För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



lördag 30 maj 2015

Facerape

På vårt kontor händer det med jämna mellanrum att någon glömmer att logga ut från Facebook när de lämnar datorn.

Då finns det många chanser att "facerapa" dessa personer och jag ska erkänna att jag själv har gjort just detta några gånger.

Fast egentligen så är det ett jävla otyg.

För det mesta brukar jag faktiskt bara logga ut personen i fråga av respekt.

Förra veckan blev jag själv drabbad då någon skrev att jag snart ska bli pappa.

Numera får jag mängder med riktad reklam om att jag ska ta ut mina pappamånader et.c...

Om man nu är så jävla klåfingrig att man bara måste ägna sig åt detta otyg kan man väl åtminstone försöka hitta på nåt fyndigt...

För det mesta handlar dessa inlägg om mycket barnsliga saker som t.ex. "nu måste jag gå och bajsa" eller "nu är jag kåt" etcetera.

Vill man vara riktigt jävla elak kan man ändra relationstatus till homosexuell eller liknande... Även detta har jag drabbats av :)

fredag 29 maj 2015

Morgonstund har guld i mund

Det måste vara något allvarligt fel när man vaknar före väckarklockan när den är ställd på 3.15.

Nä jag vägrar gå med på det där med gubbstämpel yadayada yada.

För det mesta är jag trött som en klubbad sengångare vid den tiden men i morse vaknade jag och var pigg klockan 02.45 trots att jag knöt mig vid 23-tiden  .

Den trevliga känslan försvann dock snabbt när jag tog fel beslut och ställde mig i fel zon så att jag missade en Antnäskörning... Dessa jävla utropsregler hit och dit. Man blir ju trött bara av det...

När jag dessutom insåg att jag åkt hemifrån utan tändare var all min energi som bortblåst.

"Vilken färg vill du ha?"

MEN JAG SKITER VÄL FÖR I HELVETE VILKEN JÄVLA FÄRG DET ÄR PÅ DET FÖRBANNADE SATANS JÄVLA TÄNDARHELVETET SÅ LÄNGE DEN FUNKAR?!!

God morgon... :)

onsdag 27 maj 2015

Snålvattnet rinner

Vi har en sån där matkyl på jobbet där man kan ta matlådor och betala 59 spänn.

Den fylls på med nya matlådor ungefär en gång varannan vecka, och strax innan det är dags för en ny laddning brukar det ligga kvar några gamla matlådor vars bäst före datum har passerat med några dagar, och dessa kan man ta utan att betala för dom.

Det är då som Mumlet finner sitt tillfälle...

Jag brukar sällan ta mat därifrån eftersom jag ofta har med mig egen mat, alternativt är på annan ort då lunchtillfälle ges.

Men när man är en utfattig örnäsbo och det finns gratis krubb att hämta så är det bara att passa på!

Varje gång man tar mat måste man skriva ner i ett block vad man tagit, antagligen då det ska föras något slags statistik över användandet.

Huruvida chefen noterar att jag nästan alltid tar de utgångna lådorna är oklart, men om så är fallet så tycker han förmodligen att jag är en jävla snåltarm.

Men det är smällar man får ta... Jag kan istället använda mina surt förvärvade småslantar på något som ger en mer långvarig behållning än ett mål mat, som t.e.x. cigg, kaffe eller nåt annat livsviktigt! :)

måndag 25 maj 2015

Snickarverkstad

Vi "hittade" en lastpall...

Och då föddes iden

De flesta man frågar skulle nog inte rekommendera att man idkar snickeriverksamhet i sin lägenhet.

Det må vara en olämplig sysselsättning, men det funkar faktiskt ändå bättre än vad jag hade förväntat mig.

I det här fallet är det jag som är bromsen och min fru som gasar.

Vi behöver ett bord

Ett bord som ska stå på balkongen och fungera som uppställningsplats för alla de 713 miljarder chiliplantor vi har.

Även den senare aktiviteten skulle nog de flesta anse vara olämplig i lägenhet, åtminstone på 65 kvadrat tillsammans med 3 vuxna, eftersom de tar en sjuhelvetes jävla stor plats...

Men finns det hjärterum finns det chilirum!

Har man väl börjat odla blir det som ett beroende och man vill bara ha mer och mer, så det är inget annat att göra än att trängas och se glad ut.

Bordet blir nog inte så snyggt men det fyller sin funktion, vilket är det viktigaste.

Trångt som i en sillask lär det bli men då är det ju tur att vi är så smala och smidiga... :)

onsdag 20 maj 2015

Det stora kriget

Igår bestämde sig min trogna Note 2:a för att stänga butiken för gott.

En telefon som har varit med mig i ur och skur i snart 4 år är inget annat än ett under med tanke på att mina telefoner brukar ge upp efter 1 år.

Idag på morgonen var den dock pigg igen och nu funkar den återigen klockrent.

Det måste ju vara en ruskigt bra telefon eftersom den så sent som i oktober förra året kom tvåa i ett test bland telefoner som är 3 år nyare.

Då jag igår uppdaterade min status att jag behövde en ny telefon lät inte debatten vänta på sig.

Det är ändå ganska underligt hur en liten plastbit kan orsaka såna enorma känslosvallningar. Oftast är det då från de allt färre människor som envist hävdar att iPhone är världens bästa telefon. Ju färre de blir desto högre måste de skrika för att höras.

Mig kommer de aldrig att omvända för Androidsystemet är bättre på precis allt, detta har bevisats i test efter test.

Men jag kan iofs förstå deras vurm. Det är ju samma hype kring Apple som kring Tesla. Medelmåttiga produkter som av nån anledning fått legendarisk status bara för att de har en leende multimiljardär som pratar gott om dom.

Fast eftersom jag inte låter mig luras av lismande plattskallar så tänker jag inte pumpa ut en massa stålar i onödan...

Det blir Android denna gång också för även om Noten funkar bra nu så sjunger den på sista versen.

Huruvida det blir Samsung eller nåt annat får tiden utvisa...

lördag 16 maj 2015

Man upphör aldrig att förvånas

När man har kört taxi i drygt 10 år tror man ju att man har sett och hört det mesta.

Men idag fick jag vara med om nåt jag aldrig tidigare har upplevt.

Körde hem en något överförfriskad yngre herre. Relativt välklädd och ändå proper och talför. Med andra ord en kund i mängden.

När vi kom fram ville han gå in och byta byxor och skulle komma ut igen vilket jag inte såg som något speciellt udda. Han lämnade sin telefon i pant.

Efter ca 5 minuter kommer hans presumtiva moder ut för att betala och skäller ut mig för att jag stannat kvar i syfte att som hon uttryckte det suga honom på pengar...

Men hallå?

Om kunden vill att jag ska vänta på honom måste jag väl göra det?

Eller vill du kanske att jag ska komma in och torka din 22-åriga son i rumpan också och kanske sjunga en godnattvisa för honom?

Jag är väl för i helvete taxichaufför och inte nån jävla vårdare!

Det var först efter att jag lämnat platsen som jag insåg syftet med byxbytet. Han hade skitit på sig!

Man upphör aldrig att förvånas...

söndag 10 maj 2015

Varning för Rutvikare!

Just nu pågår det ett sånt där mästerskap i modern rinkbandy med skydd i Prag.

Hockey-VM

För er (företrädes kvinnor) som inte ännu har förstått det så kan detta faktum (om det går illa för det lag man hejar på) innebära att vissa (företrädes män) kan komma med vissa något kryptiska statusuppdateringar på Facebook.

Som t.ex.: "Satan det går åt helvete!!!" eller "Nä nu skiter jag i den här skiten, det är ingen ide att leva längre" och så vidare.

Dessa statusuppdateringar kan ibland (företrädes av kvinnor) uppfattas som betydligt allvarligare än de egentligen är, även om hockey kan vara blodigt allvar för vissa (företrädes män).

Därför uppmanar jag alla (företrädes kvinnor) att inte lägga alltför stor vikt vid dessa hot om våld och ond bråd död, åtminstone inte så länge som mästerskapet pågår.

När detta VM är slut (dröjer nog inte alltför länge är jag rädd), så kan ni slappna av och inte längre vara på er vakt lika mycket.

Emellertid måste ni alltid vara på er vakt när ni kör på vägen mellan Porsön och Björsbyn.

Ty trots att dessa förbannade, mindre hjärnmässigt bemedlade och oftast väldigt överförfriskade Rutviksbor har gnällt i 20 år om att få sin förbannade cykelväg på denna sträcka så fortsätter dom förbannade fyllona att cykla på stora vägen, trots att kommunen äntligen har byggt en egen väg åt dom...

Och inte fan har dom hört talas om nåt som heter reflex eller lyse...

Det var tur att en av oss var vaken tidigt i morse, annars hade nog din cykel (och du) varit irreparabel...

Fylltratt!!

Fast det kanske tar några år innan ni fattar att det finns en cykelväg :)

onsdag 6 maj 2015

Elon Kristus II

Nu har jag hamnat i hetluften igen för att jag tycks vara den enda människa som inte ser Elon Musk som universums frälsare.

Jag är något kluven i frågan, helt enkelt för att jag är skeptisk av min natur.

Elon Musk är för er som inte vet det VD för Tesla Motors. Han är även Jesus Kristus den andre och den som inte tror på detta kommer att brinna i helvetet.

Tesla Motors är ett företag som tillverkar elbilar för rika människor så att de kan bli ännu rikare, och i sin tur göra de fattiga människorna ännu fattigare.

Och Elon Musk är den nya Steve Jobs, det är mannen som kom flygande från himlen och som ska rädda hela vår planet från vårt fossila bränsleberoende...

Låt mig vara skeptisk.

Ja visst är det väl bra att man försöker göra något åt världsproblemen, och visst är det bra att Tesla försöker göra något för att vår värld ska bli bättre.

Nu håller de på att bygga en superfabrik, den s.k. Gigafactory mitt i Nevadas öken som ska vara fossilt oberoende.

Jag hoppas att de även tar fram en eldriven lastbil så att alla transporter till och från denna fabrik inte måste ske med fossila bränslen...

Men det innebär väl inte att alla problem är lösta bara för att man få fram bra produkter, det gäller ju att se till hela linjen, som till exempel hur man får fram råvarorna till sina bilar och sina batterier.

Ta till exempel karossen på en Teslabil och höljet på batterierna. De är gjorda av plast, som till allra största del tillverkas av olja, så där föll ju hela grejen om fossilt oberoende direkt...

Ja jag vet att det finns nya bättre och miljövänligare sätt att framställa plast på som inte är fossilberoende, men i slutändan så finns oljan alltid med i bilden. Har alltid gjort och kommer så alltid att göra, men det är givetvis rätt väg att gå att försöka minska beroendet så långt det är möjligt.

Jag gillar Tesla och jag gillar deras produkter, och i framtiden kommer det med stor sannolikhet vara så att deras och herr Musks intryck i historien kommer att vara stora. Men jag tycker helt enkelt att hypen kring mannen har nått helt övermänskligt orimliga proportioner.

Elon Musk är ingen robot. Han är inte Jesus eller Gud. Han är ju faktiskt bara en man, en människa, en helt vanlig stackars supermegamultimiljardär som torkar sig i röven med tusendollarsedlar...

Lösningen på världsproblemen är inte att bygga fler bilar och fler batterier eller fler solceller, det finns ingen lösning, det är redan för sent, fast det är väl kanske bra att man försöker förlänga lidandet så långt som möjligt...

Eller tills dess att Elon Musk bygger en eldriven rymdraket så att han kan åka upp till Mars och bygga en ännu större fabrik där...

För då jävlar är mänsklighetens alla problem lösta!!

Eller inte...