För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



måndag 31 maj 2010

Idag var jag lite grinig

Jo det blev ju några småfel idag...

Klart man blir sur när man får åka tom från Hagaviken till Gammelstad för en ROP-körning när man inte ens egentligen är ROP-bil...

Och sen får man gasa som en mongoloid finnig tonåring som nyss har fått körkort över Bergnäsbron för att nån har glömt att kolla flygtiderna...

Bara för att sedan få pressa plattan i mattan till Örarna för att nån tror att det räcker med 11 minuters framkörning från stan...

Klart man blir lite smått grinig...

Men det vägdes bra upp med kramen jag fick!

Och årets kommentar, "står det inte vilket bolag man kör åt på taxilegget?" kommer jag aldrig att glömma... :D

Ha en bra kväll fröken Lena!

ps. ROP betyder Rök och Parfymfri för den som inte visste det... ds.

torsdag 27 maj 2010

Det vankas mat

Det här inlägget är något riktat till en specifik läsare... Det är långt till Vallentuna... Men alla andra är också välkomna :)

Ni får gärna köpa mera korv om ni är många...

Jag har varit på Willys idag och införskaffat falukorv, lök och vissa andra nödvändiga samt en hemlig ingrediens...

Tänkte tillaga min världsberömda (Förvisso är det bara jag som smakat den än) Korv Stroganoff ala Mumble i morgon nån gång efter 16.

Jag blir inte arg om ingen kan komma, mat brukar inte vara nåt problem att göra slut på i detta hem :)


Jag slutar ju jobbet två så jag borde hinna fixa lite krubb till strax efter 16.

Fast jag ska ju hinna städa oxå... det får jag göra ikväll... Har med andra ord inte tid att sitta här och lalla på nå mera.


På återätande
/The Mumble

söndag 23 maj 2010

Hotelli Aku Ankka

Rubrikens översättning är enkel. Hotell Kalle Anka. den är också logisk och rättvis.

Hotell Kalle Anka är namnet på det hotell som vi förhoppningsfulla svenskar tog in på under vår helgresa till de tusen sjöarnas land.

Egentligen heter hotellet Raahen Hovi och är beläget på Brahestads huvudgata (och tillika enda gata) och det är nog det enda hotell som existerar i denna i övrigt mysiga och pittoreska småstad.

Att det saknar konkurrens kan man inte ta miste på.
Priset för ett dubbelrum är 105 Euro. För de pengarna för man följande:

En felkonstruerad duschkabin med två centimeters mellanrum mellan dess nederkant och golvet. Det behövs inte någon ingenjörsutbildning i vattenteknik för att räkna ut att vattnet kommer att rinna ut genom detta mellanrum, med följd att hela golvet blir blött. Hela golvet, absolut hela golvet.

Man får också en gummiskrapa som man kan skrapa golvet med efter att man duschat. En sån skrapa som man använder för att skrapa golvet om man inte råkar ha en duschkabin som förhindrar att vattnet ska rinna ut. En korrekt monterad duschkabin menar jag då. Alltså en svensk duschkabin.

Man får även helt utan extra kostnad ett dammkänsligt brandlarm som väcker en ca 7 gånger per natt, samt en nattreceptionist som är något utled på att meddela för hotellets gäster att det bara är ett falsklarm och att de inte behöver oroa sig.

Tips till personalen: Om ni dammtorkar oftare så kanske inte brandlarmet löser ut lika ofta.

Man får också två gratis småflaskor med schampoo och balsam och en skoputsduk som räcker till en halv sko. Som hittat.

Nu ska jag inte vara mer negativ. För trots att det svenska laget åkte på svidande förluster i alla spelade discipliner (Blixt, Snabb och Långparti) så är jag klart nöjd med min egen insats och den skalp jag lyckades bärga mot en stark spelare i söndagens långa parti kommer jag att minnas länge. Och det är ju en bra tröst i denna i övrigt dystra helg.

lördag 22 maj 2010

Im Memoriam 2006-2010

Det fick ett abrupt slut vårat förhållande. Hon var min första och min bästa och hon kommer alltid att ha en självklar plats i mitt minne. 67 har gått i himlen in. Det är kanske konstigt att man kan bli så nostalgisk över en bil men Betty alias 67 är inte bara en bil. Vi har upplevt många äventyr tillsammans hon och jag, det har vi onekligen.

Jag erinrar mig det dike hon och jag fick utforska på nära håll efter att med absolut minsta möjliga marginal ha väjt för en alldeles utomordentligt jättestor älgtjur.

Jag minns det andra dike hon och jag på nära håll fick utforska efter att ha funnit oss i en kraftigt ishal situation som inte ens gamla Betty trots sin alldeles utomordentligt stabila konstruktion kunde klara.

Givetvis tragiskt att hon till slut skulle få sluta sina dagar i det tredje diket hon var ner i, men sådant kan hända den bästa... (Jag talar ju av två egna erfarenheter...)

Icket att förglömma att en bil är en bil och jag är givetvis glad att chauffören inte skadade sig allvarligare än som skett och hoppas att han kryar på sig snabbt. Vad gäller gamla Betty så är nog hoppet för alltid ute.

Minns Betty att vi aldrig kommer att glömma dig. Hoppas du har det bra där uppe i den stjärnprydda Mercedeshimlen. Din för evigt. /Mumlet

torsdag 20 maj 2010

Massmördartiden är här

Kört 50 mil idag. Älvsbyn. Boden. Kalix. En miljard myggor har tagit livet av sig mot min vindruta. Hett som i en ugn. Kan inte sova. Det är för ljust ute. Kan inte sova. Myggorna skriker och vill äta mitt kött. JAG KAN INTE SOVA!

Konstanta svettningar. Måste duscha 5 gånger om dan.

Barnen ropar efter glass, tappar den i sanden. Jag får glass under mina fötter.
Barnen ropar efter läsk, tappar den i sanden. Jag får glas i mina fötter.

Jävla sommar. Jag älskar sommaren.

onsdag 19 maj 2010

Allt är vårat fel

Schacksällskapet Luleå måste flytta.

Våran helt förträffliga spellokal på Västra Varvsgatan 18 ska byggas om till bostäder.

Huset såldes nyligen till Galären. För att hyresintäkterna var för låga. Nä de VAR inte för låga. De var alldeles lagoma. Fast sen flyttade polistaxi ut ur huset. För att de inte hade råd att vara kvar.

För att det inte går så bra för polistaxi. Och vems fel är det? Jo det är givetvis vårat fel. Sexans fel alltså. Eftersom vi är tusen gånger bättre än polistaxi.

Polistaxi flyttade till flyget. För att det är det enda dom har kvar. Och hyresintäkterna på Västra Varvsgatan 18 blev för låga.

Därför ska Galären bygga om polistaxihuset till ett vanligt bostadshus. Och Schacksällskapet måste flytta till Porsön.

Allt är således Sexans Taxis fel. Jag kanske inte borde analysera sönder situationen. Och ja. Jag vet att man inte ska börja en mening med och. Men Roffe Nilsén gör det ofta. Och så även jag. Ibland.

lördag 15 maj 2010

Jag fick ett ryck

Det är inte ofta det händer... Men nu har det hänt! Jag fick en plötslig lust att göra nåt produktivt... Och skrivbordet som har varit ett vilande projekt i flera år fick sig plötsligt en släng av min arbetsiver.


Tyvärr är det ju så att lika fort som lusten kom över mig, lika fort kan den försvinna... så risken finns ju att skrivbordet hamnar överst i min stora hög av ofullbordade projekt. Bäst jag försöker skynda mig med det här...

Tips om färgval emottages med glädje.

Och lika fort som våren kom blev det sommar. Nu är det sommar på riktigt. Hoppas inte den blir lika kort som våren, för då är det ju höst nästa vecka. Och vinter vid midsommar. Dans runt midvinterstången blir det då. Låter inte lika trevligt som sommarvarianten.

fredag 14 maj 2010

Mumlets fotosafari 2010

Jag vet inte vad det är men jag brukar alltid få för mig att ta en tur med kameran så här på våren. Hitta en massa enskilda vägar att inkräkta på och generera en massa samtal till växeln på sexan om att det är en gul taxi som smyger omkring på deras ägor och fotar deras rosenbuskar.

Årets tema är gammalt och nytt. Mest gammalt skulle det visa sig.



Första bilden hittade jag redan på parkeringen här utanför. Kommunen har hållit på och gräva i gatan i två veckor nu och ingen tycks riktigt veta vad det är dom gör, fast jag har mina aningar. Kommunen har nog fått reda på att jag planerar en sommarfest här hemma och de dimensionerar med största sannolikhet upp avloppet för att systemet inte ska kajka ihop igen som det gjorde efter inflyttningsfesten.



Torbens kåk är fortfarande tvåfärgad och mitt erbjudande kvarstår. (se tidigare inlägg)



När man ger sig ut på vägarna med annat syfte än att bara transportera sin egen eller nån annans bakdel kan man faktiskt hitta en del tänkvärda saker. Det slog mig att det faktiskt byggs en hel del på vägarna runt björx och kronanområdet.



Vilken otur. Jag var ju ute efter köttet... Lammkött alltså... ja ni fattar. Intressant notis i sammanhanget är att Metsundets lamm måste ha lyckats samla hälften av alla bybor (varav de flesta inte ännu har lärt sig hur man parkerar en bil) runt de norra byarna till detta event. Vad använder man egentligen lammskinn till?





Två gamla ruckel som man kan riva och ersätta med nåt nytt. Vad är poängen med dessa intetsägande bilder säger ni... Men jag kommer till det lite senare...



Ännu ett gammal ruckel som man kan riva och ersätta med nåt produktivt. Som t.ex. en parkeringsplats. Eller ett garage.

Nu kommer poängen! För efter tre konsekutiva bilder på gamla saker så kommer nu bilder på något sprillans nytt! Till och med så nytt att det nästan är hemligt!

Jag kom nämligen över två spionbilder på nästa generations volvo V70 som de hade gömt undan på en skogsväg mellan Bensbyn och Persön. Som att de trodde att ingen skulle hitta den...




Ser ganska fräsig ut.. Det kanske blir en sån här nästa gång...

Nu när vi nu ändå är inne på fordonstemat kan jag passa på att lägga in bilden på Brändöbussens nya ekipage. Går mycket stabilt på vägen men den är lite trög i uppförsbackarna.



Detta summerar årets fotosafari. På återseende från herr Walraf.

lördag 8 maj 2010

Om telefonförsäljare

Jo jag vet att dom bara gör sitt jobb...

Nisse från Götet som har vääärldens alldeles bästa tubsockar. Köp 100 par för endast 1995 kronor och spara 500 kronor!! Du får med en hel hink med tvättmedel på köpet!

Annika från Storuman som älskar Luleå Hockey utöver allt annat och som har ett helt gratis telefonabonnemang som hon vill bli av med.

Och Pernilla från Rädda barnen som vill att jag ska skänka 500 kronor i månaden till dessa stackars arma barn som har fått sina armar och ben avslitna av Usama och hans kompisar.

Det är givetvis väldigt svårt att säga nej till den senast uppräknade, men har man en policy att aldrig tacka ja så har man, och då får man dra till med nån liten vit lögn, som till exempel att min växellåda har gått sönder så jag har inte råd i år eller nåt liknande.

Nisse med vänner kan jag avfärda omedelbart, fast jag får ändå ibland en orderbekräftelse i brevlådan för att de hittat ett litet ja nånstans i mitt "DRA DIT PEPPARN VÄXER!!" som man måste skynda sig att makulera inom 5 minuter efter att den kommit, annars har man godkänt beställningen.

Annikas abonnemang visar sig efter mycket om och men innehålla en klausul som innebär att det bara är gratis om man inte använder det. NÄHÄ?!

Ok... nu har jag skrivit av mig lite ilska iallafall... åter till bokföringen och väntan på nästa försäljarsamtal...

Livet som egen är hårt.

tisdag 4 maj 2010

Härdsmälta i boetten

Bruksanvisning: (Skriv ut och tejpa fast i pannan eller på annat lämpligt ställe)

67 är den som inte är kombi. Sedan alltså. 66 är den som är kombi. Kombi alltså. Inte sedan med andra ord. Båda två är gula. (fast den ena är grå och den andra är svart) 66 är den jag får ont i nacken av. 67 är den jag inte får ont i nacken av. Jag ska inte ta 66. Jag ska ta 67. Sexa Sjua. Sextiosju. 67 heter XYF321. 67 heter gamla bettan. 66 heter BDZ063. 66 är ny. 67 är gammal. Jag tycker inte om 66. Jag tycker om 67. Jag ska enligt egen utsago inte köra 66 eftersom jag får ont i nacken av 66. Jag ska köra 67. Om jag tar 66 på morgonen har jag tagit fel bil. 66 har en spricka i rutan så att jag måste böja min nacke för att kunna se ut på ett bra sätt. Jag har ont i min nacke och borde inte böja den. Min chef heter Anders och han gillar inte att bli väckt på morgonen av en fundersam ryss som inte hittar den bil han har blivit tillsagd att köra. Jag heter Tore och jag bor på Södra Vretvägen 9A. Jag har härdsmälta i boetten.

Slut på bruksanvisning.


Ja ok... Det ÄR ju fruktansvärt tidigt att stiga upp klockan fyra på morgonen. Jag kan förstå om hjärnkontoret inte riktigt har vaknat...

Men det är ju inte konstigt att jag får huvudbry när en anställd tar den bil som han enligt skarp utsago får ont i nacken av. Två dagar i rad. Trots att den andra står parkerad en meter bredvid.

Den andra. Som nämnd huvudperson har kört heltid med i ca 3 år och mig veterligen borde känna igen.

66 har en spricka i rutan! Less man blir... Borde gå att få garanti på sånt, det händer ju alltid på nya bilar, men så fort man har betalat en miljard för att byta ruta så håller den i tusen år.

Ordförklaring:

Boett. Annat ord för huvud. Kan även betyda urtavla. Härstammar från den gamla västerbottniska socknen Malå där detta uttryck tillsammans med ett stort antal andra för vanliga svenskar helt obegripliga uttryck uttalas med jämna mellanrum.

måndag 3 maj 2010

Mumlet kan inte sova

Jag följer konstens alla regler. Jobbar som en slav i hundra år och sen dricker jag en massa kaffe innan läggdags. För att jag har hört att man sover bra då. Men det gör man ju inte. Nä det har inte med koffeinet att göra för jag är immun mot koffein. Ständigt trött men kan ändå inte sova. Ja, jag har provat att skippa kaffet... Det hjälpte föga :)

NU vet jag vad det är! Måste nog stänga av mobiltelefonen...