För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 31 mars 2019

Toyota är BMW

I Sverige och de flesta länder jag hittills har besökt är Toyota signifikativt med gamla gubbar i basker och välansad mustach men som inte har upptäckt att deras öronhår och näshår håller på att växa ihop...

Men inte här

I Sverige och de flesta länder körs Toyota av  skolfröknar på 1.52 som sitter på en telefonkatalog för att nå upp till ratten och har tegelstenar UNDER gaspedalen varför den delen av hastighetsmätaren som överstiger 100 är full av damm...

Men inte här

I Sverige och de flesta länder körs BMW av hormonstinna 18-åringar från övre medelklass med en pappa som jobbar på ABB eller motsvarande och reser 250 dagar per år och därför har gett sonen en bil som kompensation för att han aldrig är hemma.

Men inte här. För här är det tvärtom.

När man blir omkörd på insidan mitt i en rondell av en silverfärgad Toyota Corolla från 2003 så vet man att man är på Irland. För det skulle garanterat inte hända i Sverige

Än ids killen

Det är oklart om det är mig de syftar på och vad det är som jag fortfarande ids. De kanske tycker det är imponerande att nån överhuvudtaget ids eller ens lyckas hitta hit...

Enniskillen

En minst sagt liten by mitt i ingenstans. Men de har iallafall ett B&B. Med spindlar i taket och lampor som blinkar oregelbundet...

Det är när man lämnar de stora vägarna som man hittar de där guldkornen.

Och ibland är det bara ett sandkorn...

lördag 30 mars 2019

Den gröna ön

Tänkte skriva att vi precis hade lämnat fastlandet men det vore ju fel för det andra är ju också en ö :)

Hursomhelst så har vi precis landat på Irland och det första man får göra här är att leta upp närmaste Mercedes-Benz återförsäljare...

Bilen tycker att huven är öppen när den defacto är så stängd den kan bli. Kanske inte så allvarligt men man måste väl ändå kolla det när det är en hyrbil.

Det var den nitiska gubben på färjeterminalen som skulle ha upp den. Annars hade jag aldrig öppnat skiten...
Hade jag velat frakta nåt olämpligt hade jag knappast gömt det under huven.

Nåväl. Det blir nog bra bara jag slipper betala :)

Efrersom vi precis kom hit har vi inte hunnit med mycket men jag har iallafall lärt mig hur man uttalar Kilkenny korrekt. I allafall om man ska lita på gps:en...

Och den har ju alltid rätt! Eller inte...

fredag 29 mars 2019

200 på E4

På TV visas just nu Tomas Tåg på Walesiska. Låter som hur en stupfull skotte som inte kan uttala vokaler och dessutom behöver kräkas skulle låta när han försöker tala engelska.

Vi anlände till Cardiff sent igår så har inte hunnit bekanta oss mer med landet ännu men det verkar lovande. Förutom språket då förstås...

I övrigt är jag bara glad att ha överlevt de små "lätt kurviga landsvägarna" på Englands sydkust som är 1,5 bilbredder breda. Hela vägen alltså... Deras hastighetsbegränsningar är oftast 60 mph vilket motsvarar ca 100 km/h. Ungefär som om man skulle köra 200 på E4.

Detta i kombination med Audidårar får de flesta att vara ödmjuka inför uppgiften.

Men på motorvägen är det 70. Märkligt. De flesta kör förvisso drygt 100 även där :)

torsdag 28 mars 2019

Dag två

Nu räknar jag inte resdagarna så igår var den andra.

Mestadels även detta en resdag fast vi hann iallafall med att besöka ett gammalt kusligt tunnelsystem under jord utanför London och en gammal kyrka på ett berg där det tydligen ska finnas ca 2000 gamla dödskallar i källaren (finns det "nya" dödskallar?) men tyvärr var själva kryptan stängd. Var dock en upplevelse att navigera fet Mercedes på små serpentinvägar för att komma dit.

För övrigt går det över förväntan att köra på vänsterkanten. Tydligen är det den som INTE har hindret på sin sida som ska lämna företräde här.
Det tyckte iallafall herr mongoliserad firmabilsdåre. Inte jag... :)

Efter en lång dag hittade vi ett bra hotell nästan gratis men receptionisten hade nog också haft en lång dag och eller natt.

Säng, dusch och några timmar senare är det dags för att utforska englands sydkust

onsdag 27 mars 2019

Trettio tusen

Idag har vi slagit personligt rekord i antal steg.

Inte så underligt med tanke på denna byhålas storlek...

Men 30k steg med en treåring hade givetvis varit fullständigt omöjligt om inte en av personalen på vårt hotell lånat ut sin privata barnvagn till oss. Det kan man kalla för service!

Det är såna saker man minns. Att sängarna är sisådär och standarden i övrigt knappast i topp spelar ingen som helst roll.

Det är såhär man gör London. Skit i alla löjliga turistfällor och använd det du har under ärslet. Dessutom avsevärt mycket billigare än nåt jäkla vaxkabinett.

Hade jag kunnat ge hotellet 30.000 stjärnor på Google hade jag definitivt gjort det!

♡ Park Hotel ♡

tisdag 26 mars 2019

Krypa till korset

Alla normalt funtade förstår givetvis att om det finns småplättar som tillverkas i en stekpanna med små formar så heter en exakt likadan produkt som tillverkas i en större panna givetvis storplättar eller bara plättar.

Alla är inte normalt funtade...

Tydligen inte heller min egen unge som står som ett frågetecken när jag frågar om hon vill ha plättar men skiner upp som en sol när man kallar det för vad det inte heter.

Men eftersom jag försöker vara en förlåtande fader så kryper jag till korset och använder den felaktiga benämningen och försöker förklara vad det heter.

För ungen är extremt förtjust i "pannkaka" och det är bra att ha någon maträtt att ta till när inget annat funkar...

Fast det heter plättar. Slut på diskussionen.

Övermegasupermumlet

Nu har vi landat på hotellrum nummer 1 någonstans i utkanterna eller inkanterna eller mitten av London efter en dag med minst sagt maxade intryck...

Att ta allt i ett inlägg blir nog för mycket. Å andra sidan misstänker jag att det kommer att bli ganska många inlägg under de följande två veckorna...

Idag har jag mött min själsfrände! Vadå tänker ni, du är väl redan gift?

Jo, fast det är inte riktigt så utan det här på ett annat plan. Ja det var ju på planet till London jag fann honom. Som om jag har hittat en tidigare okänd broder...även om mannen var mörkhyad. Å andra sidan hade personalen på Luleå Airport lyckats registrera våra pass som att vi var från Swaziland (!) i stället för Sverige så innerst i själen var kanske också vi mörkhyade?

Jag vet inte vad han heter men jag kallar honom övermegasupermumlet. Det är nästan så att han till och med överglänser allas vår okända Olle. Och ni som vet vilken Olle jag åsyftar förstår på vilken nivå denna man var... Förvisso pratade han i ett PA-system som förmodligen behöver en kraftig översyn men ändå...

Mannen drog en harang i högtalarna med fullständigt och helt totalt obegriplig rappakalja på nåt språk som borde varit engelska men lät som kinesiska med falskt östtysk brytning.

Sen kom han ut med några lappar som han gav till några av passagerarna. Nån slags immigrationsgrej förmodligen :)

Jag är bara glad att jag slapp fylla i nåt :)

Förresten. Varför är dörrarna högerhängda och varför är varmt och kallt på kranen åt samma håll som i Sverige när landet i övrigt är vridet åt fel håll?

Största utmaningen med att köra var att veta var man hade vänsterkanten på bilen. Men det går nog bra. Jag är van att akta mig för vänstern även hemma...

lördag 23 mars 2019

Lagen om alltings jävlighet

Men nog är det väl ändå just typiskt!

Man har varit frisk som en nötkärna hela vintern och så blir man förkyld lagom till semestern...

Som att nån däruppe tycker att jag har det för bra :)

Att jag skulle bli förkyld i UK hade jag ju nästan räknat med eftersom deras väder är som på västkusten fast sju resor värre. (Det regnar underifrån, från sidan och uppifrån samtidigt i kombination med kraftig dimma)

Men inte nu!

Här är det ju så bra det kan bli... förutom att jag vill att taksnön ska dra iväg innan vi åker så jag slipper oroa mig för ras :)

torsdag 21 mars 2019

Avgörandets minut

Ikväll spelas säsongens allra sista match i damernas hockeyliga hemma i Coop Arena.

Det är nu det ska avgöras vem som får lyfta bucklan.

Med 2-2 i matcher och 9 lika i målskillnad är allt upplagt för en ytterst spännande kamp och allt annat än ett publikrekord vore skandal.

Ändå är det många gamla surgubbar som fortfarande anser att damer inte kan och ska spela hockey och därför inte ens funderar på att gå dit.

Trist. Såklart att de är på en annan nivå men det måste man ju ta med en nypa salt. Det viktiga är att det är kamp och spänning tycker jag iallafall.

Hade jag inte jobbat hade jag definitivt varit där.

För jag är ingen stofil som endast kan se damsport när det är minimalt med kläder inblandat... :)

Nedräkning

Nu börjar det närma sig.

Det är underligt att när folk får höra att man ska till Storbritannien så är den direkta repliken oftast: "Men där finns det ju ingen sol och värme"

Jo men det är ju därför man åker dit va?

Nä. Man åker inte till Thailand för att jaga isbjörnar heller.

På sätt och vis är det väl förståeligt att de flesta förknippar semester med att ligga i solen och steka men jag kan sova i taxin mellan körningarna och varmt blir det också när solen ligger på. Betald minisemester!

Dessutom kommer det ju snart en sommar här också.

Jag vet hur det är i UK. Kallt, blött och blåsigt. Men det är det jag vill ha.

Och whisky

tisdag 19 mars 2019

Takfeber

När ska man lära sig att inte öppna truten?

"Jag tror inte det kommer så mycket snö i år"

Jo tjena. 14 dunkar akrylatbränsle och 20 arbetstimmar på snöslungan senare...

Om en vecka är vi i Storbritannien. De flesta skulle väl njuta av en sådan resa och det lär väl också vi göra. Men jag kommer säkert att kolla vädret rätt ofta och oroa mig för att altantaket ska rasa...

Det är nog bara för att vi är nyinflyttade. Om några år har man slutat bry sig. Förutsatt att taket fortfarande står kvar :)

onsdag 13 mars 2019

Ipren och ordfejd

Personalen på Cirkle K måste tro att jag är svårt beroende av värktabletter.

Riktigt så är det nu inte. Men jag glömmer alltid att fylla på taxibörsen med några stycken så man har ifall man får ett plötsligt anfall. (Det sker ganska ofta eftersom det finns många hjärntrasiga Audidårar i Boden)

Därför måste jag köpa en hel ask varje gång. Vilket resulterar i att vi snart har ett helt skåp fyllt med Iprenaskar där det saknas 2 piller...

Tänk om svenska butiker hade kunnat sälja Ipren och andra liknande preparat i lösvikt! Skulle spara mycket på miljön och på plånboken... Fast det lär väl inte hända...

Hur som helst är det ganska irriterande.

Nästan lika irriterande som när Tompa envisas med att spela Wordfeud mitt i Guns N' Roses November Rains eminenta gitarrsolo utfört av gitarrguden himself.

Eftersom vi har ca 15 matcher igång samtidigt blir det ganska mycket plingande... Att stänga av notifikationerna går inte för då skulle jag garanterat torska de flesta matcherna på tid.

Finns det inte ljudlösa notifikationer?

tisdag 12 mars 2019

Myndigheten för samhällsskydd och bullshit

SVT har gjort det igen. Fast det gäller väl egentligen inte bara dom. TV4 och alla andra kanaler är ju minst lika hjärntrasiga.

Antar att det beror på att samhället i stort blir alltmer hjärntrasigt...
"Vi skildrar bara verkligheten". Snälla skjut mig någon...

Vad är roten till min uppgivenhet denna gång då undrar ni?

Jo SVT har i samarbete med MSB (Myndigheten för svammel och bajs)  lanserat en ny satsning som heter "Nedsläckt Land" som ska skildra ett experiment som ska dokumentera hur människor beter sig vid en kris. Observera att de kallar det för reality...

Det går ut på att två av varandra oberoende "lag" skickas ut på okänd mindre ort i varsitt hus och ska klara sig utan elektricitet i 12 dagar efter att en solstorm har slagit ut stora delar av elförsörjningen. Och SVT försöker få det till att deltagarna är ovetande om vad som sker och att de inte vet att det är ett experiment.

Det tog mig ca 3 sekunder att genomskåda bluffen. För det första så är en kris inte tidsbestämd... Deltagarna vet ju att de ska åka hem om 12 dagar. Dessutom finns det ju ett fullutrustat kamerateam på plats som uppenbarligen har elektricitet...

Men det värsta är ju att MSB ämnar utnyttja detta experiment för vidare forskning om hur människor beter sig vid en kris. Pfft! :)

Jag tycker det är ett intressant och tämligen roligt program som visar hur urbota hjärntrasiga dagens moderna människor är.

Men kalla det för i helvete inte för reality. Till och med en Audidåre fattar ju att det bara är trams... om inte annat för att deltagarna har mikrofon på sig...

Nä ok... Audidårarna (gäller även BMW) fattar inte.

MEN ALLA MED HJÄRNA FATTAR

fredag 8 mars 2019

Parfymfabrik

Idag när jag kom till jobbet doftade hela bilen som om den hade badat i parfym.

Misstankarna gick givetvis först till vår kvinnliga medarbetare men det kunde snart konstateras att den skyldige var av manligt kön.

Förr var det ju så att killar endast brukade stora mängder parfym för att dölja blöta brakare i Patrik-Svanbergklassen. Om så var fallet här är jag mycket tacksam...

I dagens samhälle är det ju dock annorlunda eftersom man numera kan identifiera sig som vad som helst, t.ex. katt, bergsget eller regnbågsfärgad enhörning som skiter glass...

Själv använder jag ytterst sällan parfym men eftersom jag identifierar mig som en gottochblandat-påse av familjestorlek så borde jag dofta ok ändå va?

NÄ!

Genustramset bryr jag mig inte mycket om. Jag identifierar mig med den jag är. Mumlet, svår falukorvsmissbrukare.

Fast jag ser vissa fördelar. Man kanske skulle börja identifiera sig som flatlus eller tampong?

torsdag 7 mars 2019

Att släpa efter

Som de flesta säkert redan vet är jag ganska principfast.

En hel del av mina principer är nog ologiska och motsägelsefulla men vissa måste anses vara mycket rimliga.

Som principen att en skoter inte ska kosta hundra miljarder kronor. Jag köpte min för 4000. De idioter som köper nytt borde ju åka till Sunderbyn och undersöka hjärnkontoret. Sämre affär får man leta efter.

Men min princip skapar ett problem.

Inte det att skotern är slö. Den går väldigt mycket fortare än jag önskar och vill köra.

Inte heller för att den racklar mer än en ny för det är oftast tvärtom.

Eventuellt för att en tvåtaktare dricker tre miljarder liter soppa per sekund mer än en fyrtaktare men å andra sidan låter den ju inte heller som en fjesig mopedbil med tre hästar under huven.

Men mest för min andra princip. Man kan ju inte betala mer för en kälke än för en skoter. Och en kälke för under 4 lök är extremt svårt att hitta :)

Måste ju vara Sveriges hårdaste andrahandsmarknad. Till och med usla hemmabyggen utan tillstymmelse till dämpning betingar flera tusentals kronor... En Nilapulka är inte ens att tänka på.

Bara att leta vidare. Eller knyta fast boben i ett snöre bakom :)

Fetonsdag

Om man vill vara ekonomisk utan att tulla på La Dolce Vita så är det smart att köpa sina semlor på onsdagen eftersom priset på de kvarvarande bakverken brukar vara en bråkdel av ordinarie.

Vill man vara hälsosam bör man förstås skippa semlan helt men hur tråkigt vore inte ett sånt liv?

Bättre då att njuta en dag och sen kompensera genom lite extra träning.

Eller så gör man som jag. Köper semlor på onsdag. Och på tisdag. Och på måndag. Och skippar träning :)

Ojdå. Det lossnade en knapp i skjortan igen...

Snart är det nog dags för ett beryktat mummelryck tror jag minsann