För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



tisdag 7 december 2010

Brun utan sol

Vi ska till Aruba!
Är det nån som har missat det? :)

Lite fakta om ön kommer här för den som är intresserad. Finns som sagt var säkert fortfarande möjlighet att hänga på... Ju fler vi blir desto roligare!

Historia

Aruba är en ö lokaliserad ca 25 kilometer norr om Venezuelas kust. Den upptäcktes år 1499 av den spanske sjöfarararen Alonso de Ojeda och kom att tillhöra spanien till år 1636 när den tillföll Nederländerna. Sedan år 1986 är Aruba en autonom del av Nederländerna.

Geografi



Aruba är ca 3 mil lång och 1 mil bred.
Huvudstaden heter Oranjestad och har ca 30.000 invånare. Totalt bor det ca 100.000 personer på ön vilket gör den till en tämligen tätbefolkad region.

Nuvarande regeringschefen heter Mike Eman och är bror med den som var regeringschef tidigare. Här kan man prata svågerpolitik om man vill. Men det vill jag inte.

Det officiella språket är nederländska men de vanligaste språken är Papiamento, Engelska och Spanska. Snart är det finlandssvenska i två veckor, för den där mannen är sällan tyst... :)

Den officiella valutan är Arubanska floriner. Denna valuta är försedd med införselförbud. Det går även alldeles utmärkt att betala med amerikanska dollar.

Ekonomin är god tack vara alla rika finnar som frekventerar stränderna. Den dras kraftigt ned av svenska taxiåkare som tvingas betala allt de äger för att få fara dit. Men det är trots detta faktum en ganska rik ö. Och det kostar nog en del att vara där... Tur att Tuomo har pengar!

För er som blev sugna på detta men inte har möjlighet att hänga på har jag ett tips. Gå till apoteket och köp en flaska brun utan sol. Sen går du till Leo Hassler och vaccinerar dig. Sen går du till Bergvikskurvan och låtsas att du har varit på Aruba i två veckor.

Kul va?

/Frukten

2 kommentarer:

  1. Haha. Två vänner hade tänkt åka nu i dec men de var tvungna att avboka pga oplanerad parasit. De var dit förra året och hälsar att det är HELT JÄVLA UNDERBART där =) / Linda

    SvaraRadera
  2. oplanerad parasit,hmm har tore varit där oxå? :-)

    SvaraRadera