För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



torsdag 21 februari 2019

Felbilsrevolutionen

Den senaste tidens totala miljöpanik har skapat ett rally utan motstycke på den fossilfria fordonsmarknaden. Folk tycks tro att planeten ska explodera om en kvart. Inte så underligt kanske med tanke på vad medierna tutar i dom.

Att vi kommer att köra (åka?) i fordon som drivs av annat än bensin och diesel i framtiden är ganska självskrivet men denna enorma hysteri är jag trött på.

Aftonbladet har inte många medarbetare av klass men den vassaste de har måste ju vara Robert Collin som faktiskt har förstått det mesta till skillnad från tomtarna i Rosenbad.

Att ge 90 % skatterabatt till en XC90 T8 som drar över en liter sås per mil när den körs som en sån bil ska köras bara för att den är laddbar är ju till exempel vanvettigt korkat. De flesta som köper en sån bil ids nog inte ladda så ofta...

Rena elbilar känns inte riktigt rätt. Den enorma utbyggnad av infrastrukturen som krävs är ju till exempel något som ingen verkar ha räknat på.

Fortfarande finns massor med problem att lösa innan man kan påstå att bilkörning är miljövänligt. Frågan är om det ens är möjligt men det är dock helt rätt att försöka.

Jag tror på att bränsleceller blir nästa stora grej. Ända tills nån kommer på en bil som kan drivas av piss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar