För er som inte hör vad jag säger. Nu kan ni läsa det istället.



torsdag 12 november 2015

Skrämselhicka

Jag har kommit på att hot ibland kan funka för att man ska få sin vilja igenom.

Min älskade Mitsubishi har tjorvat och krånglat sedan i vintras då en tempgivare till insprutningen slutade funka,  vilket ledde till startproblem vid minusgrader och ständigt lysande motorlampa.

Detta var något frustrerande allt eftersom tiden till årets besiktning kröp närmare och jag såg framför mig en onödigt dyr reparation av en bil jag betalat endast fem lakan för...

Men så

Endast två dagar innan förestående dom så slutade lampan lysa och startproblemen upphörde!

Det var som att bilen kände på sig att om jag inte kammar mig så hamnar jag i Storsund och där vill ju ingen vettig människa eller bil hamna...

Besiktningen gick galant men säg inget till bilen.

Jag hotar den nämligen varje dag innan jag åker iväg att idag ska den få sin dom.

Och hittills har det funkat... :)

Eftersom en bil bara är ett sätt att frakta röven från A till B så är det ju positivt att slippa lägga ner pengar i onödan på den... 

söndag 8 november 2015

Freeloader

Jag har aldrig varit en sådan som snyltar på andra utan jag har fått lära mig att jobba för det jag vill ha.

Det kanske kan förklaras av att min barndom präglades av en vardag där man inte fick allt man pekade på. Vi fick inte mycket men vi fick allt vi behövde.

Tyvärr märker man ju att många i ens närhet blivit alltför bortdaltade som barn och därför tror att man kan lalla på och få allt serverat på ett silverfat...

Den här helgen känner jag mig dock som något av en freeloader... Jag har kört bolagsbussen eftersom min ordinarie bil varit på verkstad. Förmodligen för att nån annan freeloader kört sönder den...

Nåväl. Eftersom detta fantastiska Opelfordon jag kör nu inte följer några som helst logiska regler så hittar jag ingen spak för att öppna motorhuven på det ställe där dom vanligtvis brukar sitta och då bristen på spolarvätska är påtaglig måste man lära sig att freeloada på andra.

Som tur är så är det faktiskt ganska enkelt att stjäla spolarvätska av andra.

Man behöver bara lägga sig i framförvarande bils baklucka och vänta på att de använder sin vindrutespolning. Överskottet från deras spolning hamnar således på min ruta.

Så har jag kört nu i ca 100 mil men om någon vänlig själ vet var huvspaken sitter får ni gärna höra av er....  :)

lördag 10 oktober 2015

Ocker och hjärndöda irländare

Dom tände en joint i bilen...

De hoppade in i bilen och sa "take us to a good chinese" som om Luleå vore Dublin.

Det finns inga öppna kinarestauranger i Luleå efter 22 på kvällen vilket jag försökte få in i deras pantade ölbedövade medvetande i ungefär en kvart utan någon större framgång. Sen skulle dom till First Camp och vägrade betala fullt pris eftersom jag hade "kört runt"...

Men suck... Det var ju ni som ville åka runt. Jag borde ha tagit extra betalt för jointsanering.

Men det kanske vore ocker. Ungefär som om jag vore i barnvagnsbranchen...

Att en barnvagn kostar 9 lök är tragiskt men mer tragiskt är att det faktiskt finns nån som betalar denna fantasisumma för en "innovativ" konstruktion som kostar max 500 spänn att tillverka...

Irländarna fick promenera från gäddviksbron i alla fall :)

tisdag 6 oktober 2015

Det var större förr

Huset där vi bor byggdes på 60-talet.

På den tiden var antagligen maten man åt mindre eller så åt man helt enkelt mindre.

För våran 3-rummare är utrustad med en kombinerad kyl/frys som definitivt inte fyller de utrymmesbehov som ett hushåll med 3 vuxna kräver.

För ca 2 veckor sedan noterade vi att vår gamla trotjänare till kyl börjat få vissa inkontinensproblem på äldre dagar.

Eftersom jag hellre har en ny kyl än en vattenskada i köket ringde jag och felanmälde apparaten.

De kom, de såg, de bytte.

Nu har vi ett nytt kylskåp som är större på utsidan och mindre på insidan. Skotta.  Not...

Dock kan det stoltsera med "fräschetsbevarande" ledbelysning.

Visst är det fantastiskt vad utvecklingen går framåt...

onsdag 23 september 2015

Moralens väktare

Jag har nyligen fått äran att bli administratör i gruppen "Roliga Historier" på Facebook.

En grupp som startades av en bekant i liten skala men som på bara några år har växt till omkring 20.000 medlemmar, och fler blir det varje dag...

Arbetet som administratör är relativt enkelt, men faktiskt så är det även mer givande än vad jag hade förväntat mig.

Vår uppgift är att granska de medlemmar som vill gå med och att godkänna material som ska läggas in i gruppen.

Dessa till synes hårda regler har kommit till efter problem med diverse olämpligt material från medlemmar som inte är med för humorns skull utan av andra anledningar, detta är ett problem som ofta tenderar att drabba grupper när de växer sig större.

Ibland får man ju en viss känsla av att man snokar när man kollar igenom potentiella nya medlemmars profiler, fast egentligen behöver man bara verifiera att det är ett äkta konto, samt att personen har tillräckliga språkliga kunskaper för att kunna tillgodogöra sig materialet i gruppen.

Då många historier är av det grövre slaget kan det nog även snart komma till pass att införa en åldersgräns...

Det mest intressanta med administratörsjobbet är dock att man inser att humorn är ganska olika hos olika människor, och en del av de inlägg som görs är för mig helt obegripliga samtidigt som andra kan anse de vara helt hysteriskt roliga och tvärtom.

Mitt jobb består inte i att bedöma huruvida ett inlägg är tillräckligt roligt utan vi skannar helt enkelt av om det kommer in rent olämpligt material.

Man märker även att vissa människor är mer känsliga än andra när det kommer till vad som kan anses vara ok.

Många reagerar starkt på inlägg med faktiskt djurplågeri, som till exempel tjurfäktning och annat, och där är jag böjd att hålla med, men det är en tolkningsfråga i varje enskilt fall.

Sen var det ju det här med politik...

Vissa människor tål helt enkelt inte att man skämtar om "deras politik". För närvarande skämtas det av oklara skäl (...) t.ex. mycket om sittande regering, vilket inte alla klarar av.

Debatten i kommentarerna har ibland kunnat bli väldigt hätsk, men de som ägnar sig åt sådant trams brukar för det mesta bli utslängda, då tanken är att detta ska vara en rolig sida och inget politiskt debattforum...

Slutsatsen är iallafall att man får en större överblick över hur olika människor hjärnor fungerar när man är administratör, samt att man får skratta en hel del... :)

Jag är moralens väktare

tisdag 25 augusti 2015

I rampljuset

Alltså det här nya med riktad reklam

Om jag råkar besöka en hemsida som säljer barnvagnar dröjer det inte länge innan min facebook är översvämmad av reklam om barnvagnar.

Tanken må vara god men de som har hittat på det här otyget kanske borde tänka lite längre...

För om jag precis har köpt en barnvagn eller ett par nya radiohörlurar så är väl ändå sannolikheten för att jag ska vilja köpa ytterligare ett exemplar av samma vara tämligen begränsad?

Om man däremot precis har köpt en motorsåg hade det ju varit smart om man fick reklam om hjälmar, hörselskydd och första-hjälpenkit för avsågade fingrar.

Eller om man har köpt en barnvagn kanske man kan få reklam om kondomer med banansmak så man slipper göra om samma misstag en gång till?

Det där sista var ett skämt för er som inte fattar det...

Numera slipper jag dock all reklam hemma eftersom min fru har lyckats installera ett adblockerprogram som faktiskt fungerar!

Såna trodde jag inte fanns, men man upphör aldrig att förvånas...

torsdag 30 juli 2015

Konungariket Portugallien

Igår var vi på Coop Forum på Storheden och handlade. Jag noterade att den lax som säljs där packas och distribueras från Skellefteå trots att det finns en stor fiskfabrik (BD Fisk) ca 100 meter bakom ovannämnda butik som med största sannolikhet kan leverera samma vara med minst lika hög kvalitet.

Coop Forum är ett kooperativ och uppenbarligen är vinsten, oavsett om det är ekonomisk eller miljömässig sådan som avses, inte deras högsta prioritet?

Idag körde jag Portugisisk dialysvätska som tillverkas i Kina från Sunderby sjukhus till Boden för full taxa.  Bra för oss som taxibolag men knappast för de svenska skattebetalare som står för kalaset...

Vissa politiska ideologier talar sig varma för att förbjuda vinster i välfärden men problemet verkar ju snarare ligga i förlusterna...

Nog borde man väl ändå kunna effektivisera landstinget på ett bra sätt utan att man för den sakens skull måste sälja ut hela verksamheten till kapitalistiska galningar som bara har dollartecken framför ögonen?

Idag lyssnar jag på P1 och Maxida Märaks sommarprat som delvis behandlar det sinnessjuka med en kapitalistisk livsstil.

Tänk om man kunde leva endast på vatten och luft... då hade världen varit en bättre plats :)

måndag 27 juli 2015

Ickefrågan

Läste igår en lång artikel från någon självutnämnd antirasist som behandlade omoderniteten i att använda uttrycket n-boll för det tydligen så extremt omtyckta ursvenska bakverket och det tillika orimligt hårda motstånd mot att SAOL har plockat bort det ur sin ordbok.

Detta är ju onekligen en ickefråga...

Har man som så kallad antirasist verkligen inget viktigare att diskutera så är det ju ganska uppenbart att man har kört huvet i sanden av att slänga ur sig detta r-ord till höger och vänster så fort nån öppnar käften och tycker olika än dom själva gör...

Det är ungefär lika meningsfullt som att man skulle argumentera mot att folk kallar en fotboll för rund när den i själva verket är en polygon.

Senast jag kollade receptet på ovannämnda bakverk innehöll det choklad och inget annat så då kallar jag det för chokladboll.

Streck i debatten... :)

onsdag 22 juli 2015

Den förbjudna parkeringsplatsen

Uppsala är en ganska stor stad och därför är det även inte det lättaste att hitta en parkeringsplats i stadskärnan på en söndag eftermiddag när alla ska in till stan och äta.

Dock hittade vi ganska snabbt en plats.

När vi hade parkerat noterade jag att vissa log något och pekade diskret mot vår bil.

Jag fattade det inte då men när vi kom tillbaka efter fyra timmar så stod det klart för mig.

Vi hade parkerat på den förbjudna platsen.

Inte för att det enligt lag är otillåtet, nej då det är en fullt laglig plats, men det råkar vara så att det finns en stor ek ovanför sagda plats, i vilken det bor ett mycket stort antal fjäderbeklädda elitbajsmaskiner.

Duvor alltså

Uppsala är för övrigt känd för att vara en synnerligt duvrik stad, det är därför den kallas för SE-UPPsala!

När vi kom tillbaka hade dessa duvor alltså haft bajskalas på vår fina nya hyrbil, tur förstås i sammanhanget att det inte var min egen...

Under hemfärden bävade jag något inför vad Hertz skulle tycka om den kraftigt nedskitna karossen, men några rejäla åskskurar runt Piteå hjälpte till att tvätta bort det värsta iallafall :)

I övrigt har vår lilla roadtrip varit mycket trevlig och det är inte alls otroligt att vi kör en repris nästa år. Men då kommer jag att välja parkeringsplats med större omsorg.

torsdag 16 juli 2015

Sveriges Amazonas

Det började som en enkel skogspromenad men slutade som en expedition i regnskogen...

Vi har nu anlänt till fjollträskområdet för att i dagarna tre agera volontärer på Väsby Rock.

Eftersom vi anlände redan idag så spenderade vi tiden med att besöka en bekant i närheten.

Vi skulle bara åka ut i skogen en stund för att plocka lite kantareller.

Men det blev en strapats utan dess like...

Först började det duggregna, sen började det åska och ösregna, sen kom haglet.

Och där var vi nånstans mitt i skogen utan att ha nån större koll på var vi var och dessutom hade vi tappat bort vår bekanta kartläsare.

Efter en stund som kändes som två evigheter lyckades vi i alla fall ta oss ut ur skogen, men den skinnjacka jag bar vid tillfället kommer nog inte att torka på en månad eller två.

För att inte tala om de lågskor vi hade på oss...

Vi hittade iallafall en ansenlig mängd med svamp så helt bortkastat var det ju inte :)

söndag 12 juli 2015

Raise your Fist

I helgen har jag haft äran att kunna besöka Luleå Hamnfestival i sin helhet.

Generellt sett så är nog denna typ av tillställningar ett utdöende släkte men i Luleå har arrangörerna verkligen gjort ett kanonjobb när det gäller att hitta evenemang som passar bra för alla.

Först fick vi se Gubbarna med stort G i Electric Banana Band som sin mycket  respektabla ålder till trots levererar en lysande och familjär spelning även om man stundom kan tycka att en sådan ytterligt briljant gitarrist som Janne Shaffer kanske hade kunnat sikta på en större karriär...

Några timmar senare förmedlades en helt annan show på samma scen. Grabbarna i Raised Fist fullkomligt exploderar med  energi och visar upp karatemoves som hade fått självaste Jackie Chan att bli svart av avund.

Dessa grabbar har även dom börjat komma till åren men det syns inget av detta faktum här. Att de väljer att spela på hemmaplan för en förhållandevis minimal publik när de är stora nog att fylla hela Wembley Stadium är ju inget annat än underbart och inger hopp för en mänsklighet som i övrigt är under stark deterioration.

Det fanns bara en enda sak som kunde ha gjort detta framträdande bättre.

Om Janne Schaffer hade tagit plats på scenen tillsammans med grabbarna och rivit av ett legendariskt gästsolo hade denna kväll för alltid etsat sig fast i mitt minne!

onsdag 8 juli 2015

Äggkokare with a twist

Jag noterar med viss panik att semestern rusar på i ett tempo som får en fransk turbotrimmad Concorde att framstå som en lastgammal envis åsna i jämförelse.

Snart har halva semesterperioden passerat utan att jag har gjort ett skit, jo jag har nog ändå hunnit med en del men det känns som att man borde ha gjort mer...

Undrar egentligen varför det är så? Man tycker ju att semestern borde vara vikt åt vila och kontemplation, ändå är det denna tid på året som oftast blir den mest stressiga eftersom man har så mycket på sin todo-list att hinna med...

Som till exempel att göra sig illa på äggkokaren.

Idag hittade jag nämligen en "hidden feature" på vår äggkokare som jag har missat trots att det måste vara minst 10 år sen jag köpte den.

Det finns uppenbarligen en extremt sylvass pigg i den insats där man placerar äggen, som jag utan att vara någon expert på området kan anta skall användas till att göra hål i skalet efter att man kokat äggen färdigt för att det ska bli lättare att skala dom.

Om man använder denna pigg på det sätt som jag gjorde, d.v.s. att våldsamt pressa in den i tummen med ursinnig kraft gör dock dess funktion mer skada än nytta...

Blodvite kan uppstå

Jag borde nog ha rengjort äggkokaren tidigare, men å andra sidan hade jag väl då även pressat in piggen i tummen tidigare, och i detta fall kan man knappast begagna sig av uttrycket bättre sent än aldrig. :)

tisdag 30 juni 2015

Varuhuset Loppan

Det slår aldrig fel.

Varje gång jag har handlat nåt som är mer avancerat än en bricka på det där stället har det slutat i irritation och frustration...

Som t.ex. cykelstället som gick sönder när jag  tog bort plasten som det var förpackat i...

Senaste inköpet var en takfläkt som är totalt usel...

Monteringsanvisningen är helt värdelös och går inte att förstå.

Och om jag har svårt att fatta den, hur ska det då gå för någon som är normalbegåvad eller har gemen intelligensnivå?

Först så kärvade en skruv i hållaren så att jag var tvungen att borra ut den...

Till råga på allt har dom skickat med träskruv för monteringen i taket.
Hur vanligt är det med trätak nuförtiden?

Kan man inte ens skicka med användbara skruvar är det ju lika bra att inte skicka med några överhuvudtaget!

Detta ställe är varuhuset som gud glömde och ändå fortsätter man att gå dit bara för att de har låga priser...

Av princip brukar jag inte namedroppa men ni kan få en ledtråd:

Det börjar på J och slutar på ULA.

måndag 29 juni 2015

Semesterjobb

Med ovanstående brukar man syfta på att man gör diverse jobbsysslor på sin semester som man vanligtvis inte ägnar sig åt i sitt ordinarie yrke.

Exempel på semesterjobb kan vara att svartbygga bastu i stugan, att klippa gräsmattan eftersom ingen annan av de totalt 3 ägarna till semesterhuset tycks inse att den inte klipper sig själv, eller att måla sin båt med giftig kopparfärg...

Även om dessa sysslor kan vara arbetsamma så är syftet att i ett längre perspektiv skapa en större upplevelse på sin fritid.

Jag insåg dock idag att jag tycks ha missuppfattat begreppet ganska kapitalt.

För under min semester ska jag köra de cirka 90 milen ner till Väsby Rock för att där nere arbeta som volontärchaufför utan att få betalt...

Med andra ord ska jag jobba gratis på min lediga tid :)

Dock så är jag ganska säker på att det är själsligt berikande att få vara med och transportera de artister som ska uppträda under festivalen. Några av dom är ju dessutom idoler från ungdomsåren så visst ska detta bli kul.

Och på köpet får man mat, husrum och gratis konsertbiljetter så helt ideellt är det väl egentligen inte :)

Det vore t.ex. en upplevelse för livet att få köra de numera till åren komna gubbarna i Magnum till sitt hotell. Jag minns när man satt och diggade till "On a Storytellers Night" när man själv var tonåring :)

Jag ser fram emot detta evenemang, bara miljöombytet är väl ett välkommet avbrott i sig, nu återstår bara att börja plugga in vägen mellan Arlanda och de närliggande hotell som vi ska köra till, ty det vore ju högst pinsamt att köra vilse med levande legender i baksätet...

torsdag 25 juni 2015

Kamikazefågeln

Mitt ornitologiska intresse har ökat med åren.

På senare tid har jag till och med börjat upptäcka nya arter. Den senaste i raden är den så kallade Kamikazefågeln, i folkmun även kallad grilltrast.

Eftersom dessa fåglar förekommer i alla möjliga färgkombinationer och storlekar känns de lättast igen på sitt karakteristiska parningsläte som för det mesta inleds med ett högt skriande och avslutas abrupt med ett kraftig smälljud.

Det kan till exempel låta så här: Krax! Skriiii! Splash!!

Deras häckningsplatser är företrädesvis i och omkring grillen på diverse fordon, av någon oklar anledning föredrar de taxibilar. De är vanligast förekommande runt stora farleder som t.ex. E4 och andra europavägar, men enstaka exemplar har även siktats på mindre grusvägar.

Ibland kan det vara svårt att veta att man har en kamikazefågel som häckar i sin grill, eftersom de är bra på att gömma sig, men detta problem brukar avhjälpas av omgivningens observationer, oftast är det män av turkiskt påbrå som är bäst på att påtala dess förekomst.

Halloj! Stopp stanna! Du har fågel!!

Om du hittar en Kamikazefågel i din grill och/eller kylare bör du genast stanna och flytta den till närmaste soptunna eftersom detta är en betydligt säkrare plats för dessa fåglar.

För man vill ju inte gärna att de ska bli påkörda...

lördag 6 juni 2015

Chicken Race

Fan vad less man blir på såna där jävla strebers.

När man kör taxi har man ibland bråttom,  som t.ex. när man är på Porsön och ska hämta på Luleå Airport om 6 minuter. 

Då är det lätt att man plockar bort ägget under gaspedalen och trycker till lite extra.

Det slår fan i mig aldrig fel. Varje gång man har bråttom kommer det nån liten råtta i en fet jävla BMW som inte tål att bli omkörd av en slutkörd och småkrockad Skoda.

Och då börjar de tävla och köra som om de vore formel 1-förare. Inte sällan hinner vi ändå före dig bara för att vi faktiskt tänker när vi kör...

Fattar du inte att vi yrkeschaufförer väldigt sällan kör fort för att vi vill utan för att vi måste?

Du kan ta din feta jävla BMW X8 supermega special som du har köpt för lånade pengar och åka hem till din superfeta mångmiljonvilla som du har köpt för lånade pengar till din superfeta plastikopererade fru som du har köpt för lånade pengar för att äta din jävla gåslever som du har köpt på kredit.

Sen när du är färdig med det kan du ta fram ditt mikroskop. För du har garanterat så liten kuk att du måste använda ett sådant för att hitta den.

Inte fan blir du lyckligare bara för att du bajsar diamanter och pissar guld din jävla mongoloid!

Nä jag är inte avundsjuk på dig. Jag är fattig men lycklig. Lyckligare än du nånsin kommer att bli.

lördag 30 maj 2015

Facerape

På vårt kontor händer det med jämna mellanrum att någon glömmer att logga ut från Facebook när de lämnar datorn.

Då finns det många chanser att "facerapa" dessa personer och jag ska erkänna att jag själv har gjort just detta några gånger.

Fast egentligen så är det ett jävla otyg.

För det mesta brukar jag faktiskt bara logga ut personen i fråga av respekt.

Förra veckan blev jag själv drabbad då någon skrev att jag snart ska bli pappa.

Numera får jag mängder med riktad reklam om att jag ska ta ut mina pappamånader et.c...

Om man nu är så jävla klåfingrig att man bara måste ägna sig åt detta otyg kan man väl åtminstone försöka hitta på nåt fyndigt...

För det mesta handlar dessa inlägg om mycket barnsliga saker som t.ex. "nu måste jag gå och bajsa" eller "nu är jag kåt" etcetera.

Vill man vara riktigt jävla elak kan man ändra relationstatus till homosexuell eller liknande... Även detta har jag drabbats av :)

fredag 29 maj 2015

Morgonstund har guld i mund

Det måste vara något allvarligt fel när man vaknar före väckarklockan när den är ställd på 3.15.

Nä jag vägrar gå med på det där med gubbstämpel yadayada yada.

För det mesta är jag trött som en klubbad sengångare vid den tiden men i morse vaknade jag och var pigg klockan 02.45 trots att jag knöt mig vid 23-tiden  .

Den trevliga känslan försvann dock snabbt när jag tog fel beslut och ställde mig i fel zon så att jag missade en Antnäskörning... Dessa jävla utropsregler hit och dit. Man blir ju trött bara av det...

När jag dessutom insåg att jag åkt hemifrån utan tändare var all min energi som bortblåst.

"Vilken färg vill du ha?"

MEN JAG SKITER VÄL FÖR I HELVETE VILKEN JÄVLA FÄRG DET ÄR PÅ DET FÖRBANNADE SATANS JÄVLA TÄNDARHELVETET SÅ LÄNGE DEN FUNKAR?!!

God morgon... :)

onsdag 27 maj 2015

Snålvattnet rinner

Vi har en sån där matkyl på jobbet där man kan ta matlådor och betala 59 spänn.

Den fylls på med nya matlådor ungefär en gång varannan vecka, och strax innan det är dags för en ny laddning brukar det ligga kvar några gamla matlådor vars bäst före datum har passerat med några dagar, och dessa kan man ta utan att betala för dom.

Det är då som Mumlet finner sitt tillfälle...

Jag brukar sällan ta mat därifrån eftersom jag ofta har med mig egen mat, alternativt är på annan ort då lunchtillfälle ges.

Men när man är en utfattig örnäsbo och det finns gratis krubb att hämta så är det bara att passa på!

Varje gång man tar mat måste man skriva ner i ett block vad man tagit, antagligen då det ska föras något slags statistik över användandet.

Huruvida chefen noterar att jag nästan alltid tar de utgångna lådorna är oklart, men om så är fallet så tycker han förmodligen att jag är en jävla snåltarm.

Men det är smällar man får ta... Jag kan istället använda mina surt förvärvade småslantar på något som ger en mer långvarig behållning än ett mål mat, som t.e.x. cigg, kaffe eller nåt annat livsviktigt! :)

måndag 25 maj 2015

Snickarverkstad

Vi "hittade" en lastpall...

Och då föddes iden

De flesta man frågar skulle nog inte rekommendera att man idkar snickeriverksamhet i sin lägenhet.

Det må vara en olämplig sysselsättning, men det funkar faktiskt ändå bättre än vad jag hade förväntat mig.

I det här fallet är det jag som är bromsen och min fru som gasar.

Vi behöver ett bord

Ett bord som ska stå på balkongen och fungera som uppställningsplats för alla de 713 miljarder chiliplantor vi har.

Även den senare aktiviteten skulle nog de flesta anse vara olämplig i lägenhet, åtminstone på 65 kvadrat tillsammans med 3 vuxna, eftersom de tar en sjuhelvetes jävla stor plats...

Men finns det hjärterum finns det chilirum!

Har man väl börjat odla blir det som ett beroende och man vill bara ha mer och mer, så det är inget annat att göra än att trängas och se glad ut.

Bordet blir nog inte så snyggt men det fyller sin funktion, vilket är det viktigaste.

Trångt som i en sillask lär det bli men då är det ju tur att vi är så smala och smidiga... :)

onsdag 20 maj 2015

Det stora kriget

Igår bestämde sig min trogna Note 2:a för att stänga butiken för gott.

En telefon som har varit med mig i ur och skur i snart 4 år är inget annat än ett under med tanke på att mina telefoner brukar ge upp efter 1 år.

Idag på morgonen var den dock pigg igen och nu funkar den återigen klockrent.

Det måste ju vara en ruskigt bra telefon eftersom den så sent som i oktober förra året kom tvåa i ett test bland telefoner som är 3 år nyare.

Då jag igår uppdaterade min status att jag behövde en ny telefon lät inte debatten vänta på sig.

Det är ändå ganska underligt hur en liten plastbit kan orsaka såna enorma känslosvallningar. Oftast är det då från de allt färre människor som envist hävdar att iPhone är världens bästa telefon. Ju färre de blir desto högre måste de skrika för att höras.

Mig kommer de aldrig att omvända för Androidsystemet är bättre på precis allt, detta har bevisats i test efter test.

Men jag kan iofs förstå deras vurm. Det är ju samma hype kring Apple som kring Tesla. Medelmåttiga produkter som av nån anledning fått legendarisk status bara för att de har en leende multimiljardär som pratar gott om dom.

Fast eftersom jag inte låter mig luras av lismande plattskallar så tänker jag inte pumpa ut en massa stålar i onödan...

Det blir Android denna gång också för även om Noten funkar bra nu så sjunger den på sista versen.

Huruvida det blir Samsung eller nåt annat får tiden utvisa...

lördag 16 maj 2015

Man upphör aldrig att förvånas

När man har kört taxi i drygt 10 år tror man ju att man har sett och hört det mesta.

Men idag fick jag vara med om nåt jag aldrig tidigare har upplevt.

Körde hem en något överförfriskad yngre herre. Relativt välklädd och ändå proper och talför. Med andra ord en kund i mängden.

När vi kom fram ville han gå in och byta byxor och skulle komma ut igen vilket jag inte såg som något speciellt udda. Han lämnade sin telefon i pant.

Efter ca 5 minuter kommer hans presumtiva moder ut för att betala och skäller ut mig för att jag stannat kvar i syfte att som hon uttryckte det suga honom på pengar...

Men hallå?

Om kunden vill att jag ska vänta på honom måste jag väl göra det?

Eller vill du kanske att jag ska komma in och torka din 22-åriga son i rumpan också och kanske sjunga en godnattvisa för honom?

Jag är väl för i helvete taxichaufför och inte nån jävla vårdare!

Det var först efter att jag lämnat platsen som jag insåg syftet med byxbytet. Han hade skitit på sig!

Man upphör aldrig att förvånas...

söndag 10 maj 2015

Varning för Rutvikare!

Just nu pågår det ett sånt där mästerskap i modern rinkbandy med skydd i Prag.

Hockey-VM

För er (företrädes kvinnor) som inte ännu har förstått det så kan detta faktum (om det går illa för det lag man hejar på) innebära att vissa (företrädes män) kan komma med vissa något kryptiska statusuppdateringar på Facebook.

Som t.ex.: "Satan det går åt helvete!!!" eller "Nä nu skiter jag i den här skiten, det är ingen ide att leva längre" och så vidare.

Dessa statusuppdateringar kan ibland (företrädes av kvinnor) uppfattas som betydligt allvarligare än de egentligen är, även om hockey kan vara blodigt allvar för vissa (företrädes män).

Därför uppmanar jag alla (företrädes kvinnor) att inte lägga alltför stor vikt vid dessa hot om våld och ond bråd död, åtminstone inte så länge som mästerskapet pågår.

När detta VM är slut (dröjer nog inte alltför länge är jag rädd), så kan ni slappna av och inte längre vara på er vakt lika mycket.

Emellertid måste ni alltid vara på er vakt när ni kör på vägen mellan Porsön och Björsbyn.

Ty trots att dessa förbannade, mindre hjärnmässigt bemedlade och oftast väldigt överförfriskade Rutviksbor har gnällt i 20 år om att få sin förbannade cykelväg på denna sträcka så fortsätter dom förbannade fyllona att cykla på stora vägen, trots att kommunen äntligen har byggt en egen väg åt dom...

Och inte fan har dom hört talas om nåt som heter reflex eller lyse...

Det var tur att en av oss var vaken tidigt i morse, annars hade nog din cykel (och du) varit irreparabel...

Fylltratt!!

Fast det kanske tar några år innan ni fattar att det finns en cykelväg :)

onsdag 6 maj 2015

Elon Kristus II

Nu har jag hamnat i hetluften igen för att jag tycks vara den enda människa som inte ser Elon Musk som universums frälsare.

Jag är något kluven i frågan, helt enkelt för att jag är skeptisk av min natur.

Elon Musk är för er som inte vet det VD för Tesla Motors. Han är även Jesus Kristus den andre och den som inte tror på detta kommer att brinna i helvetet.

Tesla Motors är ett företag som tillverkar elbilar för rika människor så att de kan bli ännu rikare, och i sin tur göra de fattiga människorna ännu fattigare.

Och Elon Musk är den nya Steve Jobs, det är mannen som kom flygande från himlen och som ska rädda hela vår planet från vårt fossila bränsleberoende...

Låt mig vara skeptisk.

Ja visst är det väl bra att man försöker göra något åt världsproblemen, och visst är det bra att Tesla försöker göra något för att vår värld ska bli bättre.

Nu håller de på att bygga en superfabrik, den s.k. Gigafactory mitt i Nevadas öken som ska vara fossilt oberoende.

Jag hoppas att de även tar fram en eldriven lastbil så att alla transporter till och från denna fabrik inte måste ske med fossila bränslen...

Men det innebär väl inte att alla problem är lösta bara för att man få fram bra produkter, det gäller ju att se till hela linjen, som till exempel hur man får fram råvarorna till sina bilar och sina batterier.

Ta till exempel karossen på en Teslabil och höljet på batterierna. De är gjorda av plast, som till allra största del tillverkas av olja, så där föll ju hela grejen om fossilt oberoende direkt...

Ja jag vet att det finns nya bättre och miljövänligare sätt att framställa plast på som inte är fossilberoende, men i slutändan så finns oljan alltid med i bilden. Har alltid gjort och kommer så alltid att göra, men det är givetvis rätt väg att gå att försöka minska beroendet så långt det är möjligt.

Jag gillar Tesla och jag gillar deras produkter, och i framtiden kommer det med stor sannolikhet vara så att deras och herr Musks intryck i historien kommer att vara stora. Men jag tycker helt enkelt att hypen kring mannen har nått helt övermänskligt orimliga proportioner.

Elon Musk är ingen robot. Han är inte Jesus eller Gud. Han är ju faktiskt bara en man, en människa, en helt vanlig stackars supermegamultimiljardär som torkar sig i röven med tusendollarsedlar...

Lösningen på världsproblemen är inte att bygga fler bilar och fler batterier eller fler solceller, det finns ingen lösning, det är redan för sent, fast det är väl kanske bra att man försöker förlänga lidandet så långt som möjligt...

Eller tills dess att Elon Musk bygger en eldriven rymdraket så att han kan åka upp till Mars och bygga en ännu större fabrik där...

För då jävlar är mänsklighetens alla problem lösta!!

Eller inte...

tisdag 28 april 2015

Man flu

En gång för alla kan vi slå fast ett faktum!

Det finns nåt som heter Man flu, och den är minst tusen gånger värre än den kvinnliga varianten...

Varje gång jag hostar finner tre av mina revben det för gott att packa ihop sina grejer och flytta till ett bättre ställe.

Jag har då aldrig hört en kvinna hosta mer än lite: huff, huff, men när jag hostar låter det som att grannen har avfyrat en spikpistol rakt in i bröstkorgen, och känslan är ungefär densamma...

Nu har jag varit hemma från jobbet i fyra dagar och det börjar bli outhärdligt tråkigt att bara gå hemma och drälla.

Snart klättrar jag på väggarna som en annan Kunta Kinte och livet känns ungefär lika hopplöst som det måste ha gjort för honom...

Eftersom min rygg sällan tillåter att jag ligger mer än 8 timmar i sträck i sängen och till råga på allt är så slut i kroppen att jag inte orkar vara uppe några längre stunder så blir det ett rantande mellan säng och dator som min fru finner något irriterande.

Fast nu har också hon blivit sjuk, och även om det bara är Kvinnfluensa så leder det iallafall till att hon blir lite lugnare... :)

måndag 20 april 2015

Har hela världen ADHD i kvadrat?

Idag var det dags för det obligatoriska däckbytet.

Jag var inte ensam om att tänka den tanken tydligen för OK:s GDS-hall var full av idioter med samma projekt i åtanke.

Jag hade stått i kö i drygt 20 minuter innan jag äntligen fick komma in på lyften, knappt hade jag hunnit börja skruva loss hjulen innan det kommer en jävla surkärring och börjar stressa...

Är du klar snart? Kan du inte flytta bilen först innan du skruvar fast hjulen färdigt så jag får komma in? Du behöver inte tvätta, din bil är inte så smutsig...

Alltså vad är det för fel på folk egentligen? Orkar man inte vänta 10 minuter på att få en plats så kan man ju lämna in bilen så nån annan får byta däck åt en. Alternativt kan man ju sälja biljävelen och åka taxi överallt dit man ska.

Fast den där kärringjävulen kan ju försöka att få åka med mig så lär hon få sina fiskar varma... Hon är garanterat en sån där dum jävel som ringer taxi och tror att hon ska få bilen inom 2 sekunder för att vi alltid står i givakt utanför hennes hus då hon ska åka...

Lär dig att du faktiskt inte är ensam i världen din efterblivna dampskata!

:)

tisdag 7 april 2015

Den fula gubben

Man minns hur det var när man själv var 18.

Då man gick omkring på stan med sina kompisar och såg alla gamla gubbar som satt och dreglade över ens kvinnliga  klasskompisar.

Dessa gamla fula tragiska gubbar som inte hade fått sig ett skjut på 10 år och som blev helt till sig så fort dom såg en fast flickrumpa.

Nu är det jag som sitter där...

Det är svårt att erkänna att man själv har hamnat i träsket men det är en fullt naturlig reaktion.

Trots att jag är lyckligt gift så dras mina ögon automatiskt till dessa guds gåva till mänskligheten.

Och inte blir det lättare när solen börjar titta fram och klädesplaggen blir allt färre och kortare.

Som tur är devisen se men inte röra tillämpbar även i mitt förhållande... :)

söndag 22 mars 2015

Saklig debatt

Jag har en del åsikter som sticker i ögonen på folk.

Detta eftersom jag strävar efter att inte följa strömmen utan jag tar till mig information och bildar mig en uppfattning som jag sedan ofta delar med mig av.

Mina åsikter avviker oftast från de politiskt korrekta normerna och det står jag för.

När jag delar med mig av mina åsikter får jag ibland reaktioner som förefaller märkliga.

Att man argumenterar mot mig har jag absolut inga problem med. Tvärtom är det bara bra att det föds en diskussion och är det någon som har bra argumentation för sin sak så händer det ju att jag själv ändrar uppfattning om saken.

Dock är de reaktioner jag får tämligen tafatta.

"Det där kan  du inte dela för den sidan är inte bra" eller "den där hemsidan är bara trams" till exempel.

Säger vem?

Det är ju rent patetiskt! Har ni inte nåt konkret att komma med kan ni ju ge fan i att kommentera.  Annars blir det ju bara löjligt.

Jag argumenterar mycket sällan emot folk som delar material från sidor som jag inte anser vara objektiva, som t.ex. Expo, ETC och andra vänsterextrema hatsidor som av gemene man anses vara politiskt korrekta.

Och då jag argumenterar emot har jag åtminstone en åsikt att komma med!

torsdag 12 mars 2015

786

Nu är moralpanikmaffian igång igen.

Hörde igår att nu ska trafikverket ta bort alla registreringsskyltar med  siffrorna 786 eftersom det tydligen är en viss religiös gruppering som kan känna sig stött av denna sifferkombination...

Ok. Jag köper principen men då måste man väl vara konsekvent isåfall. Förbjud siffrorna 666 eftersom det är djävulens nummer i Bibeln. Och 777 då det är Guds nummer... samt 274 då jag finner det kränkande eftersom det är 1 högre än min IQ...

Man inser ju ganska snabbt att hela systemet kommer att haverera om man ska hålla på att svamla med såna här sjukt löjliga saker.
Att man inte får använda N-ordet är fullt förståeligt men nu börjar det ju bli rent skrattretande...

Ska vi inte ta och förbjuda all religion istället? Låter då iallafall rimligare än ovanstående.

Nä förresten. Förbjud idioter att öppna käften och att blogga. Även om 97% av alla svenskar då skulle bli kriminella så vore det ju ändå ganska skönt.

Och ja. Denna blogg skulle ändå finnas kvar :)

fredag 6 mars 2015

Lilla fjollträsk

Fick en körning till Umeå idag. Eller lilla Stockholm som dom tror att dom är.

Det mest påtagliga beviset på detta är när man besöker Max och inser att så fort man passerat länsgränsen så får man gladeligen klara sig utan bestick när man äter hamburgare.

Man tycker ju dock att om någon beställer chili fries (spetsade med smältost, bacon och jalapenos) hade det kraftigt underlättat med en gaffel och eftersom jag är en lat och feg svensk som inte ids gå och fråga efter en äter jag mina fries med fingrarna utan att gnälla.

Huruvida idén är att spara pengar så sköt sig dock Max i foten, eftersom 3000 servetter mest sannolikt är dyrare än en plastgaffel av undermålig kvalitet...

fredag 27 februari 2015

Klappskalle

Man upphör aldrig att förvånas...

Jag blev tydligen polisanmäld imorse

Orsaken till detta ska ha varit att jag hade lämnat en hämtadress för fort innan den med största sannolikhet extremt onyktra kunden hade orkat kravla sig ut genom dörren.

Då hade jag sms:at, ringt och påtalat min ankomst samt stått utanför och väntat i minst 15 minuter mitt i flygruschen på morgonen...

Man vet inte om man ska skratta eller gråta...

En sak är då säker. Den polisman som fick ta emot denna anmälan lär ju ha fått sig ett jävligt gott skratt. Skönt att man kan göra någon glad på en fredag :)

Mycket ska man höra innan öronen trillar av.

Mitt råd till denna kund är att kanske sluta sniffa så mycket thinner, och se till så att du faktiskt inte missar din taxi nästa gång, annars får du nog krypa hela vägen hem i fortsättningen!

Grupptryck

Jag har varit inne på det här temat förut. Nya tankar har dock dykt upp om ämnet som bör fördjupas.

Som ni säkert vet är jag administratör för Sexans grupp på Facebook.

Och ni vet säkert också att det har förekommit hårda debatter om vilka som har tillgång till denna grupp och vilka som inte har det.

Jag har säkert en del skuld i det hela eftersom jag kanske inte alltid har varit konsekvent med vilka regler som gäller och ibland har min egen uppfattning gått före reglerna, detta till viss del beroende på påtryckningar från parter som blivit utkastade utan att de anser att det är korrekt.

Jag är som jag tidigare påpekat smickrad över att så många har åsikter om en grupp som är i princip inaktiv och 90% av de få inlägg som faktiskt görs där är fullständigt ointressanta för de det inte berör.

Vad beror det här egentligen på kan man ju undra. Jag har svårt att tro att de som blir uteslutna är rädda att de ska missa något. Nä förmodligen handlar det om någon slags familjekänsla. Och när man inte får vara med i familjen känner man sig som det femte hjulet.

Oroa er dock inte. Även om ni av någon anledning inte får vara med i gruppen så innebär inte det att ni inte får vara en del av min eller sexans gemenskap.

Jag gör nog ett kvalificerat antagande när jag påstår att de allra flesta som kör gult faktiskt kan prata med förare av bilar med alla andra färger och även alla andra människor. Det enda kriteriet är att man är trevlig :)

(Detta gäller nog även för alla andra bolag)

Anser förövrigt att detta är ganska centralt om man ska ha ett serviceyrke. ..

Men faktum är att den enorma uppståndelsen och stormen kring gruppen gör mig trött på att vara administratör. Om någon känner sig manad att ta över och göra ett bättre jobb är ni välkomna.  Annars tror jag att gruppen kommer att läggas ner på sikt då det känns som att det ursprungliga syftet med den (förbättrad information för Sexans chaufförer och personal) inte riktigt är uppfyllt.

Skulle nu den nya administratören utesluta mig lovar jag att inte gnälla som en fyraåring...

tisdag 24 februari 2015

Me myself and I

Det blir bara värre och värre...

Hetsen att synas och höras når nya höjder.

Numera är det ju till exempel ganska vanligt att folk lägger ut bilder på Facebook medans dom sitter i bilen och kör...

Hur är man funtad egentligen när man ligger och kör i 190 på vintern och samtidigt sitter och fotar för att skryta om det? Förbannade idiot! Det är nästan så att man hoppas att det ska springa ut en älg framför bilen... Det naturliga urvalet...

Finns ju även dom som fotar termometern på instrumentbrädan varje gång temperaturen avviker från det som anses vara normalt. Detta är ju dock mer onödigt än idiotiskt men ändå.

Jag fotade förvisso instrumentbrädan i gamla 68 en gång men det var för att den visade -85 grader... Och jag stod stilla då :)

Det roligaste är ändå de härliga bortförklaringar man får när man påpekar deras idioti... Nä det var min passagerare som höll upp kameran mitt framför mina ögon när jag körde. 

Dra den om Rödluvan också så ska vi se om jag tror på den.

lördag 14 februari 2015

Provokation

Nu har jag fattat hur man får läsare till sin blogg...

Det är så dom stora bloggarna gör. De hoppar på nån stackars målgrupp och sen sprider det sig som en löpeld hos de som känner sig träffade.

Mitt föregående inlägg är hur som helst uppenbarligen en infekterad fråga och en massa småbarnsföräldrar har synpunkter på mina argument.

Det tycker jag om för diskussioner och konstruktiv kritik föder nya tankar och jag behöver ju få lära mig massor om föräldraskap så jag suger åt mig allt...

Fortsätt med det ni som har erfarenhet.

Dock är jag ju lite fundersam på att så många, både föräldrar och icke sådana tar åt sig hårt av tanken på att den heliga vabben kan vara offer för fusk...

Om det nu är så att systemet är helt fritt från fusk, vilket isåfall gör det till det enda system i hela universum som är fritt från fusk, så kan man ju undra varifrån denna upprördhet när man berör ämnet kommer ifrån?

Antagligen för att en ickeförälder inte ska komma här och komma med insinuationer...

Nä men jag har minsann aldrig fuskat! Med andra ord är det ingen som fuskar!

Hmmm....

För övrigt var ju föregående inlägg dessutom baserad på tankar kring artikeln som Jenny Strömstedt skrev i Expesten så det var ju inte mina idéer från början.

Hur som helst är jag tacksam över att diskussion uppstår. Jag gillar att lära mig nya saker! :) 

fredag 13 februari 2015

Vabruari

Barn är sjukast i februari tydligen. Vilken tur att det går att styra deras sjukdomstid så att man slipper jobba när det är som kallast och jobbigast för föräldrarna att arbeta....

Nu är jag ute på djupt vatten för jag har ju inte själv barn. Än...

Och kanske kommer även jag att vabba när den dagen kommer :)

En sak är dock säker. Det blir inget daltande. Jag vabbar när det krävs och inte när jag vill.

Jag växte själv upp i ett hem där mamma "bara var hemma" så det var inget vabbande och jag har inte erfarenhet av hur det funkar. Eller inte funkar?

Jag hade en bra uppväxt, fick precis allt jag behövde för att lyckas senare i livet. Jag fick hjälpa till hemma.

Och när jag misskötte mig fick jag stryk. Eller aga kanske det kallades. Numera får man inte aga barn och det kommer jag inte heller att göra med mina ungar men de kommer inte att få allt de pekar på.

En bra uppväxt handlar om att lära sig att bli vuxen. Det handlar om utbildning inför framtiden.
Det handlar inte om att få så mycket saker att man inte hittar sina leksaker bland alla sina leksaker.

De som argumenterar emot detta säger att lathet beror på att vi har råd att vara lata. Självklart är det så men bara för att man kan köpa hela Toys R Us till sina barn behöver man väl inte göra det.

De kanske skriker och gormar bara för att de inte får lika mycket som sina kompisar men det går över sen när de blir vuxna.

För det gynnar ingen att glida på en räkmacka med silversked i munnen genom sin barndom.

Det är väl t.ex. Paris Hilton och de andra vuxna snorungarna som är populära numera ett bra bevis på?

onsdag 28 januari 2015

Islamoflummi

Alice Blah har kommit med ett nytt utspel.

Nu ska vi skattebetalare tydligen finansiera utbildning och upplysning för människor som "lider" av islamofobi.

Sedan när blev detta en folksjukdom?

Den som kritiserar Islam är tydligen sjuk i huvudet och behöver vård...

Jag läste en utmärkt artikel  i ämnet som pekade på att hata islam och att hata muslimer är två skilda saker vilket alla normala människor kan räkna ut med  röven men i Blahs värld är det tydligen samma sak.

Hur man kan vara för jämställdhet och gilla islam är för mig en gåta då islam står för systematiskt förtryck av kvinnor och en människosyn som hör hemma i 1800-talet.

Ja. jag är fullt medveten om att det finns många så kallade muslimer som inte följer Koranen men då är man i mina ögon inte heller muslim. Det är precis som att Sverige är ett kristet land men hur många i Sverige följer Bibelns ord?

Och följer man inte Bibeln är man inte kristen i mina ögon. Likafullt kan man vara både en bra människa och en idiot vare sig man är religiös eller inte. Oavsett om man råkar vara född i Sverige eller i Afghanistan. Men faktum kvarstår.  Följer man Koranen är man muslim. Och följer man Koranen så är man positiv till kvinnoförtryck, könsstympning och massmord.

Detta vägrar jag acceptera.

Det är därför jag hatar begreppet islamofobi. Man kan inte påstå att rädslan för Islam är irrationell. Iallafall inte om man har något som helst vett i huvudet...

Detta får mig att tycka att det är dom människor som kallar sig för antiislamofober är dom som behöver utbildning och vård. Denna kan jag med glädje vara med och finansiera!

Och det gör mig inte till rasist för Islam är inte ett folkslag. Religionsfrihet betyder respekt för en religions utövare. Inte för religionen i sig. Och Islam är mer av en religiös ideologi än en faktisk religion.

Kalla mig gärna för Islamofob. Det betyder bara att jag är en frisk och rationellt tänkande människa!

Och mitt politikerförakt når nya höjder för varje ny dag som går...

måndag 26 januari 2015

Gemene man är extremt korkad

Med risk för att verka dryg.

Jag är faktiskt smartare än den genomsnittliga människan...

Det tydligaste exemplet på detta kan man i allmänhet skönja på t.ex. Facebook och i synnerhet då på diverse Köp och säljsidor där gemene korkskalle försöker sälja grejer dom köpt utan att behöva dom för att de blev lurade av nån reklam, och sedan vill sälja skiten för samma pris...

Vissa säljer saker för en femma... Hur ids man ens?

Och häromdagen var det nån som skulle sälja ett bord. Utan att nämna någonting om vad man vill ha betalt för en grej så torde det väl vara tämligen givet att folk börjar bjuda lågt?

Varpå personen då börjar protestera och tycker att folk ska bjuda högre...

Då kommer det nån relativt vettig människa in i diskussionen och tycker att säljaren borde nämna ett startbud.

Vilket också slutligen sker, men...

"Jag sätter ett startbud på x kronor, men jag klargör att jag inte kommer att sälja bordet för dessa pengar".

Hmm...

Om du nu ville ha mer betalt hade du ju kanske kunnat lämna detta startbud från första början?

Korkskalle

Sen var det ju det här med att vara politiskt korrekt... Jag säjer inget mer så har jag inget sagt.

Men som sagt. Gemene man är extremt korkad.

torsdag 22 januari 2015

Konsumtion utan gränser

I dagens samhälle handlar allt om pengar och grejer.

Mest prylar när man dör vinner.

Sen finns det ju dom där som är åt helt andra hållet. Mest pengar när man dör vinner.

Själv väljer jag att försöka ligga däremellan, vi köper det vi behöver och vi snålar inte, men vi drar inte heller hem en massa skrot som ändå bara samlar damm i nån låda...

Jag är sedan tiden som egen företagare urbota less på alla jävla försäljare och lurendrejare som ska försöka sälja på en en massa skitgrejor till överpris. Jag förstår förvisso deras situation, de försöker sköta sitt jobb och vill tjäna sitt levebröd. Fast när dom gick i skolan så fick dom tydligen inte lära sig vad uttrycket "jag är inte intresserad" innebär.

Mest irriterad är jag dock på alla dessa mängder med reklam och gratistidningar som kommer i brevlådan. På vår dörr har vi en skylt som säger: "ingen reklam tack". Då tycker man att man inte borde få nån reklam heller, men tydligen anser sig Luleå gratistidning och Tidningen Extra stå över reklamstatus, eftersom de brukar ha med ett imbecillt reportage ibland som dock drunknar bland alla miljarder med reklamannonser som dom pressar in för att få lönsamhet på skiten.

För att ytterligare understryka att vi inte vill ha reklam har vi därför satt upp en till skylt som på ett väldigt tydligt och pedagogiskt sätt understryker att vi inte vill ha några gratistidningar eller bli störda av försäljare, lurendrejare, Jehovas vittnen eller annan liknande verksamhet.

Tror ni det hjälper? Nä det gör det ju inte...

De som delar ut dessa tidningar måste vara blinda analfabeter, så här kommer ett tips till er som är blinda analfabeter. Det finns ett jobb för er också!

Öhm...

Just det. Om man är blind analfabet kan man ju inte läsa det här heller :)

söndag 18 januari 2015

Höjden av lathet

Vissa människors extrema lathet finner inga gränser.

Jag kan väl inte själv skryta över min träningsiver men jag befinner mig iallafall inte på den nivå som vissa tycks behärska.

Man kan till exempel skaffa sig en app till telefonen som styr teven. Bra om man inte ids sträcka sig ända fram till bordet för att plocka upp den fjärrkontroll som ligger där. Man kan röststyra appen så man slipper röra sig. Hur man ska orka prata framgår inte men eftersom vissa tycks ha den inopererad i örat så kanske det problemet löser sig.

Snart kommer det säkert en version som man kan styra med tankarna. Sen var det ju förstås det där med att majoriteten av befolkningen har glömt hur man använder sin hjärna...

Ja jag brukar ju facebooka en del och även mitt telefonberoende är stort men jag har iallafall insett att det är ett problem :)

onsdag 7 januari 2015

Om politisk korrekthet

PK är det nya modeordet i Sverige.

Jag brukar inte debattera politik av den anledningen att jag inte är vare sig insatt eller speciellt intresserad av den.

Häromdagen länkade jag dock till en hemsida som i mångas tycke står för saker som inte är politiskt korrekta.

Denna hemsida var exponerat.se och den artikel jag hänvisade till handlade om att vänsterideologer anses vara mindre intelligenta än högerväljare.
Artikeln i fråga var direktlänkad från en annan sida som starkt sympatiserar med högern.

Tämligen omgående fick jag kritik för detta av flera vänsteranhängare eftersom dom anser att exponerat är en rasistisk sida.

De människor som hårdast förespråkar detta är oftast själva hårda sympatisörer med en annan sida som heter Inte rasist men... eller IRM som den förkortas.

Jag ser det som tämligen underligt att just denna IRM som kraftigt påpekar människors lika värde systematiskt väljer att förtrycka och mobba ut de snart 20% av Sveriges befolkning som råkar sympatisera med "fel" parti.

Alla människor har lika värde,  förutom dom som röstar på SD förstås... De är inte vatten värda.

Är det inte lite konstigt att i ett andetag påpeka en sak och i nästa säga något helt annat?

Jag har inte mycket till övers för er IRM-älskare. Ni tycker inte alls att alla mäniskor har lika värde.

Men det är väl mer politiskt korrekt att gilla dom istället för att gilla exponerat...

Jag läser inte någon av dessa sidor speciellt frekvent utan jag väljer att istället bilda mig min egen uppfattning om sakernas tillstånd.