För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



söndag 31 oktober 2010

Ni är för trevliga

Jag råkar föredra det täckta könet...

Idag har jag nog kört in det dubbla mot vad jag oftast gör när vissa andra sitter i växeln :)
Även Marcus är trevlig men det blir ändå inte riktigt samma sak. Man sitter helt enkelt kvar i bilen vilket osökt resulterar i större kassa. Med den insikten borde jag följdaktligen föredra skäggiga män och arga otrevliga kvinnor. Fast det gör jag inte ändå :)

För jag skulle aldrig vilja byta bort er

Kram till alla härliga tjejer i växeln. Ni gör ett fantastiskt jobb!

Och jo... du kan oxå få en kram Marcus.. Om du rakar dig först :-P

/Andres

lördag 30 oktober 2010

De har växt

Mina ringar har växt.

Alltså jag är ju egentligen ingen sån där ringkille. Ni vet en sån där fåfäng kille. Som kammar sig, fixar och donar. För typ 20 år sen betecknades alla såna killar med ett ord som börjar på b och slutar på ög. Numera är det ju inte så. Det vet jag ju...

Så det är faktiskt lite kul att styla sig lite grann ibland.

Men en sån där fåfäng kille med en massa ringar i örona och på andra ej nämnbara ställen är jag inte... Det tror jag inte att jag är i alla fall. Jag kanske blir om 15 kilo.

Men visst är det ändå lite kul att göra sig fin för flickorna.... Inte för att jag vet om dom gillar det... Och såna tjejer som föredrar utseende framför insida är ju egentligen inte såna tjejer jag föredrar.
Men det är klart att det knappast kan skada att se lite frän ut :)

Fast nu har jag stött på patrull

Jag tappar mina ringar hela tiden. De verkar ha blivit större. Eller så har fingrarna blivit mindre. I egenskap av tämligen kultiverad och högutbildad akademiker som jag är skulle jag rösta på det senare. Men vem vet... Kanske även ringar nöts vid intensivt användande? :)

/Ankan

fredag 29 oktober 2010

Jag blir större och mindre

Det är inte klart än. Det vill jag bara poängtera. Men om det blir som det kanske blir så kanske det blir bra. Vi blir större. Med vi menar jag då Sexans Taxi AB.

40-talet nya bilar anknutna till vår växel kan bara innebära en sak. En jävla massa mer personal i lokalerna. Och eftersom alla, och då menar jag typ ALLA chaufförer inklusive jag oxå är därinne hela tiden fast vi inte borde kommer det nog att bli ganska trångt. Tur att jag å Marcus blir mindre hela tiden, så att vi kanske ryms allihopa :D

Tung bokföringsvecka

Jag har beslutat mig för att överföra all min bokföring till ett nytt mer överskådligt bokföringsprogram... Har några månaders tungt pappersjobb framför mig. Men det måste göras, om jag ska flytta måste jag ha bra ordning på papprena :)
och ju förr det görs desto bättre.
Så nu finns det nog flera pass tillgängliga för den som vill ha...

/Andres

torsdag 28 oktober 2010

Tre komma åtta

3.8. Tre komma åtta!

Som ni säkert redan vet har jag levt mitt nya liv i snart 11 månader nu.
Och det har funkat bra hela tiden, men förra torsdan började jag testa att ersätta vissa måltider med såna däringa hokuspokus-shaker.

Egentligen är jag ju lite skeptisk till sånt här, men om man inte har testat så kan man inte heller avfärda. Och därför testade jag. Och nog funkar det alltid...

Jag har alltså tappat 3.8 kilo på en vecka, och det mesta är fett!!

Inte kan man ju klaga på det, så länge det inte fortsätter så för då kommer jag att väga 70 kilo till årsskiftet :)

Nu kan man ju tro att jag plågar mig själv fast det gör jag absolut inte. Kan ju äta i princip vad som helst utan att överstiga min kalorigräns. Och i lördags hade vi en helkväll på stan. Trots detta visade mitt dataprogram gröna siffror efteråt!

Ett tips till alla som känner sig missnöjda med livet. Testa denna metod! Ni kommer inte att bli nöjdare med livet för det kan man inte bli. Nöjd alltså. Men smalare kan man bli!

/Mumlet

onsdag 27 oktober 2010

Lämna den ifred!!

Han må vara lite udda...
Men han är faktiskt våran bästa kund. Och den där saften köpte jag exklusivt för hans skull. Så var vänlig och lämna den ifred!!

För den som inte är insatt så pratar jag om Eskils saft. Den saften jag köpte åt honom den kvällen han var på besök hos oss och var törstig. Några kanske tycker det är hamigt att göra vad som helst för sina kunder. Det gör inte jag. För utan dom står vi oss slätt. Kundens bästa är det viktigaste för mig. Även om den råkar vara klädd i kilt och cykelshorts.

Därför tycker jag att vi kan köpa saft åt Eskil. Och dessutom låta den vara ifred tills han kommer och besöker oss nästa gång!

För det gör han. Garanterat. Åtminstone om han får behålla sin saft.

/Andres

måndag 25 oktober 2010

Nu blev jag ännu argare!

Först var jag rätt glad.

Fick ju utlopp för lite aggressioner under dagens PSI-pass på Inpuls. Sjukt jobbigt men sjukt skönt efteråt. Knappast lika skönt imorgon, men morgondagens problem hör morgondagen till.

Efter träning blev det poker, och även den gick som på räls... Detta sammantaget borde rendera i glädje.

Men jag är skitarg!

Orsaken till detta stavas Facebook. Eller egentligen inte Facebook, utan det faktum att de luras! Hittade en Mario-app och blev superlycklig! Äntligen ett riktigt kvalitetsspel på Fejan tänkte jag. Men jag hade förstås fel...

För skiten funkar ju inte!!! Jävla lurendrejeri! Förbannade vandaler och mongolider! Det är vad dom är! :D

Ockerhyra

M skickade mig till Arvidsplog inatt. Vitt var det där. Och tämligen halkigt. Tur man kör rätthjulsdrivet.

Fast nu var det ju inte det jag skulle gnälla på. Utan på Lulebo. För har man råd att klippa gräsmattan klockan 8 på morgonen den 25 oktober är hyrorna för höga.

Nu kommer väl nån besserwisser och påstår att de säkert inte klippte gräsmattan utan var där och blåste bort löven. De gjorde ett dåligt jobb isåfall...

Och det lät lika jävla högt! Fy skäms på er! :D

lördag 23 oktober 2010

Linkin Park - A Thousand Suns

För er som gillar det Linkin´ Park tidigare har gjort kanske den här skivan är en besvikelse. Det här låter inte som Linkin´Park.
För den nya skivan låter inte som nåt NÅN har gjort tidigare.
Detta är inte musik det är konst. Det är inlevelse av den högre skolan.

Helt enkelt något av det allra bästa jag någonsin har lyssnat på, och det behöver jag verkligen en kväll som denna.

Har verkligen inte lust att köra taxi idag, men med den här skivan i spelaren kanske man kan mäkta med en körning eller sju.

Betyget kan inte bli annat än sex av fem möjliga.

fredag 22 oktober 2010

När livet vänder

Hade goda vibbar nyss. Sen vände det igen. Som på en femöring

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag vet ju hur det är, men likafullt blir man lika förvånad varje gång.

Tycker att jag borde ha insett hur världen funkar vid det här laget. Men tydligen inte.
Kanske är det just det där med funktionen som är problemet, för funkar världen egentligen eller är det bara en illusion?

Vi individer är just individer. Obetydliga förvirrade små kryp är vi, som går omkring och irrar runt. Men ändå kan minsta lilla sak vi gör förstoras och skapa lavinartade konsekvenser.

Det har hänt förr. Det kommer att hända igen. Jag vill inte, men jag måste.

torsdag 21 oktober 2010

Storebror

Fan vad kul det är att spionera!

Akta er alla mina kära och okära chaufförer. Nu har Mumlet fått tillgång till åkarwebben... Där kan jag kolla ALLT ni gör. Körningar, hastigheter m.m.

Något jag aldrig har tyckt om är fortkörning med kund i bilen (I det generella fallet, givetvis finns det alltid undantag). Detta har jag redan upptäckt och det är inte acceptabelt!!

Nu är jag inte själv guds bästa barn. Det finns det ju bevis på... Och det är inte lätt alla gånger att hålla sig till lagen. Men jag har blivit bättre på att göra det, och speciellt med kund i bilen är det väldigt viktigt att respektera reglerna.

Om vi ska kunna få någon respekt och framgång som taxibolag så är det just såna här saker som är viktiga.

Fan vad jag gnäller nu

Det måste vara mitt nya, nya liv som orsakar detta. Jag blev nämligen ilurad att testa nåt sånt där pulver av känt märke.
Och jag ska ge det en ärlig chans. Men jag tror inte att jag kommer att fortsätta efter att månaden är slut. För att hur man än vrider och vänder på myntet så är ju jag ett levande bevis på att det går alldeles utmärkt utan.

/El Mumblo

tisdag 19 oktober 2010

Byggarbetsplatsen

Det finns ständigt nya projekt här på Sexans taxi. Idag håller Herbert på att montera spotbelysning i taket.

Nyttan i att ha suspekt så kallad porrbelysning i ett växelrum är för mig oklar, men det kan ha med trivsel och personalvård att göra. Alternativt fick vi ROT-bidrag till installationen...

Och det är ju klart, det är alltid en fröjd att se ett fullblodsproffs som Herbert i arbete. Och spännande kan det bli när stegen havererar... :)

Dock lever han om värre än vissa chaufförer och/eller åkare kan göra när de riktigt eller oriktigt anser sig ha blivit förfördelade på någon körning. Detta trodde jag inte var tekniskt möjligt.

Men man lär sig tydligen nåt nytt varje dag


/Mumlet

måndag 18 oktober 2010

Det är bekräftat

Nu är det för alltid bekräftat. Jag ÄR en fjolla. Punkt och slut.

Areobics i torsdags. Afrodans idag. Jag ser ut som en idiot när jag håller på, det kan det verkligen inte råda nåt tvivel om.

Men det är kul. Bra träning. Både för musklerna och konditionen. Ger bättre koordination och koncentrationsförmåga. Smidigare i kroppen blir man.

Helt enkelt bra på alla sätt. Och att man blir kallad fjolla av alla avundsjuka gubbar som inte vågar gå dit skiter jag i.

Sen till den verkliga orsaken: Att man får vistas i samma rum som 25 svettiga tjejer i tights gör inte ont... Så länge man ser och inte rör! Men säg det inte till nån av tjejerna... ;D

Slentrian

Förr var det tvärtom. Jag åt fel och sen försökte jag åtgärda det med intensiva punktinsatser som fungerade bra. Ett tag.

Men nu är det inte längre så. Sedan jag började med MFP (www.myfitnesspal.com) så har jag börjat tänka efter varje gång jag äter nåt. Noterar allt mer eller mindre minutiöst.

De flesta tycker förstås det är löjligt och det kanske det oxå är. Men det fungerar.
Många tror att det är viktigt att hålla koll på kalorierna man äter, men det är inte det som är poängen. Inte heller är poängen att man måste skriva ner allt man gör.

Det enda som har betydelse är att numera äter jag rätt för att jag vill äta rätt. Det har gått slentrian i mitt tänk, det går med automatik helt enkelt. Det är en bra sorts slentrianism (heter det verkligen så? :)

Dessutom märker jag att jag har råd att förlusta mig ibland, vilket givetvis är viktigt.

För er andra som går i samma tankar som jag gjorde. Sitt inte på röven. Gör slag i saken. Testa MFP eller nån annan liknande site. Själv tycker jag att MFP är bra för att den är gratis. Haken är att man måste vara lite haj på engelska. Men det fixar ni. Bara ni vill. Annars finns jag alltid tillgänglig för översättning... :)


/Nya Mumlet

torsdag 14 oktober 2010

Aerobics

Hemkommen från mitt livs första Aerobicspass kan jag bara konstatera en sak. Det var ännu jobbigare än jag föreställt mig.

Att man är fullständigt uppe i det blå när det gäller flexibilitet och koordinationsförmåga visste jag redan.
Jag har dock inga som helst problem med att folk blir roade av att se mig försöka. Alltid roligt att ge någon ett gott skratt, och de kan definitivt inte anklaga mig för att inte ha försökt, det gjorde jag definitivt.
Oftast alldeles för lite eller för mycket men jag försökte, och sämre kan det ju knappast bli...

Nästa gång har jag som mål att klara minst en övning utan att instruktörens mungipor rycker av återhållna skrattkramper.

Tror inte att det kommer att lyckas nästa gång. Kanske inte heller där nästa. Men jag ger mig inte förrän det sitter. I sinom tid ska det sitta. Som en smäck!

Om det blir nån nästa gång. Känslan är att jag inte kommer att komma upp ur sängen i morgon.

Den som lever får se.

/Andres

Varför har du övergivit mig?

Citerar världens mest kända son i rubriken. För jag skrev faktiskt i lördags att jag inte ville ha snö före fredag. Men tji fick jag.

Inte för att jag är världens bästa barn, det kan jag ju erkänna. Men nån gång kan man väl få som man vill?
Jag har ju trots allt två mentalt sett 15 år gamla tonåringar i mitt stall som helst drar åt varsitt håll så fort de får chansen.

Och i mitten står jag och försöker hålla emot. Tur att jag är väldigt stark.

Sen när jag flyttar om jag flyttar får nån annan stå i mitten. Stackars jävel. Men den dagen den sorgen.

Bra att jag påminde mig själv om det. Jag måste ju till Öhrlings yadayadayada whatever dom nu heter och snacka med dom om vad dom ska ha för att överta all bokföring... För den kan jag knappast anförtro någon av mina hormonstinna tonåringar med.

Nu ska jag åka till Däckia och hämta ut 68:ans däck så att jag kan skruva dit dom ikväll. Om jag ids. Jo det gör jag. Är så illa tvungen...

Inte för att det är halt just nu. Men det kommer säkert att bli det i helgen. Enligt lagen om alltings jävlighet.

Han har fått fnatt

Helnattens snöfall är blött. Kunderna sover och spyr. Snön lyser svart på taken. Endast Marcus är vaken.

Städar som en dåre gör han oxå... Skurar, dammtorkar, dammsuger och rensar tangentbord... Fast inte kan man ju klaga på det... För en gångs skull doftar det faktiskt riktigt fräscht här på kontoret. Han verkar ha fått bra arbetsträning hemma i Bensbyn...
Men det är klart att man blir orolig... Först kommer han ut ur garderoben och sen börjar han städa febrilt på nätterna. Snart köper han väl en manbag med inbyggd Chihuahua och börjar dricka Frappucino på dagarna!

Nu tappade jag tråden. Nåväl det var nog inte nåt viktigt jag glömde. Sitter mest och fördriver tiden i brist på vettiga arbetsuppgifter. För man behöver inte jobba speciellt hårt under en onsdagsnatt i dödens stad.

onsdag 13 oktober 2010

Ansiktsrapning och ögonlinser

Linser har man i ansiktet. Mer bestämt i ögonen. Nä jag menar på ögonen.
Om man får dit dom vill säga... Jag har haft stora problem med just detta, dels för att det här med linser är nytt för mig, men även för att såna där engångslinser är så oförbarmeligt supertunna.
Och när man väl fått dit så att man tycker det känns bra kommer fröker optiker och säger att de glider för mycket så att man måste byta märke. Suck. Fast livet har ju sett värre kriser.

Apropå ansikte


Ansiktsboken är den svenska benämningen på den nya trenden som tar död på allt vad mystik heter. Nu tycker säkert många unga att jag är hemskt gammal, hos de flesta ungdomar är Facebook säkerligen redan passé, men så är det ju. Allt har sin tid. Och att ta sig tid till att logga ut från Facebook samt grundligt rensa internethistoriken från växeldatorn när man varit där kan vara en mycket god ide. För annars kan ansiktet bli mer lämlästat än det är när man har nått sjunde försöket att få in linserna...

Egentligen är det bara kul. Det mesta är ju oförargligt. Och jag är mycket säker på min sexuella läggning så den biten är jag inte speciellt brydd om.

Tur att ingen på sexan ännu har hittat min svaga punkt...

tisdag 12 oktober 2010

Mummelbloggen

Trodde inte att jag hade speciellt många läsare i min blogg. Men efterforskning visar att nästan alla jag känner läser den regelbundet. Det är ju smickrande... Även om man får akta sig lite vad man skriver...

Faktum är att Mummelbloggen idag passerade 5000 sidvyer sedan i maj. Det tycker jag faktiskt ändå är ganska bra.

När sen även för mig helt okända människor läser den blir det ju ännu mer spännande. Nu vet jag ju inte om bäste herr Jensen brukar läsa den här bloggen regelbundet eller om det bara råkade falla sig så... Du får gärna kommentera mer om du vill... :)

Fast jag tror inte att jag vågar mig på ytterligare någon mer Teliakritik i fortsättningen... Då kanske Sexans Taxi AB måste ansöka om konkurs inom en snar framtid... :)

Hoppas att ni fortsätter läsa min blogg, och jag hoppas att ni blir bättre på att kommentera, för det är nästan det som är det roligaste, feedbacken alltså :)

lördag 9 oktober 2010

Nu glider det

Inte bara på isen.

Har varit på hockey idag igen. Andra VIP-logebesöket på en vecka. Samma mat men bättre match. Allt går luleås väg just nu vilket förstås är trevligt.

Men jag har även en viss glidkänsla i livet för närvarande.
Hade det varit för att första halkan hade kommit hade det varit därför det gled. För 66:ans däckmönster är ett minne blott. Nu har inte halkan kommit än, och för varje dag den dröjer är jag tacksam.

Däckbytet är planerat till nästa fredag så ingen vinter före det tack.

Hörde du det nu Gud?

Teven verkar funka bra. Tack Tuomo för billånet...

Även telefonerna funkar nu. Tack Felia för kaoset ni skapade idag. Inte första gången. Inte heller sista. Men vi klarade det även denna dag, tack vare heroiska insatser från heroiska människor.

/El Mumblo

Jag var ful

Känner mig lite skurkaktig. Inte farligt men ändå...

Bytlånade bil med Tvenne i ett enda syfte, att jag behövde en kombi.

Mumlet har nämligen blivit med ny televisionsapparat. Kände att en platt sådan numera är kutym för att bli respekterad i samhället.

Jag fläskade inte på för mycket dock, ifall skattemyndigheten skulle råka ha vägarna förbi. Fyrtio tum är ändå klart mer än den förra och eftersom jag ser på teve kanske ca en kvart per vecka så tror jag det räcker...

Inte gjorde det ont heller att jag roffade åt mig det sista exemplaret som fanns att tillgå på Felgiganten. Skulle aldrig någonsin köpa något där till fullpris. Men nu var det billigt, och trots att jag inte har någon välutvecklad snåltarm (ty jag kör ju Mercedes som enligt de gravt felunderrättade är världens dyraste bil att äga) så blir man ju lite lockad av de fina utförsäljningserbjudanden som för närvarande står till buds på denna i övrigt usla affär.

Som vanligt lika kass service, men vad gör väl det om hundra år. Jag blev med TV till slut...

torsdag 7 oktober 2010

Det blåser tyska ishavsvindar

Tredje dagen i rad av intensiv höstblåst. Fick hålla i M på Kallax igår för att hon faktiskt rent fysiskt höll på att blåsa omkull. Iofs rätt angenämt, men med blåsten kommer vinterångesten.

Mercedes Benz enda akilleshäl. Vintern. Blä usch fy och urk!!

Klaga ska jag inte göra för hur jag än vrider och vänder på det så finner jag ingen anledning att byta märke. Har inget med näsvishet att göra. För det är helt enkelt ekonomiskt och affärsmässigt fördelaktigt i det långa loppet. Jag har läst mer matematik än de flesta. Jag har gjort en långsiktig kalkyl. Jag har kommit fram till mitt val genom noggranna beräkningar.

Jaja... jag ska sluta att tjata nu, för ni är nog spyless på att höra mig gnata dag ut och dag in.


Fanatism


En tröst är att det finns de som är långt mer fanatiska än jag. Mercedes Benz har även halskedjor, klockor, smycken samt kalsonger och trosor i sitt sortiment för den extremt inbitne. Känner en sån. Som har allt.

Så inbiten är jag inte.

Men jag är realist. Och dessutom är jag jävligt hungrig

onsdag 6 oktober 2010

Vivvi

Fått ny inspiration idag.

De flesta hånar mig starkt för att jag sitter och bokför vad jag ätit efter varje måltid.
Detta tycker dom förstås är löjligt. Antagligen för att de innerst inte själva skulle vilja ta tag i problemet, men inte ids.

Jag bryr mig inte i allt skitsnack, hade jag brytt mig hade jag fått stå upp till halsen i skit men jag vet att det allra mesta är lekfullt och skämtsamt menat.

Fast det kan ändå kännas lite jobbigt ibland, skönt är det då att ha nån som bryr sig om en och som bara finns där och fyller på ens motivationslager.

Tack Vivvi för att du är så bra! Ha det bäst!

/Anders

måndag 4 oktober 2010

Mamma 2000

Igår bär jag som vanligt stod på Kallax och väntade på kunder kom jag på att det nog var dags att börja plocka fram vintermunderingen igen.

För 11 grader till trots så kändes vinden pina genom märg och ben.

Den vida ökända Luleåblåsten har åter kommit till stan


Sagt och gjort, idag började jag rota i garderoben. Kom till insikt att alla skjortor jag har är av storlek XXL. Dessa var för små förra hösten... Då var jag tvungen att använda pullover så att det inte skulle synas att alla knapparna hade sprättat bort...

Nu är problemet vänt åt andra hållet... För nu hänger dessa skjortor som tält på mig, måste nog ha rasat mer i vikt än jag själv kan ana...

Förstås en trevlig insikt, men nu måste jag åter anlita Mamma 2000. Vilken tur att hon är en hejare på att sy knappar :)

/Andres

lördag 2 oktober 2010

Gränsträff

Gränsträffen i Umeå under fredagen var väl kanske inte någon höjdare dietmässigt. Det dataprogram jag använder för att kolla hur jag sköter mig visade utan tvekan idel röda siffror.

Men i övrigt tyckte jag faktiskt att det var ganska givande. Även om man får sålla lite mellan fingrarna.
För som vanligt är ju det mesta som sägs på såna här tillställningar tillrättalagt för att passa Svetax och dess underhuggare. Och givetvis är dom ju helt överlägsna alla andra. Det enda som behövs för att bli rikstäckande är kapacitet i Stockholm och Göteborg. Men det är ju lungt. För där bor det ju inte så många...

Notera min milda sarkasm

Jag önskar er lycka till med erat uppdrag.
Själv spinner vi stackars små "oberoende" (LOL!) oförtrutet vidare i våra egna hjulspår. Ty det har vi ju lyckats bra med hittills, och det tror jag att vi kommer att göra även i framtiden...

Inget samarbete är av ondo så länge som det faller alla till gagn. Men jag har svårt att se fru och herr L fika i samma fikarum som herr fisk. Så är det tyvärr bara. Dock blir det klart intressant att följa utvecklingen i frågan...

Det i övrigt bästa med denna miniresa var att stinkbomben lämnades hemma denna gång. Givetvis får man då räkna med att skrattkramperna blir färre. Men näshåren är fortfarande intakta.

Visst är det det som brukar kallas för jämnt skägg?