För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 31 augusti 2011

Betty Silfwerplatz

Det finns en varelse som brukar uppehålla sig på Bergvikskurvan ibland på nätterna.

Några kallar henne katt. De flesta kallar henne råtta. Jag kallar henne hund.


För trots hennes ringa storlek och vikt så är hon är en hund. Temperament som få i denna värld, men med lite hamburgare kan man blidka de flesta. Jag är nog definitivt ingen kännare, det där med korrekt uppfostran o.s.v. är nog inget för mig, men leka det kan jag!

Och jag gillar tanken faktiskt, att ha en sån där liten Papillon vore inte så dumt, den är ju mycket enklare än en "riktig" hund, eftersom den är så liten och lätt.

Äter knappt nåt. Tar ingen plats. Motionerar sig själv.

Det enda man behöver göra är att släppa ut den så att den får pissa, resten av motionen kan man skapa genom lek.

Såklart så är det ju kul att gå ut med en vovve ibland.
Om inte annat så har jag hört att det kan generera viss positiv kontakt med det täcka könet :)

Och en sån där liten söt bit borde kunna få de flesta brudar på fall...

När Betty Silwerplatz får barn står jag först i kö!

söndag 28 augusti 2011

Nytt tänk

Har så smått börjat inse skillnaderna mellan enskild firma och aktiebolag.

När man har haft enskild firma i fem år och vant sig vid att det alltid finns pengar på kontot är det svårt att ställa om och inse att det blir ungefär plus minus noll varje månad.

Det känns som att det inte går runt, att kostnaderna har ökat explosionsartat, men skillnaden är att man numera betalar allt på en gång istället för i slutet på året.

Den inbetalade skatten når rekordnivåer varje månad, men det börjar väl förhoppningsvis stagnera snart...

Att betala allt på en gång är bra, för att man slipper restskatt, men det är samtidigt dåligt eftersom man saknar buffert. Vi har kredit hos banken, men den är snart utnyttjad.

Smäll efter smäll har det varit, och det blir givetvis inte bättre av det senaste händelseförloppet, ny generator på en bil som snart ska säljas svider. Till det skall läggas förlusten av inkörda medel för helgens bortavaro.

Denna månad gick det back, det törs jag lova. Kronofogden står och lurar bakom hörnet, och det enorma ansvar man känner gentemot sina anställda inför en eventuell konkurs är givetvis enorm.

Återstår bara en sak, ta mössan i handen och gå in till chefen för att begära ännu ett kortfristigt lån. Funkar inte det får man väl "sälja" en bil.

Det är givetvis den sista utvägen, det sista jag vill göra är att ställa två familjer på bar backe.

Ibland kan man hoppas på att det ska springa ut en ren eller två på vägen mitt framför 68.

Jag insinuerar ingenting...

lördag 27 augusti 2011

Breakdown

Inget är så tungt som när en bil går sönder klockan fyra på en lönefredag.

Förlusterna av inkörda medel lär närma sig femsiffrigt belopp. Då är man arg.

En olycka kommer sällan ensam

Eftersom man är arg så är man ouppmärksam...

Och då kommer smäll nummer två. I detta fall inget verkstadsbesök, man får se det positiva i det stora mörka, men har man orsakat en annan människa evigt lidande i form av whiplash är det ju verkligen inte något man jublar åt

Sen blev jag sjuk också. Kan ha något med depression att göra.

Såna här dagar vill man bara gräva ner sig i en grop och ringa asfaltfirman.

Bäst man gör det före man börjar gräva, annars har man dålig täckning

tisdag 23 augusti 2011

Årets sågning

Hade en trevlig konversation med nån Gällivarebrud idag.

Allt flöt på bra, jag var precis på väg att åka dit för en date när det helt plötsligt tog stopp.

Jag skickade min bild

Då vände hon ryggen till. Jag vet att jag inte är världens vackraste, men ärligt talat, det var då inte hon heller...

Jag bryr mig väldigt lite om såna ytliga människor, klart det kändes lite snopet, men det var nog mest förvåning och inget värre :)

Ha ett bra liv

SKATA

måndag 22 augusti 2011

Min dag

Idag har jag haft en helt vanlig dag. För de som har Facebook har de kunnat följa min dag i detalj eftersom jag har checkat in mig på varenda ställe jag besökt.

Detta gjorde jag inte egentligen för att jag vill, utan för att poängtera för alla andra lallare därute som gör detta frekvent att det kan vara ganska irriterande, och oftast inte heller speciellt intressant att veta allt ni gör!

Det är alltså inte något bestående

I fortsättningen kommer jag inte att checka in överallt, det är bara tidskrävande, och dessutom kan det ju underlätta för alla som vill undvika mig :)

Å andra sidan kanske jag även vill undvika dom...

Dagen har annars bestått av relativt tråkiga saker. Två bankbesök, möte på försäkringsbolaget och två snabba inhopp hos revisorn.

Har dessutom hunnit med att åka till Mjövattnet och lämna mina föräldrar. Fick då en smärre chock, för där har det regnat en del...

Den ena båten låg under vattnet, och den andra låg upp och ner, med propellern i vädret.

Jag var aldrig orolig

Min far har ju varit smart nog att en vacker dag för 20 år sedan gjort sin kanske bästa investering någonsin, nämligen att inköpa en extremt kvalitativ båtmotor av det eminenta märket Mercury!

Den var blöt. Den var kladdig. Sniglar hade funnit sin bostad på dess huv. Hur länge den har legat under vattnet är oklart, men det lär ju iallafall ha varit flera dagar.

Jag öppnade den, skruvade ur tändstiften och torkade dom, skruvade loss bränslefiltret och rengjorde det.

Första rycket sa den blubb.
Sen sa den br.
Sen sa den bbrr.
Sen sa den bbbrrrblubbbrrrrbrblubb.
Sen gick den igång!

Fem ryck efter att ha legat under vatten en vecka kan ju inte vara annat än en sensation... Vissa nya båtmotorer tar betydligt längre på sig än så att starta.

Efter detta äventyr fick jag lära mig att maten på Korvgubben tydligen är mycket nyttigare än maten på Max. Därför fick jag lov att äta där, men inte på Max.

Jag är mycket skeptisk till detta, men efter att ha öst ur trettiosjutusen liter vatten ur två båtar på mindre än fem minuter anser jag mig ha rätt att äta vad jag vill!

Sådetså

Placeboeffekten

Det här är inget riktigt inlägg. Det är ett placeboinlägg.

Jag hoppas ni kanske skrattar ändå

Jag fick en länk från en polare med en podcast han lyssnar på som faktiskt var ganska rolig att lyssna på.

Skeptoid

Bläddra ner till avsnittet om Placeboeffekten. Det är ganska långt ner på sidan så det kan vara en ide att söka på placebo...

Krångligt men det är värt besväret för det var faktiskt rätt intressant.
Tankens makt är stor

Det innebär alltså att alla som läser denna blogg gör det för att ni TROR att den är rolig och ibland lärorik, och ni skrattar alltså för att ni tror att ni skrattar.

Jag skriver den för att jag TROR att nån läser den.

Just nu tror jag att jag skriver ett inlägg men man kan inte så noga veta om det verkligen är så eller om det bara är bluff?

lördag 20 augusti 2011

Anti facebook

Jag känner en som är så starkt negativ till facebook att han var tvungen att skaffa en användare bara för att kolla vad alla andra gör.

Egentligen kanske det inte är så dumt, för det är ju bättre att prova på nåt innan man avfärdar det...

Det är absolut inget fel med att vara negativ. Vi lever i ett fritt samhälle och det är upp till var och en att göra vad den vill.

Facebook är ju egentligen bara en hemsida. Men det är oxå en företeelse, och snart kommer denna lilla företeelse att skapa en massa jobb i vår hemstad.

Jag antar att det är med Facebook som med allt annat, om det används på rätt sätt så kan det vara till stor nytta, men problemet är förstås att det har blivit så stort att det börjar vara helt omöjligt att kontrollera allt som händer och sker.

Jag är själv lite lätt beroende, det kan jag erkänna. Man vill ju hålla sig up-to-date med allt vad ens vänner gör, och facebook är enklare och snabbare än att ringa, även om det inte på långa vägar ger samma personliga kontakt.

Så det är väl som med allt. Fördelar och nackdelar. Inte bra att fastna framför nåt spel när man egentligen borde bokföra.

Fast internet, facebook, youtube eller liknande och allt vad det innebär är tyvärr här för att stanna, den utvecklingen kan vi inte bromsa.

onsdag 17 augusti 2011

Årets företagare

Nu är det alltså spikat.

Efter besök på Volvo kan man bara konstatera att de inte kan matcha mina krav.

Vovlv V70 D5 AWD är en helt fantastiskt bra bil, men som taxi misstänker jag att det är lite för mycket att köra med. Då återstår alternativet att ta en D3 utan fyrhjulsdrift.

Med liknande utrustning kommer man då upp i ungefär samma pengar som en MB, men tyvärr så brister det på en punkt, nämligen på leveranstiden, och vi har inte riktigt tid att vänta.

Skodan må vara bra, men vid närmare efterforskning kan de inte erbjuda de hårda krav jag har på prioritet och service.

Därför blir det Mercedes.

Och kom nu inte och gnäll, för ni kan inte påstå att jag har slarvat i min research!

Mercedes är, och har alltid varit ett slagkraftigt alternativ på taximarknaden, verkstadens tillkortakommanden till trots, för de är definitivt inte sämre än någon annan!

Tydligen så kan 68:ans framvagnsgnäll botas med regnvatten. Hoppas det är blött i morgon när jag ska visa upp den...

Jag behöver inte Tompas underskrift på kontaktet, men jag vill ha den!

Det kontaktet skall ramas in med guldram och monteras på väl synlig plats i mitt stora fina framtida Arubakontor!

Detta känns som en stor bedrift, kanske min största framgång sedan jag startade firma...

Onormalt och onaturligt är det, men det är i alla fall inte moraliskt förkastligt!

Det finns kanske hopp ändå

Har mot ALL betänklig sans och reson lyckats få finnen att inse att MB inte är en så dålig affär när allt kommer omkring.

Dagens biljakt resulterade i två offerter, först åkte vi till Skoda och blev imponerade över bra pris, trodde att Åke skulle få svårt att matcha den offerten, men det fick dom inte, och även om Kalle på Åke är insnöad på försäljarsnack som kraftigt måste sållas så har han rätt i en del synpunkter.

Varför ska man till exempel betala för ett reparationsavtal i 36 månader som man antagligen inte kommer att utnyttja under det första året?

Man kan förstås välja Skodan utan repavtal, men faktum är att milkostnaden ändå är högre än MB.

Där har dom sitt trumfkort


Inte för att det är en bättre bil, utan för att de kan erbjuda billigare service, med garanterad, väl beprövad prioritet.

Detta lovar de även på Skoda, men frågan är om de kan hålla det?

NEJ! JAG ÄR INTE SÅLD PÅ MERCEDES!

Jo jag lovordar MB i detta inlägg och jag gör det baserat på rena fakta. Kan man få en MB med tre års avbetalningsplan för samma pris som en Skoda finns det egentligen ingen anledning att avstå. Även om Skodan är fyrhjulsdriven och har navigator. En Garmin eller TomTom är billigare för den som inte hittar till Sunderby Sjukhus. Kör man fast med en MB beror det i vissa fall på att bilen inte är någon ultimat vinterbil, detta erkänner jag, men det beror även till stor del på hur chauffören planerar sin körning.

Planerar! Det är det tyvärr inte alla som gör...

Imorgon återstår att ge Nordiska Bil en ny chans, på två besök under dagen fanns ingen försäljare att tillgå, och vill de inte sälja bilar vill jag heller inte köpa!
Kanske hinner vi med ett besök hos Opel. Men jag är skeptisk.

Volvons interiör ser ut som en gammal Trabant eller Lada. Ful som stryk, men såna åsikter får man åsidosätta i detta sammanhang. Det är ju den ekonomiska biten som ska avgöra...

Två besök på Nordiska bil och fortfarande rullar jag inte. Är detta moraliskt förkastligt? Det är i alla fall inte naturligt, även om det är ganska normalt.



måndag 15 augusti 2011

Älgen är vit

Snart kanske älgen är vit.

Det börjar bli många smågrejer som ska fixas, och nu när serviceavtalet gått ut smyger de fram som små pissråttor som har legat i ett hörn och lurpassat på rätt tillfälle.

Bilverkstaden tar sitt tillfälle i akt och gnider sina händer för att få tjäna lite slantar. Inget konstigt med det. Alla ska vi leva på varandras olycka...

Egentligen är det ju inget att klaga på, man får ju helt enkelt finna sig i att slitdelarna måste bytas.

Trist att det händer just nu är det ju, men det kanske aldrig är rätt läge för sånt här?

Spindelled glapp, styrled glapp, framhjulslager glapp, skivor och belägg bak. Det är de senaste tillskotten på listan.

Imorgon ska Mytax ledningsgrupp åka på bilbytarsafari


Som vanligt så tror alla att jag är helt insnöad på Mercedes, och som vanligt har de fel. Köper jag Mercedes är det för att jag anser det vara den bästa lösningen.

Och med tanke på hur få delar jag faktiskt har bytt på sextioåtta under de tre är hon har varit i drift är det inte alls omöjligt att det blir en ny stjärnbeprydd vagn.

Men eftersom jag har ett öppet sinne blir det besök på både Volvo och Müllers imorgon.

Dacia är ju billiga i inköp...

Utvecklingen går framåt?



Efter fyra fantastiskt roliga dagar i Arjeplogs urskogar är det en tanke som slår mig allra mest.

Mitt i skogen står en mobilmast. Denna mobilmast försörjer Bartekälvens närområde med så pass mycket täckning att den för det mesta faktiskt är bättre än i Luleås innerstad.

Nästa steg i utvecklingen bör vara att montera elstolpar på väl valda ställen så att man även kan ladda sin telefon.

Sedan kanske det är på sin plats att smälla upp några McDonaldsrestauranger oxå.

Nu låter jag kanske lite negativ, men faktum är att jag är mycket nöjd med denna tur. Det var trevligt att komma iväg, även om jag stundtals hade svårt att släppa allt vad arbete heter och allt fantastiskt som facebook innebär...

Lite smått nedstämd blev man ju åt den åthutning vi fick för att ha brutit mot fiskereglerna, men det är väl inte annat än att ta. Vi visste ju mycket väl vad som gällde, nu väntar eventuella efterräkningar, och de får vi väl oxå acceptera.

I skuggan av allt detta var det väldigt trevligt att få komma ut i naturen, sova tält gick betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig, och jag har nog sovit mer där ute än på mycket länge, men så fort man kommer åter till vardagen så återvänder de gamla rutinerna.

Tre timmar blev det i natt :)

Och inte nog med det. Man kommer direkt hem till bekymren. Vissa har uppenbara problem med auktoriteter. De kanske borde starta eget om de inte tål att nån bestämmer över dom? Det var ju så jag började...



Inte för inte som man direkt börjar längta tillbaks till kokkaffe över öppen eld och total frihet utan ansvar.

Nästa år finns det stor chans att vi åker nån annanstans...

Då ska jag ha lärt mig att fiska med flugspö!







tisdag 9 augusti 2011

Leaving civilisation

Imorgon bär det av västernorrut. Fiske i dagarna fyra står på schemat.

Kanske blir en del annat oxå.

Frossa, skavsår, tandvärk, fotsvett, ryggskott med mera


Jag hoppas även att vi får några fiskar att ge till nån katt.

Skämt åsido, det ska nog bli trevligt. Vid inventering av klädförråden inser jag att det var ett tag sen jag var ute i naturen. De flesta kläder är mer än ett nummer för stora, men det är inget som inte går att lösa med lite rep eller ett bälte.

Kan nog bli skönt att bara sticka iväg från allt. Även om nån försöker få tag på mig blir det nog svårt att få nån mobiltäckning där uppe i skogen...


måndag 8 augusti 2011

Korten på bordet

Pokerkväll i afton hos det urgamla breda trädet

Det var ett tag sen sist och trevligt hade vi definitivt!

Införande av återköp första varvet gav mervärde för de dåliga och större vinster, utan att för den delen orsaka ångest.

Det är inte stora pengar vi spelar om, det är gemenskapen som räknas och den var god ikväll. De intensiva skrattanfallen avlöste varandra.

Summa summarum var det en trevlig inledning på min planerade semestervecka, hoppas att den blir av, för det känns som att den behövs...

Planerad fiskeresa till helgen

Inte första gången i sommar, hoppas att det blir av den här gången, jag har vissa åtaganden som jag känner mig bunden till. Men jag är kluven i frågan.

Fått ny information om affärsmöjligheter i Aruba. Måste dock in mycket information och säkert också ett besök innan man kan bestämma nåt.

Plastpappa

Ska agera barntransportör i morgon!
Det är en mycket stor ära för mig att bli anförtrodd med det viktigaste som finns i någons liv. Stolt är jag och skall utföra uppgiften med bravur. Inte någon stor insats, men ack så viktig, och träning i ämnet är alltid välkommet...

söndag 7 augusti 2011

Rött är grönt

Blir fundersam.

Så fort man får lite för mycket innanför västen verkar det som att man börjar förväxla färger.

Grönt blir rött. Rött blir grönt. Man kutar ut mitt i gatan och står och skriker för att bilarna är i vägen och blir förbannade över att väntetiden är 45 minuter.

Fattar ni inte att på Luleåkalaset är det inte bara ni som vill ha taxi?

Öppna era ögon och titta er omkring så hittar ni 3000 likadana fyllskallar runt er som oxå står i telefonkö.

Vi gör vårat bästa

Våra bilar flyger inte fram. Vi kan inte trolla. Om vi säger att det tar 45 minuter är det ingen ide att ringa och gapa efter sin bil när det har gått 7 minuter.

Varsågod att promenera. Eller åk med några av de gula bilar som följer sin egen lag. De kanske har kortare väntetid?

Hade jag varit ute på gatan och plockat körningar istället för att sitta och hjälpa till i växeln hade jag definitivt tjänat mer. Dock har jag inte mage att göra det när jag vet hur hemskt det är att sitta ensam därinne när hela skärmen är röd!

lördag 6 augusti 2011

As Kalas

Då var det åter dags för Luleåkalas.

Och som vanligt blev det kaos igår. Dock inte ändå så farligt som det har varit vissa år.

Vi hade mönstrat de bästa telefonisterna igår
Alla håller inte med om det, men alla har inte lika bra insikt som jag.


Ikväll blir det garanterat värre för ikväll är vi en telefonist kort. Och det kommer att bli stenhårt tryck. Chaufförerna kommer att gnälla som vanligt, och säkert kommer flera av bilarna att köra i rast för att de tycker att växeln gör fel.

Det är en dator som skickar körningarna. Den har inte koll. Därför måste ni som kör ha lite under pannbenet.

Det är ingen idé att vädja till er som myglar och kör i rast för ni har inte fattat att ni kör för ett bolag och inte för er själva. Så länge som ni endast har dollartecken framför era ögon är ni endast en belastning för oss andra!

Ni fattar inte hur det funkar så jag ids inte ödsla tid på er.

Slut på gnället

I övrigt var det en trevlig kväll... Fyllon som inte har nån koll och som betalar nio gånger för mycket för sin taxi t.ex. Det är inte min uppgift att hålla koll på deras privatekonomi...

Överlag trevliga kunder igår dessutom. Ingen spya och ingen springnota. De törs nog inte med tanke på vad som brukar hända...

Mitt rykte kanske har spridit sig

Snart redo för ännu en kalaskväll, vi ses ute i kaoset.

Och till alla mina polare som ringer mig direkt och vill åka:
Jag beklagar, men helger som denna har jag inte tid med er!

torsdag 4 augusti 2011

Ullabella

Min sekreterare heter inte Ulla-Bella. Han heter Tore.

Fast egentligen har jag ingen sekreterare.

Dock har jag för många abonnemang hos Telia och måste betala 5000 varje gång jag ska öppna ett nytt, vilket innebär att jag måste använda tvillingkort istället.

Det funkar ju ganska bra, men problemet är att det finns en automatisk vidarekoppling på dessa kort, så att när nån ringer till mig och jag inte svarar kopplas samtalet vidare till 66.

Och 66 körs av Tore. Tore har inte riktigt insett vad det handlar om tror jag. Jag missar sällan ett samtal, men jag struntar ofta i att svara. Det gör inte Tore.

Han svarar och tar meddelanden åt mig så att jag vet vem som har ringt.

Praktiskt. Även när telefonförsäljarna från helvetet ringer.

Vilket är ofta

Om Tore har tänkt sig få någon ekonomisk ersättning för sitt arbete är oklart. Isåfall kan han leta efter den nånstans där solen inte lyser.

onsdag 3 augusti 2011

Alla får påsar

Det har varit mycket nu. Det brukar jag ofta säga och oftast brukar jag tänka att nu är väl ändå råttet mågat. Just då får man ännu mer på sin agenda. När andra slutar sitt taxipass och hänger in nyckeln är de lediga. Det är då som mitt andra arbete tar vid. Bokföring, schemaläggning telefonsamtal och annat tjafs. Just nu har jag varken tid eller råd med familj, men den ekonomiska biten ska lösa sig. För nu ska jag börja ta betalt för mina tjänster.

Min princip är lika lön för lika arbete så därför har jag samma lön när jag kör taxi.

Även fast jag är överlägset bäst

Nu har jag fakturerat två lax för schemaläggning och bokföringen ca 3k per månad.
Här finns pengar att tjäna för den girige.

Bankningsprocessen går sisådär. Det kommer och jag har inte glömt bort påsarna. Jag glömmer aldrig nåt men vissa saker skjuter jag på framtiden...