För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



lördag 17 december 2016

Din julskinka har rymt!

Detta inlägg göres sig bäst om man tänker sig att det är herr Kurt Setterkvist som agerar uppläsare. För er som inte vet hur herr Setterkvist talar så kan ni tänka er att det är ungefär som Kalle Anka, fast långsamt med en stark artikulation och mycket tydligt uttal.

Under gårdagen anordnades den årliga julfesten till Schacksällskapet Luleås ära.

Stämningen var hög och som vanligt var det en trevlig tillställning med idel intressanta diskussioner, mycket god mat och dryck som bäste herrarna Timo och Hans hade ordnat med bravur och en finstämd spellista med musik som Mats hade fixat.

Efter att maten hade inmundigats hölls den årliga julblixten där priset till vinnaren utgjordes av en fin julskinka.

Tävlingen var en rafflande tillställning där slutsegern delades av herrarna Johansson och Almström varpå det tilltänkta priset fick delas i två exakt lika stora delar under överseende av förste skäraren Hans.

Det enda som saknades var några av de stående deltagarna. Men de som var där hade mycket trevligt!

*Nu kan ni sluta tänka med herr Setterkvists röst*

När undertecknad kom hem upptäcktes emellertid att han hade fått med sig båda halvorna skinka... Så nu vet du vart ditt pris tog vägen Martin :)

tisdag 29 november 2016

Magdalena

Nu tar en era slut. Magdalena (MDB) har kämpat tappert men nu är det dags för ofrivillig pension vid en ålder av 67.

Även hennes betydligt yngre syskon Fatima (FTA) och Deborah (DAB) går tyvärr samma öde till mötes.

Att driva ett lukrativt taxibolag är tydligen lika svårt som att skita ut en marockansk kamel genom rövhålet.

Vad man ska hitta på nu är oklart. Taxi finns ju alltid så det kanske är dags att testa på nåt annat?

Kanske borde plugga till att bli professionell slav. Nä just det. Det har jag ju redan varit i tre år...


tisdag 22 november 2016

Årets julklapp

Idag har årets julklapp blivit korad.

Det blev något dyrt som alla ungar vill ha.

Vilken överraskning.... Hur kan det komma sig att handeln själva kommer fram till en sån slutsats? :)

Men faktiskt var det ändå en överraskning för mig. Jag hade nämligen gissat att slowcookern skulle segra i år.

Eftersom den ständiga fördumningen varje dag når nya höjder hade jag inte varit förvånad. Numera måste man tydligen ha en apparat som kokar saker sakta åt en för man är för korkad för att fatta att om man sänker värmen på spisen så kokar det inte lika snabbt...

Nåväl, nu var det ju faktiskt inte den som vann. Den kom bara tvåa.

Första plats kammades istället hem av VR-glasögonen.

Såklart att barnen måste ha nån ny häftig attiralj för att kunna fly verkligheten...

Inte så underligt egentligen när man studerar hur människor beter sig på daglig basis :)

lördag 12 november 2016

Den farligaste drogen av dem alla

Jag fattar inte riktigt hur de tänker.

Gräs och sånt skit är förbjudet. Vem fan käkar gräs om man inte är ko?

Och såna dära där äckliga drycker som man blir snurrig och svamlig av låser dom in bakom galler på kvällarna. (Att jag anser de äckliga kan ju förstås bero på att jag aldrig har tid att konsumera dom...)

Men

Den absolut i särklass farligaste och mest beroendeframkallande vara man kan hitta säljs helt öppet på Coop. Dessutom ofta till extrapris.

De laster jag har är få men denna är en av dom.
Jag försöker verkligen undvika den så långt det är möjligt men ibland blir suget helt enkelt för stort.

Många är de familjer som har splittrats över denna vara. Många lovande unga människors liv har slutat på en parkbänk tack vare denna produkt.

Men det är väl bara att kämpa på och göra sitt bästa för att inte falla för frestelsen.

♡ älskade falukorv ♡

onsdag 9 november 2016

Så var det dags igen...

Åh titta!

Det har snöat söder om Dalälven!

Som det gör precis varje år.  Ändå är det alltid precis samma sak varje gång det händer...

Fyra timmars kö på Arlanda och totalt stopp i trafiken.

Man börjar verkligen undra om stockholmare rent generellt är tröga i skallen. När det är vinter behöver man vinterdäck. När det är is på gatan är det halkigt. Då kan man inte köra 200 i kurvorna.

Ska du säga säger ni ju nu...

Jag har faktiskt inte kört av vägen sedan senast jag körde av vägen.

Sådetså!

Nåväl...
Hur korkade de än är kan det ju dock inte mätas med det stora landet i väst.

Hörde att Kalle Anka hade blivit president? För han heter väl Donald på engelska?

Vilken soppa....

Å andra sidan är det väl inte så lätt att välja mellan dom där två...

Måste man välja mellan pest eller kolera så väljer man tydligen ebola.

onsdag 2 november 2016

Den imaginära verkligheten

Vad är det för fel på oss egentligen?

I dagens samhälle kan man tydligen inte ens åka taxi i 10 minuter utan att börja pilla på sin grej. Det finns ju en uppsjö av exempel på folk,även yrkeschaufförer(!), som till och med  måste pilla på den när dom kör!

Och nu trodde ni förstås att jag menade nåt annat  som de depravrade översexuella människor ni är.

När jag var barn för en herrans massa år sedan bestod den lediga tid man hade av lek. Precis som den gör nu. Men jag upplever att vi hade större tålamod förr. Man kände iallafall till betydelsen av ordet vänta.

På den tiden lekte man ute med det man hittade på marken typ. Numera leker man inne eller ute med sin grej.

Pokemon Go är nog ett steg i både rätt och fel riktning.  Det får ju ungarna att aktivera sina ben men hur är det med fantasin och lusten att upptäcka?  Tror nog att den blir lidande.

Att sedan även vuxna barn håller på med spektaklet är ju bara tragiskt.

Körde häromveckan ett gäng med flygvärdinnor till Kallax som ville ta en omväg eftersom det fanns ett Pokestop längre fram... Vittnar om hur tragiskt vårt samhälle har blivit.

Och jag är inte bättre själv. Men i mitt fall är den lediga tiden så pass fulltecknad av händelser IRL att jag turligt nog inte hinner fippla alltför mycket på min grej...

Vad framtiden har att utvisa kan man ju bara gissa men jag tror på en utveckling där elektroniken blir alltmer integrerad på både gott och ont. Klart vi måste ha inbyggd teknik i våra ögon som hjälper oss att se bättre i mörkret och samtidigt kunna kolla kattklipp på Youtube medans vi äter för att effektivisera vår vardag.

Apropå översexualitet förresten... Häromdagen körde jag en kille som, medvetet eller omedvetet, tackade nej till en stensäker helnatt med tre brudar bara för att han skulle hem och spela CS eller nåt annat verklighetsflyende trams.  Där kan man snacka om att mänskligheten befinner sig i fritt förfall. Vilken tur att han snart kan integrera Youporn i sina ögon så att han kan effektivisera sitt spelande med hjälp av sin helautomatiska robotarm :)

tisdag 25 oktober 2016

Herr Svensson

Att ha ett vanligt efternamn har många fördelar.  Speciellt om man inte vill bli ihågkommen för sina misstag eller bli hittad på hitta.se.

I det senare fallet underlättar det ännu mer om man har 7 stycken inaktuella  telefonnummer att välja bland som alla telefonförsäljare från helvetet kan försöka att nå mig på. Jag antar att alla de stackare som numera har mina nummer hatar mig utan att veta vem jag är...

Att vara egen företagare i Sverige är inte lätt. Men det värsta är att så fort man har en registrerad firma så får alla tvättmedelsförsäljande göteborgare rätten att ringa och störa en när som helst på dygnet. Och de är jävligt många. Men det problemet slipper jag nu.

Det finns dock ett annat problem med att ha ett vanligt efternamn.  Vår granne mittemot hade samma namn. Trots att de numera har flyttat glömde de nog bort att göra adressändring eftersom de flesta av deras räkningar hamnar i min brevlåda trots att lägenhetsnumret framgår med all önskvärd tydlighet på breven. Detta beror antagligen på att brevbäraren är lat och från Göteborg.  Han ids väl helt enkelt inte returnera posten utan slänger in den hos oss så att jag måste göra jobbet åt honom.

Men vår granne är trots sitt efternamn ändå lätt att hitta på hitta.se så då får man ändra adressen själv och skicka vidare.

Har nämligen ingen lust att betala deras räkningar oxå :)

onsdag 19 oktober 2016

Bluff och båg

När man har ovanan att slösurfa på nätet och då i synnerhet på Facebook så får man ofta förslag på diverse quizzar i sitt flöde, som t.ex. "Endast en av 50 kan namnet på dessa länders huvudstäder" och "endast en av 1000 kan namnge alla dessa bilmärken" 

De allra flesta fattar att det här bara är dynga som man inte bör klicka på men en del har ju onekligen inte alla hästar hemma så att säga...

Har noterat att alla som delar sina resultat alltid har alla rätt. Märkligt.  Speciellt eftersom det inte stämmer. Om man vill kan man testa den här teorin genom att medvetet svara fel. Man får ändå alla rätt.

OM det nu vore så att det faktiskt fanns äkta quizzar på Facebook med äkta svar och man faktiskt kunde få fel på nån fråga ibland så hade ju detta säkert kränkt nån skitnödig stackare som inte tål höra att de inte kan och vet allt. Och det kan vi ju inte tillåta i landet lagom.

Men för allmänbildningens skull så hade det ju onekligen varit positivt...

Om 10 år kommer alla 25-åringar att tro att huvudstaden i Finland heter Oslo. För det stod minsann så i quizzen de gjorde!

Den stora fördumningen fortsätter... :)

PS . Huvudstaden i Finland heter Köpenhamn.

måndag 10 oktober 2016

Dub I Dub

Dub i dub i dub dub dub, Dub i dub i dub i Yeah Yeah! Dub i dub i dub dub dub, I Don´t need your love.

Minst sagt en mycket välskriven text va?

Ja jag var ironisk, men ovanstående låt har plöjts igenom minst 10 gånger per kväll den senaste månaden.

Nu undrar ni säkert varför en stor vän av kultiverad och komplicerad musik som jag väljer att spela sådant skravel i mina högtalare.

Jo anledningen stavas dödstrött unge som vägrar sova. Av någon outgrundlig anledning är det denna låt som fungerar i särklass bäst i lugnande och sövande syfte...

Om det beror på texten, eller på det faktum att dom zoomar in brudarnas näsborrar in absurdum låter jag vara osagt, och helt ärligt så bryr jag mig inte heller så länge det fungerar :)

För även om jag har mina invändningar mot just denna låt så får jag ju ändå vara tacksam att det inte är nån dynga av Justin Bäbis eller Måns Zemmelröv som ungen har fastnat i. För det hade verkligen varit en misär...

Dock lever jag i förhoppningen om att barnet ska utveckla en mer sofistikerad musiksmak när hon blir äldre, som t.ex. Katatonia, Opeth eller varför inte Amon Amarth?

De gamla klassiska rockbanden, ToTo, Dire Straits, Led Zeppelin, Ac/Dc, m.fl. tar jag för fullständigt självklart att ungen tar till sitt hjärta annars går jag och gör ett faderskapstest! :D

måndag 5 september 2016

Den stora slakten

I morse hörde jag den igen.

Sånt här borde verkligen vara straffbart.

Nån ung, modern och hipp klappskalle har stulit en av världens bästa låtar genom tiderna och gjort den modern.

I deras öron låter det säkert bra.

Men i mina öron låter det som om nån håller på att plåga skiten ur en stackars strykarkatt med ett slagträ.

Ta bort 90% av originaltexten, sätt dit en lönnfet rastafari som tror han är nästa  Bob Marley. Krydda med lite moderna syntriff och nån nerknarkad Justin Bieber-lookalike som står och skriker könsord i bakgrunden. Vips har vi fått en modern och som vanligt usel poplåt.

Låten i fråga heter Africa.  Både i sitt original skapat av gitarrguden Steve Lukather och i sin nya skepnad skapad av herr Fläsksvål och company.

Man önskar att de hade väntat tills herr Lukather trillat av pinnen innan de sågat hans alster vid fotknölarna. Har inte hört vad han själv säger om saken men jag tvivlar på att han är positivt inställd trots att han säkert kan casha in lite nya royaltyslantar...

Nu tycker ni väl att jag är en gammal surgubbe som tycker det var bättre förr.

Då får ni väl tycka det.

Jag är nämligen en gammal surgubbe som tycker det var bättre förr!

torsdag 1 september 2016

Vi har fortfarande mycket att lära

Människan har gått på månen och skickat robotar till Mars.

Människan har lyckats förpacka rutten fisk i en burk och sälja den dyrt som en delikatess till korkade människor som äter allt dom ser utan tillstymmelse till urskiljningsförmåga.

Människan har till och med lyckats lura mer än 4 procent av den svenska väljarkåren att MP är ett regeringsdugligt parti...

Men det finns fortfarande två saker som människan ännu inte behärskar.

Det ena är hur man tillverkar en vettig tvättmedelsförpackning och det andra är hur man tillverkar en flaska med soja som inte läker.

Det är högst irriterande varje gång man ska tvätta och märker att hälften har runnit ut för att det förbannade pakethelvetet inte är återförslutningsbart.

Då går mumlet och köper en flaska med flytande tvättmedel bara för att konstatera att varje gång man öppnar flaskan så rinner hälften ut på händerna.

Den mupp som kom på den briljanta idén med en tvättmedelskopp som man sätter in i maskinen istället för att hälla medel på det ställe där det ska vara borde ha landsförvisats för evig tid!

När man sent omsider lyckats tvätta färdigt och ska laga mat så greppar man flaskan med soja från skafferiet och får halva innehållet i handen.  Hur man än bär sig åt så läker den jäveln så man får torka hyllan varje satans gång man har använt den. Och jag använder jävligt mycket soja!

Kan hända att det är värdsliga problem men ändock mycket irriterande sådana.

Om nu någon mot all förmodan har lyckats hitta en tvättmedelsförpackning och sojaflaska som gör sitt jobb klanderfritt får ni gärna höra av er...

tisdag 30 augusti 2016

Pissers, Skitero och herr Frigolit.

I Sverige finns det två stora tillverkare av engångsblöjor. Libero och Pampers,  men jag väljer att kalla dem vid deras mer passande epitet, Skitero och Pissers. För det är det de är. Piss och skit alltså.

Själv använder vi givetvis inte sånt skrot utan vi använder riktiga tygblöjor som man tvättar efteråt. Men av någon konstig anledning så är det vi som betraktas som konstiga och går mot strömmen.

Hade jag använt underkläder av papper hade jag blivit klassad som en jubelidiot och förmodligen blivit inlåst i ett vadderat rum. Men med bäbisar är det tydligen tvärtom.

Antar att folk blivit indoktrinerade av den helt sanslösa mängd reklam som Skitero och Pissers överöser oss småbarnsföräldrar med...

För de är inte bättre någonstans. För det första kostar tygblöjor minst 10 lax mindre för första ungen och sen blir skillnaden ännu större eftersom man inte behöver köpa nya till nästa gång :)

Utan att raljera så är de är bättre på alla punkter. Den ringa mängd ökad tvättning det innebär är tämligen försumbar. Och dessutom har man ju numera maskiner som gör jobbet åt en. :)

Jag tycker att Miljöpartiet de gröna borde ägna sig åt att sträva efter ett förbud mot pappersblöjor, eftersom det är denna produkt som står för den i särklass största mängden avfallet i världen.

På så skulle de vinna mer respekt hos mig än det de håller på med nu.

Att herr Frigolit slösar skattepengar på att diskutera huruvida man ska byta namn på skolans höstlov och istället kalla det för läslov är nämligen inget som känns speciellt relevant...

söndag 28 augusti 2016

Blöjbarnsdieten

Sedan man blev småbarnsförälder har det schema som man tidigare trodde var tight blivit dubbelt så fulltecknat. Att hinna med någon träning på egen hand är ju stört omöjligt, för övrigt har jag inte ekonomin för att betala femhundratusen miljarder för ett årskort på gymmet som man ändå bara utnyttjar tio gånger.

Därför har jag utvecklat en egen metod som kombinerar träningen med de övriga sysslorna. Och det funkar! Tre kilo back på två veckor sedan jag började praktisera dessa enkla övningar.

Eftersom jag inte är speciellt egoistiskt lagd delar jag med mig av mitt träningsprogram i helhet.

Rygg, Mage, Ben

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Ögon öron kinden klappen få.

Huvud axlar knä och tå, knä och tå.

Kör denna tio gånger per dag i rask takt med bäbisen liggandes på golvet framför dig. Som motivationsbonus brukar man få ett och annat skratt från lyriskt blöjbarn.

Sida, armar

Lägg blöjbarnet på skötbordet, ta tag i benen och kör den här:

Prästens lilla kråka skulle ut och åka, prästens lilla kråka skulle ut och åka, ingen hade han som körde. Än slank han hit, än slank han dit än slank han ner i diket.

Observera att blöjan bör sitta på, annars finns risken för ofrivillig vätskeutgjutning...

Ben, rygg

I tvättstugan brukar jag köra knäböj och sätta in varje plagg ett och ett i tvättmaskinen. Effektiv, enkel och praktisk metod!

Armar, axlar

Kör lyft med "liten" bäbis. Armar uppåt sträck tio gånger per dag.

Om man gör detta precis efter den har ätit kan man dessutom bli bjuden på en dos aptitsläckande mjölkspya rakt i ansiktet. Som alternativ kan man vända på bäbisen, ibland (läs oftast) brukar den då avlägga en fjärt som får Patrik Svanbergs fisar att lukta nyslagen sommaräng. Detta är även mycket effektivt för att minska aptiten.

Genom att praktisera dessa enkla metoder i olika utsträckning kan jag garantera en effektiv viktnedgång.

Och för er som inte har någon blöjbäbis att tillgå så får ni gärna vara barnvakt så ofta ni vill! :)

söndag 24 juli 2016

Europa 3

För att återknyta till det första inläggets rubrik så regnade det i princip konstant under de första dagarna av vår "lilla" tripp.

Det är denna del av resan som detta inlägg handlar om.

Vi startade ju resan i Luleå men eftersom resan genom Sverige flöt på utan större mankemang  (undantaget ett oplanerat stopp på Akademiska sjukhuset i Uppsala) så tänkte jag fokusera på vad som hände sedan.  Efter att ha bränt halva reskassan på världens mest överskattade skrotaffär (De ska dock ha en eloge för att de lyckas lura så fruktansvärt många kärringar på alla sina sparade slantar) så hamnade vi i ett regnigt Danmark. Det mest anmärkningsvärda med det är väl att det blir lika dyrt att köra bil som att åka färja eftersom broavgifterna börjar nå löjeväckande summor.

Har inte så mycket i övrigt att nämna om Danmark förutom att deras språk är ett läte. Jag körde oavbrutet genom hela landet och stannade för nattvila utanför Flensburg. Ett ortsnamn som för tankarna till den sorts ost man får i röven om man använder de tyska rastplatstoaletterna.

Ja då var det då dags för Tyskland.  Detta en gång så mäktiga rike som idag mest är en skugga av sitt forna jag. Här börjar problemen med kontanter inom Europa eftersom alla användbara  toaletter är avgiftsbelagda till en kostnad av 0.7 Euro och på 99,9 procent av alla ställen finns det ingen möjlighet att betala detta med kort. Följaktligen måste man ta ut pengar i nån förbannad skitautomat som endast tillåter uttag på 150 Euro eller mer.

Man skulle kunna skita på de fantastiskt rena och välskötta (ehrm...) rastplatstoaletterna för att slippa detta mankemang. Med till syvende och sist så tror jag att jag klarar mig utan galopperande herpes i röven...

Tillbaka till problemet med Eurovalutan.
Man använder fortfarande 1-centare inom denna valuta (!) som närmast kan översättas till den svenska 10-öringen som avskaffades för en herrans massa år sen. Dessa avskräden till mynt lyckas jag ofta få en hel drös av men de är helt omöjliga att bli av med. 

Det är faktiskt obegripligt varför man inte tar bort dessa småmynt. Jag kan omöjligt vara den enda som retar mig på skiten.

Nåväl...

Bäst med Tyskland :  Vägarna

Sämst med Tyskland : I princip allt annat. Speciellt rastplatstoaletterna som är så fruktansvärt äckliga att det inte finns ord för att beskriva dom...

Efter Tyskland kommer Nederländerna.

Bra med Nederländerna : Trevliga människor  (de kanske blir det eftersom dom får knarka hur mycket de vill)

Dåligt med Nederländerna : Det blåser hela tiden.  Ändå har de färre vindsnurror här än i Sverige (?) Kanhända har Holländarna räknat på lönsamheten...

Övriga reflektioner : Om ni besöker Holland bör ni inte missa det lilla samhället Harlingen i nordvästra delen. En idyll som tål att titta närmare på! Kan närmast beskrivas som ett Venedig i miniatyr fast det verkar vara betydligt mycket renare och mysigare. Önskar att vi hade kunnat stanna där längre.

Belgien :

Bra: Från Belgien och nedåt blev vädret bättre (eller varmare, beror på hur man ser på saken)

Dåligt: I övrigt en blek kopia av sitt grannland i norr.

Övriga reflektioner : Det är väldigt tydligt att det mesta i Belgien kretsar kring ekonomi.  Stora tjurar och stora reklamskyltar. Tämligen ytligt, men det finns ljuspunkter.  Naturen är betydligt mer varierad än i Holland och man börjar skönja vad som komma skall längre söderut.

Frankrike: Hoppar över detta land. Vi stannade aldrig annat än på nån rastplats. Det finns alldeles för många fransmän i Frankrike.

Luxemburg:
Vi var inte alltför många timmar i landet men jag blev positivt överraskad. I mångt och mycket ett trevligt land som liknar Belgien men saknar det pompösa storhetsvansinnet.
Vacker natur och billig diesel! Prisläget i övrigt är nog ungefär som i Belgien.

Schweiz:
Drömmen om att få köra nån ormig omväg på 15 mil runt nåt alpmassiv får vänta till en annan gång.  Den här gången blev det mest tunnlar, tunnlar och några tunnlar.
Fast omgivningen är det inget fel på. Och kameran gick varm i den heta temperaturen som närmade sig 40 - strecket. AC i bilen är närmast ett måste när man kör i sydeuropa.

Italien:
Slutmålet på vår resa blev Milano. En trevlig stad med en massa idioter till bilister. Man kan väl lugnt påstå att det är ganska lätt att köra bil i Luleå som jämförelse...
Till slut insåg jag att det är lika bra att köra när det finns plats och strunta i allt vad trafikregler heter.  Då gick det lättare... Konstigt nog noterade vi inga olyckor under de två dagar vi var här.

Sedan styrde vi kosan mot Venedig som är en skitig turistfälla av rang. Att bära barnvagn över alla de tusen broar som finns här är dock en mycket bra fysisk aktivitet...
För det där med handikappanpassning är ju kanske inte det lättaste att genomföra här.

Lunchen intogs på en liten restaurang som faktiskt hade mycket att erbjuda för pengarna. Oväntat billigt och pasta i Italien är ju något utöver det vanliga.

Detta blev ett långt inlägg men nu ska jag ut i solen och steka mig en stund.

Tjolahopp!

onsdag 20 juli 2016

Europa 2

Som sagt, jag skulle fördjupa mig om länderna vi varit i så här kommer det lite mer info om några länder. Kanske kan det hjälpa nån som har tänkt semestra i sommar eller vid senare tillfälle.

Vi kan börja med Finland eftersom det är det land som är färskast i minnet.

Bra saker med Finland: Vägarna, trafikanterna (mycket lugna och disciplinerade) samt deras lunchbufféer.

Dåligt med Finland: Kaffet smakar rävpiss, ska man överleva måste man äta deras kaffeglass som är god men den kostar multum.

Övriga reflektioner: Ryktet om att finnarna alltid slåss med kniv rimmar illa mot det faktum att de arrangerade en dans och tangokväll, på den camping dit vi åkte för ett kvällsbad. Massor av finnar var där, med en medelålder på ca 86,5 och ingen av de bar kniv såvitt jag kunde se. Slutsatsen blir således att ingen finne äger kniv. Logiskt va? :)

Sen kan vi ta de 3 baltstaterna i samma veva eftersom de ju egentligen är ganska lika.

Bra saker med Baltikum: Billig(are) soppa, förvånansvärt gott kaffe.

Dåligt med Baltikum: Ingen över 40 behärskar det engelska språket, inte ens fast de jobbar i ett café som med största sannolikhet besöks av många engelsktalande varje dag...

Övriga reflektioner: Den forna östkänslan är fortfarande starkt påtaglig, i alla fall i Riga där man fortfarande kan se byggnader med fasader som härrör från krigstiden, vilket var något förvånande. Jag trodde att de skulle ha kommit längre med återuppbyggnaden, speciellt med tanke på att t.ex. Polen har utvecklats starkt de senaste 20 åren. Litauer kör som italienare, med plattan i mattan, medans Esterna kör mer som finnar, och Letterna är någonstans i mitten. Detta är faktiskt ett mycket påtagligt faktum!

Polen:

Förra gången vi var här var vi i Zakopane som ligger i södra Polen. Denna idylliska skidort trodde jag var annorlunda från övriga Polen, men efter denna genomresa är jag böjd att ändra på mig. Warszawa kanske inte är så idylliskt, men det verkar ändå vara en ganska trevlig stad, sin storlek till trots. Bialystok som ligger vid nordöstra gränsen är definitivt en stad värd att kika närmare på, en stad med lång historia av krig, men idag är det mesta renoverat till oigenkännlighet

Bra saker med Polen: Det mesta faktiskt. Billigt, med hela det utbud man kan finna i andra länder och mer därtill. Helt fantastisk mat, prova käka grisknä. Supergott.

Dåligt med Polen: Polen har inte Euro, vilket gör att alla småslantar man samlat på sig under resans gång är värdelösa. Man kan givetvis diskutera varför man överhuvudtaget väljer att använda kontanter. Vi kommer till det i nästa inlägg...

Övriga reflektioner: Som jag tidigare nämnt, ett land under kraftig utveckling, det byggs överallt och stora vägarbeten är mycket vanligt förekommande. Trots alla vägarbeten så är dock vägarna i detta Autobahns sista land generellt sett i mycket gott skick.

I nästa inlägg fördjupar vi oss i länderna på andra sidan.

tisdag 19 juli 2016

Genom ett regnigt Europa

Planer är till för att grusas. Så blev det med våra planer, men det är inget att hänga läpp för, alltid kan man ju hitta på nåt annat att göra.

Som till exempel en spontan bilsemester runt Europa...

Det blev totalt 15 länder och ca 800 mil bakom ratten på 12 dagar, så vissa länder genomarbetades väl utan några längre stopp.

Min tanke är att göra mer djuplodande reportage från de flesta länder vi besökt, men till att börja med blir det en snabbgenomgång.

Det som slår mig mest är att de flesta länder egentligen är ganska lika varandra, det som skiljer mest är kvaliteten på vägar och toaletter, samt på hur olika människor framför sina fordon i respektive land... :)

Man kanske kan tro att det skulle vara Tyskland som ar högst standard på sina inrättningar, men detta antagande kan inte vara mer fel. Detta land är nämligen det i särklass mest skitiga och nergångna av de vi besökt.

Bäst på denna lista är faktiskt Polen, som har utvecklats kraftigt sedan vi senast besökte detta fantastiska land. Som ett exempel kan nämnas att man just nu bygger motorväg mellan Warszawa och Bialystok, en sträcka på ca 20 mil. Och vägarbetet fortgår i olika etapper längs hela denna sträcka!

Vad gäller framförandet av fordon kan man lugnt påstå att italienare är absolut värst, medans finnarna har högst respekt för lagen.

I Italien tycks folk vara färgblinda, det spelar nämligen ingen roll om det är rött eller grönt, så länge som vägen är fri så kör man...

Och det billigaste landet att tanka i? Tro det eller ej men det var faktiskt Luxemburg!

Fortsättning följer...

tisdag 14 juni 2016

Offline

Denna sommar har bara precis börjat, men redan ser dess utformning ut på ett helt annat sätt än vanligt.

Eftersom jag är ledig i princip hela sommaren har vi valt att försöka förverkliga ett projekt vi har funderat på ett tag, nämligen att rusta upp ett gammalt förfallet spökhus som behöver en hel del omvårdnad.

Eftersom det inte finns några bekvämligheter såsom Facebook, elektricitet och/eller rinnande vatten på platsen så blir ju livet minst sagt något annorlunda, man får helt enkelt jobba för sitt levebröd, men det har odelat positiva effekter.

Nu har vi tillfälligt återvänt till stan för att ta hand om vissa praktiska göromål, men snart vänder skutan åter till skogen

Visst är det lite jobbigt och tidskrävande, men tid har jag gott om, och jobb det gillar jag ju så det här blir nog bra :)

Bli inte förvånade till hösten om jag är något hårigare och brunare än vanligt.

Det enda som är lite irriterande är det faktum att jag inte kan äta ägg på morgonen. Men vadå, tänker ni de kan väl skaffa hönor. Ja det kan vi men det är inte själva produktionen som är bekymret, utan tillagningen. Eftersom jag har utvecklat ett något sensitivt sätt på hur jag vill ha mina ägg serverade så funkar det helt enkelt inte längre med "koka ägg i vatten och ta tid"-metoden.

Den dagen någon uppfinner en högkvalitativ äggkokare som drivs av gasol kommer jag att jubla!

Och för er som vill ha tag på mig: Skicka brevduva eller röksignaler!

onsdag 4 maj 2016

Vänsterhandsvals

Efter lång tids klurande kom jag på en briljant lösning på mitt problem i föregående blogginlägg.

Man kan ju faktiskt vända på bärsjalen... :)

På så sätt så kan man iallafall använda vänster hand när man ska äta och ha höger lillfinger i bajsmaskinens käft. Det underlättar saker ganska kapitalt faktiskt...

Pumpstationen som man kan se från månen

I sin vilda iver och sitt enorma storhetsvansinnes allra största stund har nu Luleå kommun bestämt sig för att slå ännu ett svårslaget rekord.

Man har nämligen byggt Norra Europas i särklass största (och fulaste) pumpstation vid Inre Skurholmsfjärdens strand. Den är så stor att den lär synas från månen. Så gigantisk att man kan tro att det ska bli Luleå Hockeys nya hemmaarena. Den är så ofantligt enorm att japanerna kommer att stå i kö för att få komma hit och fota den.

Jag var länge en smula förbryllad över varför man valt att bygga en sådan till synes kraftigt överdimensionerad tingest men sedan kom jag på anledningen...

Jag antar att ingen av er läsare har provat att odla vattenmelon i krukor i köksfönstret. Gör inte det heller...

Förvisso blir det grönt och fint. Men det bli grönt och fint i hela köket. Vårt köksbord är numera ockuperat av melontentaklerna från helvetet. Igår stal den min sked när jag hade tänkt äta en tallrik fil till frukost.

Och i morse försvann mina ägg spårlöst. Hittade dock en massa äggskal i krukan så jag har mina aningar om vart de tagit vägen...

Det finns bara en sak som har större utbredningsgrad än vattenmelonplantor.

Astrid har börjat ryggbajsa. Det är minst sagt bajs precis överallt.

Och där hittade vi orsaken till varför man har byggt Norra Europas största pumpstation vid Inre Skurholmsfjärdens strand...

Det var i förebyggande syfte. Och hade Astrid hållit sig till tidsplanen så hade de nog hunnit ta pumpstationen i drift innan hennes ryggbajsningsperiod inletts.

Men nu var hon en månad snabbare.

Det var därför som allt bajs istället fastnade i hjärnorna på Miljöpartiets två språkrör och slutligen kom ut genom deras käftar.

onsdag 27 april 2016

Högerhandsvals

Det mesta blir annorlunda när man blir förälder.

Dock trodde jag inte att jag skulle tappa en hand men det gjorde jag...

Vår lilla bajsmaskin är nämligen extremt kräsen. Den vägrar nämligen  tutte i sten och kräver att jag alltid måste mata den men mitt vänstra lillfinger varje gång jag bär på den. Annars börjar den sjunga operett med höga C.

Och eftersom jag inte är högerhänt så blir det ju något av ett handikapp att inte kunna bruka vänstern.

Att t.ex. knyta ihop en soppåse var förut ingen konst men numera kräver det koncentration av den högre skolan.

Ingen ont som inte för något gott med sig dock. Det kan säkert vara en merit att kunna skriva sin namnteckning med båda händerna... :)

lördag 19 mars 2016

Einstein och grabbarna hade fel

När jag gick i skolan fick jag lära mig termodynamikens första huvudsats som säger att energi inte kan skapas eller förstöras, utan endast kan omvandlas.

Nu har jag lärt mig att den inte på något sätt kan stämma ty den bajsmaskin vi har här hemma kan definitivt skapa bajs ur ingenting!

Den äter en deciliter mjölk och skiter sjuhundra kilo. Definitivt en perpetuum mobile av första slag!

Huruvida man kan utnyttja denna skitenergi är dock oklart...

Förutom att man får torka bajs hela dagarna så måste man ju förstås ändå tillstå att det är ganska trevligt att hålla i en liten försvarslös docka...

Fast även detta kan diskuteras. Hon har redan luggat mig ett oräkneligt antal gånger i skägget.

Sen var det ju det här med namnet. Det är ju inte så lätt för det finns ju en hel del att välja bland.

För närvarande lutar det åt några alternativ:

Kajsa som i bajsa.

Rita som i skita.

Eller Utta som i prutta.

Eller varför inte Malena? Hon är nämligen en alldeles ypperlig operasångerska...

söndag 13 mars 2016

Helgen som inte blev som den skulle bli

Den här helgen blev inte som den skulle bli.

Den blev betydligt mycket bättre!

Inte för att vi hade hunnit förbereda oss för vad som komma skulle.  Det var ju trots allt nästan en månad kvar tills det skulle vara dags.

Men trots allt så var det ju klockren timing eftersom jag är ledig i tre dagar...

Man kanske kan ifrågasätta mitt beslut att åka och jobba när man vet att nåt är på gång men samtidigt var ju allt frid och fröjd innan det plötsligt eskalerade från 0 till 190. Jag slutade jobbet klockan 06.30. Två timmar senare var vi tre. Helt utan några tillsatser av artificiella preparat.

För den tidiga ankomsten till trots så är alla värden på topp till förtret för alla paragrafryttare som vill pumpa ungen full av läkemedel i förebyggande syfte.

Tycker nog att så länge allt känns bra finns det ingen anledning att frångå det naturliga förloppet.

Livet kommer aldrig mer att bli sig likt. Det kommer bara att bli bättre och bättre!

onsdag 9 mars 2016

Talgoxiska

Hörde talas om att ett svensk-japanskt forskarteam har gjort en banbrytande upptäckt!

Man har nämligen lyckats bevisa att talgoxar kan prata med varandra...

...

Man vet inte vad de säger men man vet att de pratar!

...

Hmm...

Borde inte det redan ha varit ganska uppenbart?

Nä men låt oss spendera ytterligare några miljarder på sådan här superviktig forskning!

Vem vet. Snart kanske vi kan bevisa att även blåmesar kan prata med varandra!!!

Eller apor! Eller alla andra levande kreatur som avger ljud ifrån sig...

Snart kommer dom nog på att även människor kan kommunicera! Huruvida de kommer fram till ifall det är intelligent konversation som förekommer är dock högst oklart...

Suck...

fredag 19 februari 2016

En helt vanlig människa

Jag hade en romantiserad bild i huvudet.

En sån där bild man får när man konsumerar en alltför stor mängd amerikanska science-fictionserier och filmer.

Att han skulle plinga på dörren med en stor heltäckande kroppsdräkt där endast ögonen var synliga och en mask för munnen som gjorde hans röst spöklikt  darthvaderaktig.

Men så var det ju inte...

*Spoiler Alert*

Likt skurken i den nya Starwarsfilmen,
såg han egentligen ganska trist och alldaglig ut där han stod bakom dörren bärande på sin lilla plastväska som innehöll en maskin som närmast kunde liknas vid en batteridriven skruvdragare.

Igår hade vi besök av Anticimex som vi anlitat för att få bukt med de pälsängrar som tycker att de ska få bo under våra golvlister. Fast det tycker inte vi...

Det sannolika är att dessa larviga kräk är en sen födelsedagspresent som vår berömda föredetta äckelpissgranne lämnade efter sig när hon blev vräkt...

*Gore Alert*

Nu är dom förhoppningsvis ett minne blott efter att Anticimexsnubben har matat dom med ett (för dom) ytterst aptitligt men sylvasst kiselpulver som skär upp deras tarmsystem så att de förblöder medan de kryper ut på golvet och skriker ut sin ångest på pälsängriska (världens tystaste språk) innan de obönhörligt tvingas in i den mordiska snabeldraken...

Nu är vi färre som bor i vår trea. Dock känns det fortfarande underligt nog lika trångt som tidigare...

lördag 13 februari 2016

Fårskocken

Jag trodde länge att får var ganska korkade, men faktum är att de egentligen är ganska intelligenta egentligen.

Trots allt så kretsar ju deras liv i största allmänhet kring att äta, fortplanta sig, sova och skita. Fyra uppgifter som de klarar galant.

Vi (vuxna) människor har förutom dessa fyra basbehov även vissa andra krav på oss, som till exempel att vi bör kunna klä oss själva, upprätthålla en hyfsad hygien, föra oss bland folk, o.s.v.

Jag vill även tillstå att behovet av att kunna räkna ut världens enklaste "matematiska" uppgift endast genom att bruka sunt förnuft och rationellt tänkande även hör till baskraven.

Men det är faktiskt ganska många som fallerar på dessa övriga punkter, speciellt på den sista...

Nedanstående exempel är tagen från en typisk sådan matematisk uppgift som det kryllar av i sociala medier.

För att räkna ut denna uppgift och liknande bör man använda följande enkla punktlista:

1. LÄS UPPGIFTEN ORDENTLIGT! Inte bara en gång utan helst hundra gånger tills du är helt på det klara vad det är som ska göras...

2. Om man har gjort nummer 1 så inser man att eftersom det står att 90% av alla inte fixar att räkna ut detta, så bör man med sunt rationellt tänkande inse att det måste ligga en hund begraven här.

Det är ju nämligen så att den rent matematiska operationen i denna uppgift är så urbota enkel att till och med en rabiat skvallerkärring, (alternativt 2-åring) skulle klara av det.

Men eftersom det står som det gör så lär det inte vara den rent matematiska operationen som är det kluriga här...

3. Lös uppgiften och bifoga eventuellt ditt svar till kommentarsfältet, men se först till att läsa igenom vad alla andra har skrivit, och bilda dig en uppfattning om vilket av de svarsalternativ du har kommit fram till som kan tänkas vara det korrekta.

Ovanstående punktlista är ju egentligen mycket simpel, och om alla skulle kunna följa den så hade mitt liv inte behövt kretsa kring att moderera såna här löjliga trådar i vissa grupper på Facebook.

Jag blir nämligen så fruktansvärt trött på folk. Inte egentligen på det faktum att de svarar fel (Jag vill hävda att det snarare är 99% som svarar fel på ovanstående uppgift), men mest på att de fortsätter att hävda att deras svar MINSANN är korrekt trots att de har blivit överbevisade tusen och åter tusen gånger...

För er som läser denna blogg, så får ni gärna skriva svaret på ovanstående "matematiska" uppgift, förutsatt att ni följer ovanstående punktlista och att ni bifogar en härledning till hur ni kom fram till ert svar...

torsdag 28 januari 2016

Nio och en halv miljarder

Det börjar på N och slutar på ordea.

Sådärja, nu har jag i vanlig ordning undvikit att namedroppa...

Ovanstående är namnet på min bank, och det går tydligen inte så bra för dom, eftersom deras vinst hade beräknats till tio och en halv miljard, fast den blev en miljard lägre än väntat. Fan vad synd det är om dom...

Jag fick nyligen mitt fjärde nya Visakort inom två veckors tid hemskickat från ovanstående bank, då de skickar ut nya eftersom de har gjort nån uppdatering i sina datasystem som gör att alla måste byta till nya kort. Det är oklart om de har gjort fyra nya uppdateringar och därför måste skicka ut fyra nya kort, eller om det helt enkelt är någon klappskalle som har tryckt på fel knapp. Jag röstar på det senare alternativet.

Denna klappskalle har tydligen lyckats med konststycket att minska bankens vinst med en miljard, snacka om att denna person borde få sparken, men hen lär väl få löneförhöjning istället...

Livet är allt bra orättvist, själv gör jag allt rätt hela tiden men ändå går allt åt helvete.

Dags att byta bil igen för femtioelfte gången på tre år, trots att jag köpte en reservdelsbil för att kunna repa den så är det ju lönlöst när man inte vet vad det är för fel på skiten...

SUCK

Nåväl, det är väl bra att bryta ihop och komma igen, för det hade ju kunnat vara värre.

Tänk om jag hadde jobbat på N(ordea) och slarvat bort en miljard.

Vilken ågren...

tisdag 19 januari 2016

Traderaholist

Det blir lite som ett gift.

Efter många års motståndskraft blev jag tillslut inlurad i traderaträsket...

Och man blir lite besatt av att köpa saker eftersom det är så billigt.

I slutändan blir det ändå ganska dyrt eftersom man får pröjsa en miljard i frakt på varje liten pryl man köper.

Det är dock inte själva handlandet som gör att jag fastnat.

Det faktum att man kan sälja precis vilket jävla skit som helst och att det alltid finns nån jävla klappskalle som köper är det som fascinerar mig mest...

Det senaste idiotiska köp jag noterade var nån som sålde ett FODRAL till ett gammalt nintendospel. Alltså bara själva asken, utan spel...
Dessutom var den sliten och trasig!

Trots detta var det nåt pucko som köpte den för drygt 400 spänn plus frakt... :)

Måste vara en hängiven samlare alternativt icke läskunnig köpare.

Nåväl. Han som sålde skiten lär ju vara nöjd iallafall :)

tisdag 5 januari 2016

Mycket ska man höra

Idag läste jag om den senaste trenden för gravida.

De hittar på en massa trams men det här är nog nåt av det mest korkade jag har hört.

Tydligen finns det forskning som bevisar att foster mår bra av musik och att kor som lyssnar på Lou Reed ger mer mjölk...

Nu har nån överbetald forskare, oklart om det är samma idiot, tagit fram en högtalare som kallas för Babypod.

Och ja!

Tanken är att gravida kvinnor ska stoppa upp en högtalare i ni vet vad för att ungen ska höra bättre...
Och det finns även en tillhörande  öronsnäcka så att morsan kan lyssna på samma musik.

För tydligen räcker det inte att spela musik på vanligt sätt eftersom ljudet inte blir tillräckligt högt för att ungen ska höra det.

Det mest tragiska är givetvis att detta garanterat kommer att bli den nya innetrenden på Stureplan.

Nästa steg blir väl att utveckla en ny fittmobil som man kan trycka in så att ungen kan börja nätsurfa innan den kommer ut?

För tänk vad tråkigt det måste vara att bara ligga därinne och vänta i 9 månader...

Hade jag vetat om sånt här innan jag föddes tror jag nog att jag hade stannat kvar därinne!

fredag 1 januari 2016

Nytt år och nya inlägg

Som alla vet är den här bloggen extremt aktiv.

Minst 5 inlägg per år är ju ett extremt tempo...

Mitt nyårslöfte i år blir att öka tempot till minst ett inlägg varannan månad.
Vete fan hur man ska hinna med det men vad gör man inte för sina följare :)

En kväll som denna hade man dock hunnit blogga hundra gånger om material hade funnits...

Det är uppenbart att alla som söp ihjäl sig igår fortfarande är döda för centrum är som ett stort öde träsk. Den enda aktivitet man kan notera är några lediga taxibilar på tomgång.

Resten av staden är hemma och knaprar Treo...