För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



måndag 24 september 2012

Ombytta roller?

Då var det dags igen.

Jag ondade mig idag, det gjorde jag. Oftast ids jag inte bry mig om svamlet, men ibland rinner bägaren över.

Jag gör det eftersom jag har en del av båda världar, och ganska bra koll på hur saker funkar. Det är inte för att skryta eller nåt, men det har ju råkat bli så att jag kan det mesta här på firman...

Idag var det nån som gnällde på nåt som växeln gjorde. Tyckte annorlunda. Gnällde...

Jag ska inte börja om det här igen. Växeln kan göra fel men det är inte ofta. Yadayadayada. Jag har sagt det så ofantligt många gånger förr att det bara blir tråkigt att höra mitt tjat.

Men tänk om det skulle vara tvärtom?

Tänk om telefonisterna skulle sitta och specialstudera bilarna där ute. Tänk om de skulle sitta och kommentera alla fel VI gör?

"Varför kör du den där vägen? Är det inte smartare att köra dit och dit och så vidare?"

"Varför kör du så fort, kör snabbare! Varför är du så seg? Hämta kunden nån gång då! Vad håller du på med egentligen?"

Och så vidare

Man kan ju tycka att det är löjligt, men faktumet är att detta är sådant som våra telefonister utsätts för dagligen från chaufförerna, och det är rent bedrägligt! Att de gör fel ibland är ju givetvis självklart, men bara för att man är människa förtjänar man inte att bli ifrågasatt hela tiden för allt man gör, vi gör väl också fel ibland, vissa oftare än andra, men inte är det ju nån som gnäller på oss varje gång vi råkar svänga åt fel håll i en korsning?

De flesta som ropar sånt här gör det säkert inte på pin kiv. De inser säkert inte hur irriterande det kan vara för telefonisten att bli ifrågasatt och eller gnälld på, när man har en plan klar för att få allt att gå ihop, och det dessutom ringer för fullt på alla linjer.

Jag gjorde fel igår vilket ledde till att jag blev sen på en hämtning. Det var ingen som gnällde på mig (förutom kunden) men jag har ändå lärt mig av mitt misstag så jag lär knappast göra om samma fel igen, och jag tror faktiskt att även telefonisterna kan lära sig av de fel dom gör ibland!

Tänk gärna, skrik och gnäll och svär i bilen över vilka usla körningar du får och hur hemskt dåligt jobb växeln gör. Men dela inte med dig av din åsikt...

Jag lovar att det ibland flyger omkring en hel del svordomar i växelrummet som ingen av chaufförerna hör eller mår dåligt av :)

måndag 17 september 2012

Utlösning i Hortlax

Gårdagen bjöd på en hel del jobb. Piteå, Älvsbyn samt ett otal körningar till och från Sunderbyn.

Kommer dock aldrig att glömma en mycket oväntad händelse

När jag var på väg till Piteå för att hämta kund ringer min telefon. Tompas nummer, och som vanligt svarar jag utan att säga ett ord.

Fast den här gången var det Jenny som ringde :)

Hon är tydligen inte riktigt lika inövad på våra inbördes ritualer...

Det visar sig att J och T sitter fast på pizzerian i Hortlax, de hade ätit men de har inte några pengar att betala med...

Vilken outgrundlig tur att jag just var på väg mot Piteå och hade tid att svänga förbi Hortlax för en utlösning. Jag hann t.o.m. hugga en egen pizza! Utan mig hade de väl fortfarande stått där och diskat...

Jag var tio minuter sen till min kund, men det löste sig genom att skylla på falsk punktering. Karman kom dock tillbaka senare och slog mig på käften när jag fick en äkta punka på grusvägen till Granön.

Tydligen så har däck med korden framme ingen vidare tolerans mot vasst rullgrus och gropar lika stora som Grand Canyon.

Början av denna dag har därför spenderats på två däckfirmor. Först hämta Renådäck på Volvo och sen lämna två pyspunkor på Däckia. Nu är det snart dags att ta mössan i hand och åka på banken.

lördag 15 september 2012

Återtåg

Fick tråkigt besked idag.

En vän har gått in i väggen och hade jag vetat det tidigare hade jag säkerligen agerat annorlunda.

Han är också egen företagare precis som jag. Framgångsrik. Penningstinn. Fritt liv.

Vad spelar det för roll när man kör sin hälsa i botten?

Eget företagande är stenhårt. Det gäller att känna sig själv och att kunna sätta tydliga gränser för hur mycket man orkar.

Och alla som inte känner till omständigheterna bakom skakar på huvet och tror allt är guld och gröna skogar. Ser man bakom fasaden ser man fläckarna.

Jag ångrar mitt uttalande tidigare i veckan. Inte för att jag inte menar det jag sa för det gör jag och jag står fast vid min åsikt. Men nu har jag en betydligt större förståelse.

Misströsta ej min vän... Nästa vecka ska du få dina tv-kanaler så att du har nåt att fördriva tiden med :-)

fredag 14 september 2012

Mördarsås

Dagens rätt på DG är den i särklass vassaste dom erbjuder.

Fläskkotletter så möra att de smälter i munnen.

Serveras med Jalapenokryddad bearnaisesås ala Homer.

Fast jag kallar den mördarsås.

Den är nämligen så jäkla god att man skulle kunna mörda vemsomhelst för en deciliter av den.

Synd bara att receptet är en starkt bevarad hemlighet...

måndag 10 september 2012

Skärpning Pastabacken!!

Det sägs att man ska börja med de negativa synpunkterna före de positiva. På så sätt glömmer man bort det dåliga sen när man läser det positiva.

Jag gör tvärtom eftersom jag vill att det negativa skall kommas ihåg...

Först och främst. Pastabacken är en utmärkt restaurang, mysig miljö, utmärkt mat och väldigt kompetent personal som alltid ger ett trevligt intryck, trots att de oftast har väldigt fullt upp. Väntetiderna kan ibland vara långa, men personalen har full koll på hur länge det tar, därigenom minimeras problemet.

Men

Om man vill vara bäst måste man prestera på topp i alla moment, och tyvärr finns det ett stort aber med denna annars så utmärkta facilitet.

Internet!

I det informationssamhälle vi lever idag krävs det att man håller sig ajour med sin omgivning via elektroniska media. Pastabacken har en sida på Facebook, och det är bra, men denna innehåller tyvärr bara information om öppettider och adress. Det vore klart önskvärt om man även kunde hitta bilder på restaurangens interiör, personal, samt framförallt: EN MENY!

Även restaurangens hemsida är starkt undemålig, då det lilla urval av meny som finns där dessutom är inaktuellt och man inte kan lita på att den information som finns där är korrekt.

För att kunna hålla den höga standard man strävar efter krävs förbättring på dessa punkter.

Om man dessutom kunde erbjuda webbokning vore det ett starkt plus, men det är inte det lättaste att få sånt att funka, med väntetider och dylikt, det vet jag som ibland sitter i en taxiväxel...

Man kanske kan kolla med pizza.nu om de kan hjälpa till med nåt sånt?

Men först och främst: Se till så att hemsidan är aktuell!

Att skylla på tidsbrist funkar inte ,det skiter kunderna i! För de vill ha service framför allt...

Inte för att Pastabacken saknar kundunderlag, snarare raka motsatsen, men ändå...

Och jag kommer att fortsätta äta där i vilket fall som helst, jag kan ju ändå menyn utantill :)

Rekonstruktion och läsfeber

Börjar känna mig som en magnat.

En storföretagare...

För nu verkar det vara aktuellt med en ny företagsrekonstruktion.

Ingen större grej och det drabbar ingen anställd men jag tror att detta, om det blir realitet, är den bästa lösningen för alla inblandade parter och jag ser framtiden an med tillförsikt.

Visst finns det lite trista element i detta också fast jag tror att om vi fortsatt som vi gör nu hade det slutat illa för alla och det är det väl ingen som önskar?

Jag har förresten börjat läsa igen!!

Det började med nyaste Bond (Carte Blanche) på engelska. Betyg 3 av 5.

Sen högg jag in på Roslund och Hellströms nya, två soldater. Efter att i princip ha sträckläst denna briljanta skildring av Stockholms undre värld trodde jag att jag hade plöjt igenom den vassaste svenska bok som fanns. Betyg 5 av 5.

Oj så fel man kan ha!

För nu har jag läst 400 sidor av Keplers nya Eldvittnet.

Helt otroligt spännande, oväntade vändningar, och med svenska(?) Bond Joona Linna i huvudrollen. En karaktär som för övrigt är finne...

Rekommenderas varmt och trots att jag inte har läst klart törs jag ge den en stark femma av fem!!

Idag blir det sur strömming på orrskärs. Imorgon får mina färdtjänstkunder ta med sig en klädnypa i handväskan...

söndag 9 september 2012

Showdogs

Jag kanske ger mig in på farlig mark nu.

Kanske inte borde debattera sånt som jag egentligen inte kan nånting om, ej heller bryr mig om speciellt mycket.

Utställningshundar

Jag ser inget fel i att ställa ut en vacker hund, ett så kallat renrasigt exemplar utan det som vissa skriftlärda anser är fel och brister om det var så den föddes.

Men att laborera med dess utseende är att gå för långt!

Detta med fel och brister är ju dessutom högst subjektivt, själv hade jag nog älskat min hund precis lika mycket för hur och vad den är även om den kanske har ett öra som inte hänger som det ska göra enligt gängse normer.

Att börja laborera, tejpa vikter i öronen, klippa svans och så vidare ser jag inte som någon acceptabel åtgärd.

Älska istället den hund du har, även om den kanske ibland ylar högt på nätterna och gör saker på det sätt som den själv har lärt sig att saker ska göras och inte som nån raljerande människa tycker att den ska göra det.

Jag hade då inte uppskattat om nån hade tejpat mina öron för att "göra mig snygg" bara för att tjäna en massa pengar och eller ära på mitt utseende!

onsdag 5 september 2012

Från skön kväll till pissig morgon...

Jag fick ett nytt rum igår!

Efter flera timmars dammsugare och skurande har jag äntligen fått ett användbart vardagsrum!

Jag skulle rensa dammsugarröret från tapetrester och för detta ändamål brukar jag använda skurborstskaftet. Den här gången råkade jag dock sätta in det åt fel håll vilket resulterade i att det fastnade...

Nu har jag varken rör eller skaft men i sammanhanget var det ett mindre bekymmer.

Känslan av att vara klar med renoveringen är nämligen att likna vid känslan efter fullbordad kärleksakt.

Härlig underbar och helt oslagbar

När hallen är klar lär total eufori uppstå!

Gårdagens sköna känsla förbyttes dock till misär på morgonen då jag tappade min nya S3:a i asfalten så att skärmen sprack... :'(

Får hoppas att jag har drulle i hemförsäkringen...