För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



onsdag 29 september 2010

Trappskräck

Har hört talas om torgskräck och hisskräck. Men trappskräck är ett nytt fenomen. Tills idag. För vi har varit på kurs idag, jag och Tony. En kurs i handhavande av trappklättrarmaskin.

Det är vad det låter som. En makapär som man kan använda för att transportera människor som inte själva kan gå uppför och nedför trappor utan att behöva bärhjälp. Bra för ryggen och bra för landstingets ekonomi.

Trodde dom. Men de hade fel.

För de där maskinerna lär ju kosta några kulor.
Och dessutom får man ju livshotande nervösa problem när man åker, detta kommer att generera dubbelt så många patienter till psykvården. Åtminstone om det är jag som ska köra dom uppför trapporna. Sen måste även jag samt de anhöriga läggas in på behandling så det kommer ju att bli svindyrt det här!!

/Seppo

måndag 27 september 2010

Pang!

Jag brukar numera handla min middag på Statoil ganska ofta. Kalaskulans husmanskost i låda med tillhörande minimorötter i tätt försluten luftfylld plastpåse.

Alla tror att jag köper dom där morötterna för att vara nyttig. Fel!

Det finns bara en anledning. Att skrämma Moa till förtvivlan. Ty när man ska öppna dessa påsar kan man klämma dom tills de spricker varvid ett mycket högt pangljud uppstår. Detta pangljud skrämmer inte så många. Men det skrämmer Moa. Och det är precis lika kul varje gång...

Jobbigt va?

Nästan lika jobbigt som att köra 4.45-18. Men sånt är livet på en pinne. Hoppas Tvenne vaknar till liv snart...

/Mumlet

söndag 26 september 2010

Grels

Nu är det dags att blanda ny saft, ty den levande legenden har åter anlänt till Bergvikskurvan 5!

Det kanske kan tänkas vara lite tragiskt det där. Att åka taxi runt hela norr och västerbotten i socialt syfte. Men tänk efter lite. Hade du haft obegränsat med resurser så hade tanken säkert inte varit lika främmande. Och eftersom alla vi som jobbar på det här företaget är så underbart trevliga så är det väl inte så underligt ;)

Apropå trevlig. Jo det är han ju onekligen. Jag längtar till den dan jag själv får köra honom. Finns nog en hel del oförglömliga anekdoter att hämta där.

Den lyckliga tranportören idag är Tuomo. Och han verkar trivas. Som alla finnar gör när dom får äta i obegränsad mängd.

Nä det var kanske lite taskigt. De kan vara trevliga även när dom är hungriga... Ibland.

Och barnboxarna vi fick från Frasses var mycket smakliga! Tack :)

lördag 25 september 2010

Alla finlandssvenskars blodiga natt

Som ni vet hade jag en släng av arbetsiver förra veckan. Men som väntat gick den över snabbt.

Och i natt var den definitivt som bortblåst. Tjejer som krälar i sina egna kroppsvätskor. Färdtjänsttanter som råkar bo mitt i en byggarbetsplats fylld av lera och stenar stora som hus. Inte kan de gå heller så de måste bäras.

Mina skor ska in på kemtvätt snarast


I växeln sitter tornedalsmaffian och smider onda planer på vilka horribla uppdrag de skall förse en med härnäst.

Och till råga på allt så måste man stanna kvar en timme extra på morgonen för att någon har räknat alldeles uppåt väggarna fel på antalet morgonbilar.

Nåväl

Jag överlevde ju även den här natten. Och jag ska överleva nästa. Hoppas jag.
Helt säker får man aldrig vara...

fredag 24 september 2010

Fringe

Det här är säkert ett trist, tråkigt och mycket tjatigt inlägg för dom som inte hänger med i serien. Men jag har första säsongen på DVD...

Först till kvarn får först låna

Nu till handlingen. Om jag har fattat det rätt så har alltså "våran" Olivia bytt plats med den alternativa Olivia. Och våran Olivia har blivit medicinerad så att hon börjar tro att hon hör hemma i det alternativa universumet, och har fått vissa av alternativa Olivias egenskaper, som t.ex. skarpskytte. Samtidigt har alternativa Olivia infiltrerat sig i "vårat" universum utan att nån misstänker nåt. Eller gör dom?

Onekligen lite lätt komplicerat. Men spännande är det ju. Och det blir spännande att se vilken roll taxichaffisen Harry får i fortsättningen. Min gissning är att vi inte har sett det sista av honom. :)

onsdag 22 september 2010

Linsträning

Har idag testat att ha plast i ögonen. Trodde aldrig jag skulle få för mig att göra just detta. Men tiderna förändras väl. Eller så är det 33-årskrisen. Jo så måste det vara, för tiderna är desamma. Det sa dom på teve idag.

Hursomhelst så gick det faktiskt över förväntan. Det är inte lika bra som glasögon förstås, men helt klart godkänt iaf.

Hade ju förstås varit trevligt om man hade fått ta med sig dom hem också. Fast det fick jag inte. För Synsam hade beställt fel sort, så då får jag vackert vänta en vecka till...

Nåväl, det brinner ju inte i knutarna.

I övrigt så funderar jag över det faktum att jag alltid har mer att göra på mina lediga dagar än då jag jobbar. Skumt.

måndag 20 september 2010

Höstfeber

Haft pokerkväll med Stefan och Tuomo... Var onekligen trevligt, även om det är trist att vinna händer p.g.a. tankevurpor... Men sånt är ju livet, ibland åker man på en bränna, och förhoppningsvis lär man sig av misstaget så att man inte gör om det.

Det tror jag han gjorde.

Hur gick det ekonomiskt då tänker ni? Ja det spelar ju egentligen ingen roll... plus minus noll för min del och det får jag vara glad för efter den minst sagt dystra starten...

Fast det är ju inte därför vi spelar, den sociala biten är klart viktigare, så jag hoppas vi blir fler nästa gång!

Idag har jag verkligen kommit till insikt om att hösten är här för gott.
Först blev jag lite dyster över tanken, men sen kom jag ju på att hösten är filmens och tv-seriernas årstid och då blev jag genast mycket bättre till mods.

Faktum är att tredje säsongen av Fringe startar på torsdag kväll amerikansk tid, och det är absolut något som inte får missas! För den som inte har hört talas om den serien kan jag rekommendera den varmt.

Nä det är inte för att huvudrollsinnehavaren är en av de vackraste kvinnor världen har skådat, utan för att handlingen faktiskt är riktigt bra... :)
Något eller väldigt jättemycket komplicerad är den. Ja absolut. Fast sånt gillar jag skarpt... Alltid bra att få gnugga geniknölarna ibland. Det får ju inte gå till överdrift förstås som det gjorde i de tre sista säsongerna av Lost...

Och snart så börjar färdtjänsttanternas nya mantra.

"Det är så jobbigt med alla löv som fastnar i mina rullatorhjul!"

Om nån kläcker ur sig den kommentaren sätter jag nog kaffet i halsen...

söndag 19 september 2010

Jag måste blogga

Har inget att skriva om idag. Så då skriver jag väl inget...

Hej då!

lördag 18 september 2010

Vilse i pannkakan

Powerwalk idag. Hade planerat att gå via Svartöstaden in till stan. Sen tyckte jag att jag hade hittat en bra genväg genom skogen. Men det blev en senväg. Som så ofta förr.

Med tanke på att jag spenderade ganska många timmar per dag där uppe bland de gamla järnvägsspåren med gänget när jag var 13 så tycker man ju att jag borde hitta. Men tiden har väl haft sin gilla gång. Endast de gamla vagnarna står kvar där. Helt orörda. Om möjligt ännu mer rostiga än de var då för 20 år sen.

Kan då passa på att reflektera över hur en statligt ägd institution fungerar. Hade SSAB varit i privat ägo hade de där vagnarna varit sålda eller nedsmälta för länge sedan...

Men lite kul är det med nostalgin. En del av det klotter vi åstadkom då kan fortfarande skönjas. Efter oss har fler ungdomar varit där och härjat. Och fler ska de bli. Men i hjärtat har tiden stått stilla.

Den planerade timmeslånga promenaden blev 90 minuter. Och lika glad är jag för det men mindre glada är mina fötter.

Fast de kommer igen. Det brukar de göra.

Vad tänkte jag på?

Har tidigare dryftat iden om att sluta. Vet inte vad jag tänkte på då. För de tre senaste dagarna har jag skrattat så mycket i taxin så jag tror jag kommer bli minst 200 år gammal. Eller 33. Kanske dör av skratt...

Nä så illa är det ej, men kul har jag haft. Och kul ska jag ha. Nästa vecka säljer jag väl bilarna igen...

Det är nog för att det är val snart. Jag är som en politiker. Byter åsikt stup i kvarten och gör kovändningar bara för att fiska väljare.

Alla som talar om att idol och andra liknande program är spektakel borde ju ta och kolla in valdebatterna...

Nuförtiden handlar det mest om vem som har köpt flest tobleronebitar med statens kreditkort samt huruvida man anlitat svart städhjälp eller inte.

Tjuv och rackarspel. Precis som hämtat ur ett avsnitt av Glamour. Tror jag. För den serien har jag aldrig sett. Kommer aldrig att se.

fredag 17 september 2010

Mumlet McRae

Mitt nya smeknamn. Tror jag förtjänade det epitetet. Men det är klart att när det sitter fyra överförfriskade gangsters i höger baksäte och skriker av eufori så kan det komma en och annan oförglömlig kommentar.

Hade ett par trevliga minuter där. Allstars via lerbäcken till gäddvik. Oförglömliga resor har jag haft förr. Oförglömliga p.g.a. kunder man aldrig mer vill köra. Och så såna här körningar. Kunder man gärna skjutsar runt på hela kvällen gratis. Bara för att de är så underbart härliga.

Så är det. Punkt och slut.

/Mumlet McRae

Blandsaft

Dagen började i tårar efter att datorn havererade... Fast jag lyckades rädda den efter en heroisk insats.

Sen slutade den i tårar. Fast det var sannerligen glädjetårar. Fick köpa saft åt von Grels. Legenden von Grels menar jag då.

Helt underbart roligt är det här jobbet ibland. Lyriskt kul. Det är en sak som är säker.

Att en näsa blev halvt knäckt efter en armbågstackling under nattlig fotboll var förstås inte riktigt lika kul, men det slutade ju ändå ganska bra :)

Nu ska jag skjutsa hem galna gänget igen. Upplagt för fler roliga och oförglömliga episoder med andra ord... Helst utan vite av blod och andra kroppsvätskor.

Ha det gott i natten

/Mumble

torsdag 16 september 2010

Hatar Windows!

"explorer.exe har stött på ett problem och måste avslutas". Detta meddelande har jag fått 543 gånger nu inom en tidsram av 7 minuter. Starkt irriterande...

Kan inte nån vänlig själ förbarma sig över mig och förse mig med ett fungerande operativsystem som t.ex. KDE eller Redhat eller vad som helst...

För nu eldar jag snart upp den här jävla skitdatorn!

/Argbiggan

onsdag 15 september 2010

Paltkalas

De säger att palt är ganska dålig dietmat. Det må så vara. Men det är helt enkelt för gott att avstå!

Nån gång måste man ju få svulla...

Kollade faktiskt upp myten för att se om den var sann och det verkar den vara, men tvärtom vad många tror är det inte potatisen som är farlig utan mjölet! Kolhydrater så det skriker om det för att inte tala om alla kalorier...

Men som sagt, har man varit så duktig som jag har varit får man lov att fuska lite!

Jag lyckades till och med avstå krämbullen som Britta kom förbi med på jobbet, trots att jag blev ivrigt påfrestad av en viss retsticka...

Men du är förlåten... För nu har jag bestämt mig på allvar, så det finns inget som kan få mig att backa!

/Andres

tisdag 14 september 2010

The Book of Eli

Kollat hyrfilm idag. Måste vara minst 5 år sen sist... Jag brukar ju vanligtvis hitta mina filmer på annat sätt... Men det kan väl vara kul med variation ibland :)

Idag kollade jag på "The Book of Eli" med Denzel Washington.

En rulle som utspelar sig 30 år efter "katastrofen" som de kallar det... Denzel spelar Eli som är nån slags snubbe med ett uppdrag. Han ska leverera en bok till USA:s västkust för att världen ska kunna räddas. Typiskt amerikansk patriotism med andra ord...

Givetvis störs Eli på sin väg av några elaka skurkar som också vill lägga vantarna på boken. Vilken tur då att Denzel kan slåss som en riktig karl... :)

Halvseg och torftig handling kan man nog påstå, men i en mycket snygg förpackning. Både bild och ljud är i toppklass, med stundtals riktigt snygga miljöer, likaså är skådespelarprestationerna på topp.

Överlag är detta en sevärd film som får mummelbetyg 6 av 10.

Det är lyriskt!

Systemet har havererat på morgonen. Telia har tydligen nåt stort fel i hela Norrland...

Helt underbart.

Alla nya chaufförer har ju aldrig hört talas om det här med sökkedjor och manuella utrop. För att inte tala om telefonisternas ringrostighet inom samma område...

Men jag tycker det är jävligt roligt. Helt underbart kul. För en gångs skull är det roligt att höra alla dårar som ropar i radion utan att fatta nånting... :)

/Anders

måndag 13 september 2010

Vandalernas natt

"Vandaler Vandaler! Förbannade mongolider och vandaler!"

Detta kan man ange som förklaring när systemlampan lyser rött eftersom man har glömt att tanka sitt kontantkort...

Jag antar att åkaren i fråga tror att det är nån snorunge som har snott hans antenn eller nåt. Men så är det ju givetvis inte...

Jag ska inte klaga. Alla kan ju inte komma ihåg allt. Det är endast jag som aldrig glömmer nånting...

Vissa är stora i förnekelsen. Man kan även köpa biljetter till hockeymatchen på lördag, trots att man dömt ut laget på förhand...

Vad heter denna smarta åkare då tänker ni?
Nä den tänker jag inte bjuda på. Jag är alldeles för subtil för att namnge folk.

Nä nu blev jag sugen på en Big Mac... :)

/Mumlet

Den blänker

Fick bästa kommentaren på länge idag. "Oj så gul den är!"

Gillar att kunderna noterar när man har tvättat bilen...
Känns ju alltid bra att det hårda arbete man lägger ner gör någon till gagn.

Och gul är den. Utvändigt. Ty 66 har fått lite plåster på såren. Satt och klistrade tejp i två timmar igår...

Och invändigt är den svart. Mindre brun än den var igår. För jag har även dammsugit den...

Detta gör mig nöjd och glad, för min yrkesstolthet är hög och min ambitionsnivå likaså.

Jag har till och med putsat sjärnan med kromglans!

/Mumlet

söndag 12 september 2010

Sent ska Däckia vakna

Fick brev från Däckia i fredags. De har bokat in en tid för att byta däck på gamla Bettis den 15:e Oktober. Nu fick jag en tår i ögat :(

Bra!

Ni kan fara till Storsund och byta på plats! Den står nederst i den tredje högen från vänster...

Skicka fakturan till S på Tunastigen 3...

Kanske dags att börja samköra sitt kundregister mot bilregistret? Men bara kanske...

Tänkte fara och bättra på tejpen lite på 66 nu... DEN ska ha nya däck den 14:e :)

/Andres

lördag 11 september 2010

Stroganoff ala Mumble 2

Mitt förra recept blev komprommeterat av TL.

Så jag var tvungen att skapa en reviderad version. Nu ännu godare! Framför allt blev den starkare... Inget Findus får plats i mitt hem!!

Jag blev faktiskt riktigt nöjd, även om det bränner i gommen... Men smakar det så kostar det...

Livet känns gott just nu. Kan inte sätta fingret på det. Men. Trots att jag lyckades läsa fel på schemat och skriva upp mig själv på en helnatt igår känns det gott.

Nu ska jag promenera till Coop och köpa matlagningsgrädde. Sen blir det 16-s. Kanske till 21 eller 22? Kanske längre. Den som lever får se vad öltarmen har i sin beredskap i afton...

/Andres

fredag 10 september 2010

Minus 2

Nä det är som tur är inte utomhustemperaturen jag talar om. Än...

Köpte en sån där avancerad vågsak som mäter vattenhalt och muskelmassa och en massa annat skit på Claes Ohlsson. Inte för att jag ville ha en sån utan för att det var den enda modell de hade. Och jag är som bekant inte så bra på att vänta...

Den tycks funka. Och det gör tydligen också min diet. Det är ju bra antar jag...

Fast det är egentligen ingen diet, jag äter ju mycket godare mat nu än jag gjorde förut! Och det är rätt trevligt att slippa halsbrännan varje morgon som man hade förr eftersom man kvällen innan tryckte superskrovmål på max 5 minuter innan de stängde.

Anders N köpte godis igår... Aja baja! Men en eloge till honom och till mig för att vi har sån disciplin... Jag åt bara fyra och Anders åt nog inte heller så många :)

/El Mumbelo

onsdag 8 september 2010

Jag hatar usla skolskyltar!!

Trodde jag var smart när jag köpte två begagnade skolskyltar. Spara pengar kan man göra här tänkte jag. Men ack så jag bedrog mig. Jag brukar inte vara så kortsiktig.

Vilket jädra rackel. Alltså dom funkade ju då när jag köpte dom, men nu är de trasiga båda två...

Måste spänna fjädern på den ena.

Och den andra ska jag elda upp. Förbannade jävla skitskylt!!

Har stått i två timmar och försökt laga den idag, men det är lönlöst. Ringer KRT och beställer en ny skylt nu. Så det så!

/Argmumlet

måndag 6 september 2010

Den ständiga jakten

Idag börjar den. Årets älgjakt. Hurra säger alla skjutgalna gubbar där ute... Äntligen får man göra det lagligt...

Jag har inte förstått grejen riktigt, att sitta där ute timme efter timme och vänta för att helt plötsligt få en chans att hinna slita upp bössan på tio sekunder och fyra iväg en salva. Träff! YES! nu har jag en 200 kilos koloss där nere som ska släpas 2 kilometer till närmaste väg...

Ni får svårt att övertyga mig om storheten i det hela.
Själv jagar jag inte älg. Bara flickor. Det går inte särskilt bra, men en sak har jag lärt mig. Ha bössan redo när dom kommer!

Tolka det som ni vill. Hagelbössa,sparbössa eller annan bössa. Men ha den redo!

/Mumble

söndag 5 september 2010

Det hände igen

Körde 21-slut igår. Eller rättare sagt skulle köra...

Men eftersom jag lider av den kroniska sjukdomen öltarmvred så blev det inte så. Det blev 21-22.30.

En körning á 130 kr... Alltid något säger den positive...

Letade på Wiki efter information om mitt sjukdomstillstånd, det tycks inte finnas nån annan som har samma symptom. Det konstiga är ju att det kommer och går. Vissa dagar känns det inget och andra dagar är det helt olidligt.

Den senaste forskningen inom området pekar dock på att symptomen relaterar att öka när krogen är öppen samtidigt som det finns väldigt sparsamt med jobb.

Inget är dock bevisat.

Jag hann med att åka med 63. Nu är den trasig igen. Surprise surprise...

/The Mumble

lördag 4 september 2010

Garderobsrensning

Nu ska dom ta mig fan ut!

Idag fick jag gräva som en besatt efter nån t-shirt som man vågade ge sig ut i... Högen med gamla kläder från förr hopar sig oroväckande hög.

Förvisso har den senaste tidens positiva vikttrend medfört att jag numera kan börja använda en hel del kläder som jag hade innan 2004, men det modet är ju hopplöst ute... och eftersom min 33-årskris ständigt gör sig påmind måste jag ju numera pryda mig i en mer ungdomlig stil :)

Så det är dags att rensa ut alla gamla skjortor och göra plats för lite t-shirts och en och annan hood. Jag är med andra ord en av de få hoodbeprydda individerna i samhället som inte stjäl och bedrar. Inte från taxichaufförer i allafall :)


Så nu ser mitt hem ut som en typisk secondhandaffär. Jag är ju som bekant en ganska upptagen man, så det kanske tar sin tid, men det ska bli bra! Så småningom...

/Mumlet

torsdag 2 september 2010

Tappa inte ögonen!

Jag tänkte kalla detta inlägg för "tappa inte öronen". Men det är ju ologiskt. Jag har ju inte ljud i bloggen...

Orsaken till att ni eventuellt ska tappa era ögon, fast jag inte vill det, är att mumlet har problem med något som mumlet aldrig någonsin har haft problem med...

För med en herrans massa utbildningar i data som jag har haft, för att inte tala om de herrans massa timmar med självlärning jag har haft borde man ju kunna det mesta...

Men nu står jag mig blank. Kliar mig i de allt djupare finska vikarna.

För jag har fått nåt slags odefinierat virus i Firefox som dirigerar mig till fel internetsidor med jämna mellanrum... Extremt irriterande. Dessutom startar Firefox sökmotorn Bing med jämna mellanrum :)

Trots att jag har installerat om Firefox och kontrollerat samt återställt alla relaterade registernycklar kvarstår problemet. Och det är bara i Firefox det händer.

Om man använder sig av det utomordentligt sugande skitdåliga programmet Internet Explorer funkar allt bra. Eller så bra som det kan funka med IE...

Tror i mitt stilla sinne att det är nåt som herr Bill Gates har fixat till bara för att jag råkade baktala honom lite i min blogg häromveckan...

Skulle inte förvåna mig alls. Inte ett dugg.

/Mumlet

Powerwalk

Idag blir det powerwalk runt skurholmsfjärden med Tore. Förra veckan var det med Micke.

Kanske är det min lott i livet att få fart i fläsket på de gamla gubbarna?

Inte helt fel, man får ju fart på sitt eget fläsk oxå :)

Och sen är det faktiskt ganska skönt... vackra damer och frisk luft, vad mer kan man begära :)

Så länge jag slipper prata med damerna då förstås, för sånt tenderar ju att sluta i katastrof :)

Ikväll blir det premiär för Mackans matklubb. Vi är ett gäng grabbar, just nu bara jag och Mackan, intressenter sökes, som har tänkt börja koka ihop lite schyssta maträtter hos varandra då och då...

Ikväll tror jag det blir flämtande uttern kanske, och till förrätt mackans räkspecial!

Mums filibabba!

/Mumlet

onsdag 1 september 2010

Nu blir det andra bullar 2

Det har varit några gråa dagar på mummelbloggen. Det som själen känner är det som jag skriver om. För det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra. Skriva från hjärtat alltså.

Kanske är det några läsare som blir besvikna. De läsare som brukar besöka mummelbloggen i syfte att få sig ett gott skratt menar jag då. För de är ganska många antar jag.
Jag ska inte göra er besvikna. För nu mår jag bättre och det kommer att återspeglas i bloggen. Kanske inte idag men inom kort.
Jag har nog alltid haft ett sånt känsloliv tror jag, som en berg och dalbana. Men för det mesta kan jag kontrollera det, något som onekligen har varit tufft ett par dar.

Idag har jag haft en hektisk dag. Lyckats med en hel del och misslyckats med en del annat.

Jag har satt upp en slangvinda i tvättstugan idag. För att få dit den krävdes genomgående bultar från andra sidan vägen. Och det hade väl gått bra. Om jag inte hade varit för stark eller optimistisk om väggens styrka. Ty en gipsvägg i ett hus från 1955 är ganska skör vilket jag bittert fick erfara, då jag lyckades slå in en bult genom väggen och in i nästa rum...

Men sen gick det bra. Så den sitter på plats och det funkar som det ska. Ganska nöjd är jag med min bedrift ändå.

Jag har också lyckats montera de två bord som jag köpte på Ingvar Kamprads Egen Affär igår. Samt lyckats dränka min Bonsai och slå sönder ett av cognacsglasen...

Men det är små problem på en i övrigt blå himmel!

/Mumlet