För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 31 augusti 2010

I am starting to figure it out

I don´t yet really know what happened here. But it probably has something to do with affection, whatever that affection may be. Love? No. Definitely not. I can´t do that yet. But it was some kind of affection. An affection between close friends. And when it got to big I got scared.

Because I will not go through that again. Never again. It wasn´t close. This wasn´t the same thing at all. But somehow I got scared again. I thought it was over. Six years is a long time but apparently it wasn´t long enough.

The knife in my heart has been removed today, that I can feel. The wound is still bleeding but it will heal. It did before, so why shouldn´t it heal again?

The mistake I did was obviously bad. But maybe it was for the good. Perhaps I am doomed to a life in loneliness, that does not have to be bad. Because maybe my heart is to sore to take affection? Whatever that affection may be.

I am a pathetic son of a bitch, a nice and friendly one, but still. This I have to live with forever. But I can do it. As long as I know that for a fact, and that my friends know that for a fact. Do not come too close to me, because I cannot take it. Not yet. And maybe never.

This is entirely my fault. I am miserable right now but I know that I can get support from my friends. I still have friends. Not as close, but that is only for the good.

I am an oyster. A closed one. I tried to open my shell, and everything fell apart. From now on I will stay closed. forever and ever.

I don´t know why I am writing this in English, but I always felt more at home with this language, no idea as to why.

söndag 29 augusti 2010

Jag är tydligen samma gamla idiot som jag var förr

Efter alla dessa år. Efter allt jag har gått igenom. Jag är fortfarande lika korkad, dum och naiv. Det trodde jag inte om mig själv men man lär sig nåt nytt varje dag. Trodde jag iallafall...

Jag är inte speciellt gammal det är jag inte, men nu har man ju ändå levt halva livet som vuxen. Borde man inte ha lärt sig något?

Tycker att det borde ha fallit ner en och annan polett, och det kanske det har, men jag har uppenbarligen mycket kvar att lära.

Att såra en annan människa är hemskt dumt. Det svider, inte bara för den andra utan även för mig. Men det är bra att jag får skit. Jag förtjänar inte annat.

Jag är människa och människor gör fel. Vi är inte annat än djur, speciellt inte i onyktert tillstånd, men det är ingen ursäkt, för är det nåt jag har lärt mig så är det att ta ansvar för vad jag säger och gör. Kommer inte att skylla ifrån mig på nånting. Kommer inte heller att be någon om förlåtelse, för varför skulle jag förtjäna förlåtelse?

Det enda jag förtjänar är att må skit, och det gör jag.

lördag 28 augusti 2010

Alla dessa bollar

Jag tycker förstås att det är tråkigt att sommaren snart är slut. Men en sak är säker. Jag ser mycket fram emot den nittonde september. För då är den äntligen slut!!

Vad talar jag om? Jo nämligen Statoils förbannade jävla bollkampanj!
Jag blir tokig på den! Och jag blir less på att alla brudar på Statoil ska envisas med att jag måste stämpla det där dumma bollkortet!! Antagligen är dom lika less som jag... Och dom har ju förstås sina direktiv från högsta ort... Men suck!

Vadå tänker ni nu, det är väl kul med gratis bollar? Jo visst är det kul att få en boll, eller kanske två...
Men jag äger två taxibilar och tankar på Statoil i det närmaste varje dag... Jag har inte en boll. Eller två. Jag har typ 17...

JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA MED ALLA JÄVLA BOLLAR! :)

Å andra sidan är Augusti en fattig månad för Mumlet. Hade två ståveckor i Juli och det syns tydligt i finanserna. Det faktum att jag varit ledig och dessutom ställt bilen några gånger p.g.a. öltarmvred gör ju inte saken bättre...

Så det här kanske är bra...
Är det nån som vill köpa fotbollar av högsta kvalité? Endast 99 kronor per styck! :D


/Mumlet

torsdag 26 augusti 2010

Grannfejd!

Jag har inget emot min granne mittemot. Kattkvinnan alltså för den inbitne. Hon är väl trevlig, tyst på nätterna och allt det där...

Men nu är det ju så att hon bedriver en viss verksamhet med katter. Och katter kan ibland avsöndra en viss odör.

Jag är inte brydd, ty om man en gång har överlevt herr Svanbergs äggisar i ett slutet utrymme utan möjlighet till flykt finns det ingen dålig lukt. Tro mig.

Min andra granne har inte upplevt detta panikfyllda tillstånd. Därför har min andra granne satt upp en doftgran på sin dörr. Det innebär att luktgradienten i vår trappuppgång är ganska intrikat. Först neutral, sedan skog sedan stockholms tunnelbana på en söndag morgon.

Fast jag är nöjd. Blir intressant att se hur detta subtila krig skall utveckla sig :)

/Mumlet

onsdag 25 augusti 2010

Nu blir det andra bullar

De där bullarna var sannerligen något extra! Men det var givetvis inte det som var den stora behållningen av kvällen.

Just nu känns det inte bra, men jag är ganska säker på att det kommer att kännas bra i morgon.

Livet har nog kanhända tagit ett nytt kliv här. Ännu ett. För jag tog ju ett stort i höstas känns det som. Ännu ett kliv. Troligtvis inte det sista. Förhoppningsvis ska alla framtida kliv ske framåt. Livet är ju som det är...Ungefär som en starkt kurvig väg som man aldrig har kört på, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Men en sak är säker, jag har aldrig varit mer förberedd på vad som komma skall!

Det här var bra.

Tack för bullarna!

/Andres

tisdag 24 augusti 2010

Välkommen till framtiden

Jag hade en gång en dator. Den är numera sedan länge död. Den datorn kunde läsa filer med filändelsen .xlsx.


Jag ska bifoga lite bakgrundsinformation för den som inte är fullt lika inbiten som jag...

Microsoft Incorporated heter ett företag som verkar inom databranchen. Detta företag ägs av världens rikaste man som heter Bill Gates.

Orsaken till att Bill Gates blev rik var att han stal en ovidkommande snutt programkod av en kompis som sedermera utvecklades till ett operativsystem som hette MS-DOS.

MS-DOS var ett mycket bra textbaserat operativsystem utan tillstymmelse till sådana onödiga saker som bilder, grafik och hjälpfiler som ingen ändå förstår. Dock kom med tiden MS-DOS att utvecklas till att bli MS Windows, ett grafiskt gränssnitt som utvecklades för att även apor skulle kunna använda en dator. Det var då förfallet började. Och sedan dess har det fortsatt. Men Microsoft hade det enda grafiska gränssnittet på marknaden som apor kunde använda, därför blev Bill mycket rik.

Vad Microsoft och Bill sedan gjorde för att kunna bibehålla sin maktposition var att se till så att man hela tiden var tvungen att köpa (eller piratkopiera) den senaste versionen av sina program för att allt skulle kunna funka.

2007 lanserades en ny version av Microsofts populära kalkylprogram Excel. Detta program kunde läsa alla gamla filversioner av Excel, dock kunde inte det gamla excelprogrammet läsa de nya filerna med filändelsen .xlsx

Detta gjorde man givetvis för att alla apor skulle tvingas köpa (eller piratkopiera) det nya programmet vilket de allra flesta också gjorde.
Men eftersom man har med apor att göra så fattade inte alla galoppen, utan körde vidare med sitt gamla excelprogram som om inget hade hänt. Och så gör de även idag.

Jag hade en betaversion av Excel 2007 i min dator redan 2005. Och nu 2010 har jag en betaversion av Excel 2012.

För alla er som inte ännu har vaknat. Det är dags att vakna nu. Fall in i ledet! Välkommen till Microsofts utsugarvärld...

/Mumlet

söndag 22 augusti 2010

Funderingar på livet

Det var nån som sa nåt underfundigt till mig idag.

Sen dess har jag funderat lite. Jag har alltid velat köra taxi sen jag var en liten parvel, men nu har jag hållit på med det här i sex år. Det är fortfarande roligt, i alla fall för det mesta, men det börjar kanske vara dags att ta sig vidare i livet och kolla upp om det finns nåt annat man kan fördriva sin tid med. Såklart har jag inte tänkt att överge taxilivet helt, det kommer jag förmodligen aldrig att göra.

De alldeles underbara (och mindre underbara människor) man har lärt känna under dessa år kommer jag aldrig att glömma. Hoppas inte att ni någonsin heller glömmer mig. Så lätt tänker jag inte släppa taget om er...

Inte heller tänker jag sälja mina bilar, men jag kanske inte kommer att köra så mycket nästa år, om jag hittar nåt annat meningsfullt här i livet. Blir säkerligen ett och annat pass när andan faller på eller kris uppstår, vilket tenderar att bli ganska ofta nuförtiden...

Och bokföringen slipper jag väl knappast...

Jag är inte den som har många bollar i luften. Istället tar jag alla mina projekt på fullaste allvar och ger 100% till allt jag tar mig för och om jag inte har tillräcklig motivation så funkar inte ett sådant förhållningssätt.

Kanske går den här känslan av egalitet över i morgon. Då kanske jag tänker om. Men detta är ändå något som har växt fram under lång tid. Har kanske tryckt ner dessa känslor, men förr eller senare kommer de fram. Oavsett om man vill det eller inte.

Den som lever får se.

/Anders

fredag 20 augusti 2010

Rosa elefanter

Oj där kommer en till! Nu har jag sett fyra stycken i natt...

Mumlet har alltså sovit ca 3 timmar sen i tisdags. Börjar bli ganska trött nu. Och den som känner mig vet att jag nästan alltid är trött. Men nu är jag trött på riktigt :)

Men det är självförvållat. Eller det är klart, jag hade ju inte för avsikt att sitta i växeln i natt, men det är ju smällar man får ta. Även allas våran älskade nattuggla är sjuk ibland.

Sova kan man göra i graven, och som det känns nu är det ju ganska nära dit :)

Inte hjälper det att alla bilar åkte hem klockan elva heller när telefonen går varm och en av mina nattbilar är på väg till Norrbottens pärla (Älvsbyn). Det är faktiskt inte jag som har myntat den slogan, men jag är böjd att hålla med...

Den fantastiskt vackra en gång svarta numera bruna skrothögen till folkracebil från 1963 som bepryder Älvsbyns infart från öster vittnar ju verkligen om detta faktum.

Fast Tony är säkert nöjd. Han har ingen radio så man kan inte så säkert veta men jag tror inte att han klagar iallafall :)

Nu måste jag räkna elefanterna! Där kom det en blå en!

/Mumlet

onsdag 18 augusti 2010

The Final Frontier

Iron Maiden vet alla vilka dom är.

Nu har gubbarna verkat ut ännu en ny skiva. Det femtonde studioalbumet om jag har räknat rätt, och vid det här laget kan man ju tro att det borde ha börjat bli slentrian över det hela. Men tro det eller ej, jag blev faktiskt positivt överraskad.

Denna skiva är i mina ögon den bästa de släppt sedan "Brave New World" kom år 2000. Det vill inte säga lite för även "Dance of Death" och "A matter of Life and Death" är skivor som tål att lyssnas på.

Den första halvan är den sämre halvan. Första låten som är nåt slags hopkok ala Metallica med två låtar i en är väl sisådär... Börjar bra, men slutet av låten är minst sagt segt...

Andra låten El Dorado hyfsad på gränsen till bra. Två intetsägande låtar sen kommer The Alchemist som är rätt bra.

Det jag betecknar som andra delen av skivan inleds med Isle of Avalon, en lugnare bit som är den bästa hittills, och härifrån och till slutet verkar de ha tappat tempot och samlat ihop balladerna.

Misstolka mig inte för i mina ögon har Iron Maiden alltid varit som bäst när de lugnar ner sig, och bland de fem sista låtarna kan man nog finna några framtida balladklassiker och då tänker jag närmast på den sista 11 minuter långa When the Wild Wind Blows som helt klart för tankarna tillbaka till ett Iron Maidens som de lät under sitt fantastiska 80-tal!


/Mumlet

måndag 16 augusti 2010

In och ut

Typiskt er. Nu är det säkert massor av folk som har klickat på den här länken bara för att de trodde att titeln på detta inlägg var nån snuskig anspelning. Men tji fick ni!

För det här handlar om nåt HELT annat.

Det är nämligen så att det här råkar vara min andra vecka som ansvarig för uteschacket på Storgatan. Det finns en schackbräda där som brukar vara väldigt populär, men på nätterna måste man låsa in schackpjäserna då de annars kan utgöra mål för både hemprydnad och skyltfönsterkross.

Jag har ju en del att bevisa angående min kompetens inom detta område. Den här gången måste jag ju verkligen sköta mig... Förra gången försvann det ett torn och en bonde...

Ja det är faktiskt så... Jag kan glömma saker, det stämmer inte det som min kära TL brukar påstå att jag aldrig har glömt nåt. Eller var det tvärtom? :)

Så nu hoppas jag alltså att det ska regna konstant hela veckan eftersom jag då slipper plocka ut några pjäser...

Tror tyvärr inte att ni andra håller tummarna för att min väderprognos ska slå in... :)

/A

Kronanbacken

När jag cyklar från Bergviken och hem finns det tre vägar att välja. Mesvägen, mellanvägen och monstervägen.

Mesvägen är helt utan backar... Lång och trist men avslappnad. Den tar jag oftast...

Mellanvägen är egentligen den bästa. En bra kompromiss mellan lite kuperad terräng och kort vägsträcka.

Idag tog jag monstervägen. För att idag var jag ute på en straffrunda, tyckte att det krävdes, jag åt ju trots allt minst tio godisar igår...

Monstervägen är Kronanbacken, eller LV7-backen som vissa äldre, mig inräknat, kallar den.

Lite bakgrundshistoria för den yngre generationen:
LV7 var alltså det gamla försvarsregementet som låg där Kronan ligger idag och som flyttades till Boden på 90-talet. Det är inte allt som har flyttat från Boden och hit...

Kronanbacken är tuff. Jävligt tung och den tar fan i mig aldrig slut heller!
Hjärtat slår trippla kullerbyttor och benen känns som att de kommer att göra vilt myteri vilken sekund som helst. Ändå är det skönt på nåt sätt, framför allt givetvis när man sent omsider lyckats ta sig upp, men även på nåt sätt under tiden. För trots att det svider så vet man ju att det gör nytta.

Och de där tio godisarna har jag kanske kompenserat för nu. Men det kommer nog fler godisar. Och fler rundor i backen. Var så säker på det.

/A

lördag 14 augusti 2010

Växelmisär

Jaha. Då Sitter man här igen. Fick rycka in igår i växeln eftersom det saknas personal som kan jobba. Och idag.
Fast det är ju ganska kul, och eftersom Stina ställde upp och körde bilen gick det ju bra...

Men det är ändå med en viss oro man sitter här, för det är egentligen inte meningen att vi åkare ska ställa upp. Det blir nämligen dyrare för företaget. Och företaget är jag. inte bara men nästan bara.

Så nu kan ni ju tänka på det alla ni fingerfärdiga som sitter där hemma och såsar. Vi behöver personal. Helst personal som kan jobba dygnet runt till slavlön och som inte gnäller på uråldriga datorer och headset som fungerade som bäst för 14 år sen.

Det vill säga som dom eminenta medarbetare vi redan har. För när stämningen är rå men familjär är allt annat sekundärt!

/Mumlet

onsdag 11 augusti 2010

Nyckelfipplet

Jag fick ett tips av min svåger. Köp ett sånt där nyckelskåp med kodlås som du kan montera ute på väggen, så att du kan förvara nycklarna till dina taxibilar där.

Bra ide tyckte jag, så jag for till Nolia för att införskaffa ett sånt. Tog ju en stund att hitta rätt monter, och väl där insåg jag att den lilla modellen dom hade erbjudande på minsann var för liten för att rymma två mersa-nycklar.

Så jag slog på stort och köpte den stora modellen som kostade en miljard!

Och ja, den är ganska stor själva lådan. Men eftersom den här modellen är väldigt stöldsäker så är ju också locket till den så tjock att det upptar halva utrymmet i lådan... Vilket följdaktligen leder till att nycklarna inte ryms.... SUCK!

så nu har jag satt nyckeln till bakdörren i lådan och bilnycklarna på krokar där inne, det är ju en fungerande lösning... För 66:an. Eftersom det bara är 66 som ska stå där.

68 står i ett annat garage en kilometer därifrån, så då får man hämta nyckeln först och sen hämta bilen i garaget. Och när man är klar måste man upprepa proceduren... Men det är ändå enklare än att ha nycklarna på växeln :)

Och för B och T är det inga bekymmer eftersom dom har egna nycklar. Om de inte ska ha den andra bilen förstås... :)

tisdag 10 augusti 2010

Tumme upp och tumme ned

Nu har det börjat dra igång litegrann med skolkörningarna.
Det tycker jag är roligt, för gör man fel när man kör skolbarn så får man minsann veta det direkt... Tur att jag väldigt sällan gör fel :)

Så det gör vi tumme upp för.

Det faktum att jag under gårdagen var den som drog hela lasset i företaget kanske inte är riktigt lika kul. Eller jo det är det nog, jag gillar ju när det brinner i knutarna...
Men lite tufft var det allt att sitta ensam och svara i telefon när det var som mest att göra, och man samtidigt visste att det fanns en körklar taxibil utanför dörren som definitivt hade gjort nytta därute... :)

Vi gör både tumme upp och tumme ner för det.

Arga hästar som tycker om att krossa tummar gör vi definitivt tumme ner för...
Den hästen borde sättas på en strikt pepparkaksdiet omedelbart så att den blir mindre vrång!

Djurdietisten har talat...

/Andres

söndag 8 augusti 2010

Kalashöst

Kalaset är officiellt till ända...

Men nu börjar snart kalaset. Det riktiga kalaset alltså. Det där långa sega blöta och sen vita kalaset. Det där kalaset som man älskar när man kör Mercedes.

3 decimeter nysnö på Mörönvägen. Oj! där var det visst ett dike...

Välkommen till Sexans Taxi. Vi kör i ur och skur. Även när det snöar katter och hundar. Men i år ska jag låna Åkes fyrhjulsdrivna Kia Sorrento och köra kunderna gratis när det är som värst. För det är ändå roligare.

Fan vad det här inlägget kändes depraverande... Inte ska vi väl raljera om vintern nu... Det är ju trots allt bara den 8:e augusti och nog ska vi väl få ytterligare några fina sommardagar att njuta av?

Om fyra dagar ska skatten betalas. Pappershögen. Ja just den. Den som har negligerats under fyra veckors semester. Den är hög. 3 decimeter hög när jag senaste mätte den. det var igår. Så nu är det väl 4 då. Meter.

/Andres

onsdag 4 augusti 2010

Nu är det över

Semestern är officiellt till ända. Ska inte säga äntligen. Det ska jag inte. Men jag känner mig ändå lite entusiastisk.

Idag

Det gör jag inte imorgon bitti. Då kommer jag att vara trött. Jävligt trött kommer jag att vara.
För ja det blev lite sent ikväll. Som det brukar bli när man har trevligt, fast jag grämer mig ändå en hel del över att jag inte kunde stanna längre.

Har ätit middag med Tessan, Jessica och Jonas ikväll, med efterföljande samkväm hemma hos den sistnämnda. Var mycket trevligt, men klockan är nu 23.30 och eftersom morgonpassen i taxibranchen i min värld är att betrakta som nattpass, då man börjar jobba före fan så kommer jag att vara astrött.

Nu fick jag emmellertid dispens av Anneli, får börja 07.00 (kanske) vilket jag uppskattar otroligt mycket, och dessutom fick jag ju en gonattkram på distans vilket kommer att innebära utmärkt nattsömn...
Det kanske ändå kommer att funka ganska bra det här... :)

Eller inte. För jag är ingen dagmänniska, det är med mycket stark övertygelse man kan konstatera detta faktum.

Med storchefen i växeln i morgon finns dock en viss tillförsikt om en bra dag trots allt.

Nu horisontalläge i några timmar.

God natt

/Seppo

tisdag 3 augusti 2010

De sista dagarna

Nu är det bråttom... Måste hinna göra allt det sista jag har tänkt göra innan semestern är slut...

Hade en riktigt kul födelsedag igår och idag har jag varit och fiskat med min systerson i Jävrebodarna. Värmen gjorde att firrarna inte riktigt var på hugget idag, men vi fick varsin fin regnbåge i alla fall, jag fick den mindre, men det kan jag leva med :)

Ikväll får man besök av Kirunamaffian. Får se hur det ska sluta... Det blir nog bra, några kalla och en virre av högsta klass lär det bli :)

Och så måste jag ju hinna träffa Tessan medans hon är här uppe på rätta sidan av Sverige...

/Seppo :)