För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 10 april 2019

Både före och efter

Det finns givetvis en hel del likheter mellan hur livet ter sig på de brittiska öarna och vårt liv i norden.

Men det finns också många skillnader.

Generellt sett går allting fortare där borta och alla har bråttom precis hela tiden. De har till exempel inte tid att parkera sina bilar på uppfarten utan måste alltid stå på vägen. Överallt. Verkligen precis överallt. Till och med i de allra minsta byar står det bilar överallt...

Detta innebär att staten måste vara tydliga med var man får och inte får parkera så därför är dom före oss när det kommer till vägmarkeringar. Det står till exempel SLOW före i princip varje kurva. Måste vara billigare att göra så än att faktiskt sänka hastighetsbegränsningen...?

Men i mångt och mycket är dom också efter oss. Som det här med återvinning t.ex.

Det finns inget pantsystem på plastflaskor eller någon generell sopsortering. Finns ibland 2 fack på soptunnorna, ett för flaskor och ett för allt annat men det lär ju funka sisådär...

De verkar också vara efter med elbilshysterin, vilket i och för sig kan vara klokt... Jag såg bara en enda laddstation på hela vår resa.

Men de är före när det gäller betalsystem. I princip alla affärer idkar kontaktlösa betalsystem där man även kan betala med telefonen, förutom på den irländska landsbygden där det fortfarande tycks vara cash som gäller :)

Men i det stora hela är det väl ungefär samma pest och pina...

2 kommentarer: