För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 28 april 2010

Eländiga Missöden - Det är vår!

Dire Straits. Fritt översatt till eländiga missöden. Detta extraordinärt utomordentliga band och dess sångare och låtskrivare Mark Knopfler fascinerar mig. Har plöjt Private Investigations under hela dagens pass (11 timmar) och skivan har väl säkert varvat minst 10 gånger...

Ändå blir man inte less... varje gång solot i Sultans of swing spelas vrider man upp volymen till max och låter sig hänföras av den spelglädje som Knopfler så generöst delar med sig av.

Många säger att musiken var bättre förr, det kanske den var, men å andra sidan är de låtar vi minns och kommer ihåg från 80-talet säkerligen bara ett fåtal procent av all producerad musik under sagda årtionde. Och sållar man bort 97% av det skval som spelas på dagens radiokanaler så kan man säkerligen hitta några guldkorn som kommer att vara klassiker om 30 år.

Men ingen av idag kan spela gitarr med samma glöd som Knopfler.

Apropå glöd, solen glöder och lever djävulen i ögonen. Och eftersom färdtjänsttanterna har bytt mantra från "det är så jobbigt med all snö som fastnar på mina rullatorhjul!" till "det är så jobbigt med allt grus som fastnar på mina rullatorhjul!" så kan man onekligen konstatera att våren är här för att stanna.

Synd bara att Luleå stad lider av kronisk ishavsblåst från nordöstra Novaya Semya.

Jag har hittat den!



Mysteriet med den magiska moppen är löst.

Det som göms i snö... Precis som jag trodde. Återstår bara att ta reda på vilken smart stjärna det var som tyckte att min golvmopp passade bättre i snöhögen än i städskåpet.

Nä, jag är inte tillräckligt snål för att idas hämta den... har redan köpt en ny :)

tisdag 27 april 2010

Fritt att kommentera

Nu kan man tack vare fröken Eks förtjänst lägga in kommentarer i denna blogg, även om man inte är registrerad användare.

Det är tydligen så att ni vill ha möjligheten att påpeka alla mina stavfel och brister, må så vara då :)

på återseende från herr mummel

måndag 26 april 2010

Årets tröttaste dag

Idag har Mumlet varit mycket seg. Från sängen till soffan och sen tillbaka till sängen.

Orsak: Har två veckors bokföring att göra...

Och när jag äntligen lyckas uppbringa tillräckligt med styrka för att ta itu med högen av kvitton upptäcker jag till min förfasan att jag glömt kalendern i 66 igår kväll...

Den måste jag ha när jag bokför för att kunna hålla reda på vem som kört.

Problem nummer 1: 66 är i trafik
Problem nummer 2: Tore Söderberg kör 66.
Problem nummer 3: När Tore Söderberg är i trafik är det mycket mycket för att inte säga helt outsägligt svårt att få honom att ställa sig i rast för att lämna över min kalender.

Efter mycket om och men lyckades jag tillslut få tag i min kalender. Och ytterligare några vändor mellan soffan och sängen senare skulle jag sätta mig ner och räkna.

Problem nummer 4: Kassaboken är slut och jag har inga nya på lager.

Suck.

Bara att pallra sig iväg till Coop då för inköp av nya kassaböcker.

Och hårdbröd! Kom ihåg att jag ska köpa hårdbröd!

torsdag 22 april 2010

Stroganoff ala Mumble

Gjorde egenhändig Korv Stroganoff idag. Har hittat en ny hemlig ingrediens som gör anrättningen extra mumsig!

Inte för att mitt gamla recept på Stroganoff var dåligt, jag måste nog faktiskt tillstå att de allra flesta som smakat den tycker att den är helt fantastisk!

Men numera ännu bättre!

Och nä, om jag berättade vad det var för en ingrediens vore den ju inte hemlig... Ni får väl komma förbi på en middag så att ni kan gissa vad den är... :)

tisdag 20 april 2010

Lite bilder från Nikkaluokta m.m.

Den här bloggen är lite fattig på bilder... så jag lägger väl in lite blandade grejer från vintern och våren.

Vi åkte till stugan för att hämta skotern... Två gånger... men sen var den på släpet :)



Mycket snö var det på bron.



Stefan



Dimma och allmänt usel sikt på Savojärvi. Och inte fick vi nån fisk heller eftersom samerna hade nätat halva sjön. Surt.



Fast sen blev det bättre väder. Här är vi på väg mot Kebnekaise fjällstation.



Framme vid stationen. Vi hade tur för den var öppen... har ju varit lite sisådär med det den här vintern :)



Den s.k. Lisastugan som ligger mellan Nikkaluokta och Abisko och slutstation för allmän skoterled. Enligt sägnen så var det en gammal sametant som bodde själv i den här stugan för tusen miljarder år sedan... stugan mäter 2 gånger 2 meter :)

Observera att skidorna och pulkan inte tillhör vårt sällskap... sånt hade vi aldrig orkat med :)



Efter hemkomsten till Luleå fick man så besök av Bror med tre monster och en fru, samt två extra monster som tillhör min syster. Sammantaget kan man konstatera att det var ganska livat i lådan. Bland annat fick sig min blåa fiskkudde sin beskärda del av slit och drag, men han överlevde faktiskt :)



En av dom var tyst och lugn. Såhär borde dom alltid vara, i läge OFF... nä jag skoja bara :)


Jag har ju som vissa vet även varit i Norge... men eftersom jag glömde att komma ihåg min kamera så blir det inga bilder därifrån. Inget att se heller... bara en massa konstiga schackspelare och några fjordar...

Nu ska jag äta soppa.

torsdag 15 april 2010

Rostis ÄR död. Länge leve rostis 2

Nu dog han på riktigt.

I morse i yrvaket tillstånd efter ett gäng sms och telefonsamtal (från flera aktörer) så skulle jag rosta mina bröd som vanligt.

Det sa FRÄS!! sen sa det PANG!! sen sa det inget mer. det var mörkt.

Och enligt den så allmänt kända Murphys lag så hade jag givetvis hundra proppar av alla möjliga sorters storlekar. Förutom den sorten jag behövde.

Och eftersom även datorn till stort förtret hade dött så var man ju så illa tvungen att dra iväg till affären. Men den hade givetvis stängt eftersom klockan var före fan.

Sent omsider så funkar nu både dator samt den nyinköpta brödrosten som jag har valt att kalla rostis 2. Rostis 1 är död. Länge leve rostis 2. Förhoppningsvis.

tisdag 13 april 2010

Salamikorv!

Och strax efter att man publicerat föregående groteska inlägg kommer nu ett om mat. Fast ändå inte.

Satt i växeln igår som vanligt... In stormar en märkbart stressad herr Svanberg och börjar rota i tidningslådan.

Jag frågar då vad han letar efter. Han svarar: Salamikorv!! Då letar du nog på fel ställe sa jag.

Det visar sig emellertid att det är en broschyr om att barnen kan sälja salamikorv och andra liknande produkter för att utöka sin reskassa till klassresor och dylikt som han letar efter. Men det var ändå en mycket rolig episod :)

Jag betalar vad som helst!!

UÄK!!!

(Det här är det äckligaste inlägget i denna blogg hittils. Läs det inte om du nyss har ätit.)

Citat från Lulebos hemsida: "Notera att stopp i avlopp under badkar och i rör under badkar skall åtgärdas av hyresgästen själv"

UÄK!!

Jag betalar minst en miljard till den som förbarmar sig över den rent förskräckliga syn som mötte mig när jag sju klädnypor i näsan senare lyckades få loss locket från den där golvbrunnen...

Där har ingen rensat sedan lägenheten byggdes i slutet på 60-talet... Det törs jag lova...

UÄK!

lördag 10 april 2010

Torbens Tvåfärgade Trähus

Torben Toldshöjs Tvåfärgade Tvåvåningsvilla Tycker (att) Tioliter Träfärg Till Terassens Träräcke (bör) Tillföras.

Det ser inte så snyggt ut det där Torben... Kåken har varit halvmålad sen i somras... Och eftersom jag är sexans självvalde målarmästare så kan jag gärna tänka mig att hjälpa till. Det enda jag kräver i gengäld är en fotbollskväll i soffan framför den gigantiska platt-tv som jag antar att du har.

Inte för att jag tror att Torben läser det här men han lär väl få reda på andemeningen ganska snart, då sexans taxi är ett ypperligt företag att anlita om man vill få ut sanningar, osanningar och rena lögner fortare än Ali kan köra bil på Mjölkuddsvägen (Vilket är helt extremt fruktansvärt bedrövligt fort)

Nu ska jag sova innan mina huvtröjekompisar från Rutvik hinner springa från nån annan taxinota.

fredag 9 april 2010

Rota i era lådor!

Jag lyckades med en fin bedrift igår. Retade upp en telefonförsäljare tills han la på luren själv...

Upprinnelsen till det hela var att han ville sälja en ny och fin telefon till mig helt gratis, och jag ville köpa en gammal och repig telefon till dyr peng. Men några såna hade de inte.

Så nu letar jag med ljus och lykta efter en gammal Sony Ericsson, helst med Java men det går även bra utan. De modeller jag helst vill ha är K750, K800 eller nån äldre lur med SyOs (Symbian) typ G900 eller G500. Jag betalar bra, så rota djupt i era gamla byrålådor nu!

onsdag 7 april 2010

Nu har jag varit för snäll igen

Blir nog ett långt inlagg idag... mycket har hänt sen senast :)

Jo jag hade en fantastisk semester. Helt underbart väder, och skoterföret var det bästa tänkbara, och även om mina styrskenor lyste med sin frånvaro gick det ganska bra att svänga.

Så jag har absolut inget att klaga på, men det är ändå överskattat med semester, därför att det är jobbigt att komma hem igen efteråt:
En miljard kilo pappersarbete och ett halvt handledsbrott (Har bytt glödlampa åt Tessan, PÅ DEN SVÅRA SIDAN!!) senare kan jag bara konstatera att jag egentligen inte känner mig mera utvilad än före påsk, fast det kanske bara är psykiskt?

Nu till rubriken: Jag har överlåtit halva mitt förråd utan extra kostnad till kattkvinnan. För att hon behövde plats och för att jag inte använde den. Ni tycker förstås att jag är för snäll men det är nog bara sån jag är :)

Jaha det här blev ju inte alls så långt. Det var säkert nåt mer jag glömde men det får jag väl komma ihåg senare då.

Över och ut från Mumlet.


ps. kommer nog några bilder från Nikkaluokta senare... ds.