ner i en halvmeters vattenpöl. Komiskt men man ska väl inte skratta åt sånt va?

Annars gick det snabbt och smärtfritt, och den av Tompa erhållna iden om att ställa fönstrena i en pyramid för att slippa bygga ställning funkade riktigt bra!

De rörde sig inte en millimeter från start till mål.

Det enda som rörde sig ordentligt var tankmätarens nål.

Min bil är ju inte direkt snål ens utan släp, och med tungt snedbelastat släp närmade sig förbrukningen 2 liter per mil, även utan att gasa speciellt mycket, dessutom stod jag en timme på tomgång i stugan för att få nån slags belysning i tillvaron.

En halv tank gick åt, fast jag fick en hel för besväret :)

onsdag 3 oktober 2012

Dödens väg

Nylagd kolsvart asfalt
Inte en tillstymmelse till streck
Kompakt mörker
Regn
Ofta kraftig dimma
Mongolida Rutvikare med ett lyse
Fulla studenter

Vägen mellan Rutvik och Porsön är fullständigt livsfarlig!

Nåt måste göras innan en dödsolycka inträffar här nattetid!

tisdag 2 oktober 2012

Bygga ställning

Idag blev jag sen till jobbet. Fast det gjorde inte så mycket, för det var fel på datasystemet vilket gjorde att alla körningar måste ropas ut manuellt via radion.

Jag kallas mumlet av en anledning

Det är ingen som hör mig när jag ropas på radion, därför brukar jag inte använda den i onödan, och när systemet funkar som det ska finns det inget större bruk av den heller.

Men idag var den ett nödvändigt ont. Därför hamnade jag i växeln istället... Där brukar jag iallafall kunna göra mig hörd någorlunda :)

Varför blev då jag, som annars (nästan) alltid brukar komma i tid, sen kan man undra?

Jo jag höll på att lasta fönster på Tompas gigantiska släpvagn och det drog ut på tiden. Jag lastade de liggande, fast jag vet att de brukar säga att man alltid ska lasta fönster stående.

Jag kände att jag helt enkelt inte ids, och eller har tid, att bygga en ställning.

Men jag kanske måste. Suck

Vi fick fönstrena gratis, men det kanske ändå är onödigt att köra dom till stugan om de ändå kommer att spricka...

Jag får se om jag ids fixa det där på torsdag :)

I övrigt är jag nöjd med dagen,. fick mycket gjort, har målat listerna i hallen, samt hunnit en sväng till ByggMax och köpa sex meter kvartslist i onödan. Man måste köpa de i fyrameterslängd på sagda affär eftersom dom inte har idats skaffa en såg. Eller så har dom inte personal så det räcker.

Deras affärside bygger tydligen på att man själv ska göra allt, och det kan jag väl köpa, med tanke på det låga meterpriset.

Trä som trä